פסק-דין בתיק הפ 1046/07
|
ה"פ בית משפט השלום חיפה |
1046-07
6.12.2007 |
|
בפני : ת. נאות-פרי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: פבלוב ויצ'סלב עו"ד ירחו אלכסנדר |
: 1. עיריית חיפה 2. קוסאשוילי בסריון |
| פסק-דין | |
בפני תביעה למתן פס"ד הצהרתי לגבי שיוכם של דו"חות חניה של עירית חיפה.
רקע כללי -
- המבקש, מר פבלוב ויצ'סלב (להלן: " המבקש"), קיבל בחודש יוני 2006 דרישת תשלום דו"חות חניה מאת המשיבה מס' 1, עירית חיפה (להלן: " העיריה"). המדובר ב-63 דוחות חניה (להלן: " הדו"חות"), שניתנו בתאריכים 6/6/2002 עד 5/8/2004, לגבי חמישה כלי רכב שונים (מספרי רישוי : 25-911-54, 25-447-55, 25-684-38, 25-764-95 ו-25-899-95, להלן: " חמשת הרכבים"), כאשר סכום הקנסות המצטבר המקורי היה כ-8,500 ש"ח והסכום לתשלום נכון ליום דרישת התשלום, בתוספת פיגורים, הגיע כדי כ-13,600 ש"ח.
- אין חולק כי חמשת הרכבים משרתים תחנת מוניות (להלן: " תחנת המוניות"), אשר בניהולו של המשיב מס' 2, מר בסריון קוסאשווילי (להלן: " המשיב").
- אין אף מחלוקת כי המבקש עבד כנהג מונית בתחנת המוניות בתקופה מסויימת - אך הצדדים חלוקים לגבי התקופה.
- המבקשטוען כי הוא לא נהג במי מבין חמשת הרכבים במועד בו ניתנו הדו"חות, כיון שבמועד זה הוא כבר לא עבד כנהג בתחנת המוניות אלא כעובד של חברת כח אדם בשם "קרן אהרון". לכן, עותר המבקש למתן צו הצהרתי לפיו יש לבטל את הדו"חות כלפיו ולחייב את המשיב לשאת בחובת תשלומם.
- המשיב, מנגד, טוען כי המבקש היה זה אשר נהג בחמשת הרבים במועדים הרלבנטיים, ולכן תשלום הדו"חות הינו באחריותו.
- העיריה, הודיעה לבהמ"ש כי היא מותירה את הבקשה לשק"ד בהמ"ש.
מסכת הראיות -
- בפני העיד המבקש (לגבי תצהירו ת/1) והמשיב (לגבי תצהירו נ/1).
- כמו כן, הוגשו המסמכים הבאים - תדפיס 63 הדו"חות, טפסי "הצהרה" עליהם חתום המבקש ובהם הוא מאשר כי הוא נוהג ברכב מסוים ומתחייב לשאת בתשלום כל דו"ח אשר ינתן לגבי רכב זה (חמישה טפסים), תלושי שכר של המשיב בחברת קרן אהרון, שני טפסי הודעה על תאונת דרכים ( נ/3), בקשה לחידוש רשיון רכב, תדפיס לגבי הרשעות בעבירות תנועה של המבקש ( נ/2) ותדפיס מהעיריה מעודכן ליום 2/12/2007, לגבי דו"חות ששולמו מטעם המשיב בשנים 2000 עד 2005 ( נ/4).
דיון -
- לאחר בחינת הראיות שהונחו לפני, ניתוח עדויותיהם של העדים ושקילת טענות ב"כ הצדדים בסיכומיהם - מסקנתי היא כי דין התביעה להדחות ברובה, הואיל ולא שוכנעתי כי המבקש לא נהג ברכבים הרלבנטיים במועד מתן הדו"חות (למעט לגבי 6 דו"חות), וזאת מהנימוקים המפורטים להלן.
- ראשית, אציין כי עדותו של המבקש לא הותירה רושם מהימן. המבקש הסתייע במהלך עדותו בתרגום מהשפה הרוסית, ולמרות קשיי השפה (אותם כמובן לא אזקוף לחובתו) הרי שהוא התחמק ממתן חלק מהתשובות והסתייע בבא כוחו לגבי חלק נוסף של התשובות.
- שנית, יש לתת משקל מכריע לטופסי "ההצהרה" עליהם חתם המבקש. המדובר בחמישה טפסים אשר עליהם מתנוססת לכאורה חתימתו של המבקש, לגבי כך שהוא מאשר שהוא נוהג ברכבים כדלקמן -
רכב מס' 25-899-95 החל מיום 1/1/2002;
רכב מס' 25-764-95 החל מיום 1/10/2002 ועד 30/12/2002;
רכב מס' 25-477-55 החל מיום 1/6/2003;
רכב מס' 25-911-54 החל מיום 22/1/2004 ועד 31/12/2004.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|