פסק-דין בתיק הפ 1008/05

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי בתל אביב
1008-05
1.5.2006
בפני :
שבח יהודית

- נגד -
:
שמרלינג שירלי
עו"ד פורת אהוד ואח'
:
1. בנק דיסקונט לישראל בע"מ
2. עודד אולניקי
3. רונן אולניקי

עו"ד דוד סופר ואח'
פסק-דין

בפני תובענה למתן פסק דין הצהרתי אשר יצהיר על בטלותם של שלושת שטרי המשכנתא אשר פרטיהם ברישא לתובענה ואשר נרשמו על 7 חלקות מקרקעין הרשומות על שם המבקשת לטובת הבנק המשיב מס' 1 להבטחת חובותיו של אביה, המשיב 2.

יצוין כי כתב התביעה המתוקן הוגש כנגד שבעה משיבים אולם מחיקתם של משיבים 4-7 נתבקשה על ידי ב"כ המבקש במהלך הישיבה שנתקיימה בפני ביום 15.1.06.

הנפשות הפועלות:

הגב' שירלי שמרלינג, המבקשת בתובענה זו , הינה בתו הבגירה של המשיב מס' 2, מר עודד אולינקי (להלן: " אולינקי"), והיא התגוררה במועדים הרלבנטיים, אף כיום, בארה"ב.

המשיב מס' 3, מר רונן אולינקי (להלן: " רונן"), הינו אחיה של המבקשת ובנו של אולינקי, טייס בהכשרתו.

בשנת 1991 יסד אולינקי נאמנות בשם "מונדיקו אסטבלישמנט" (להלן: " הנאמנות") אשר נרשמה בוואדוז.

המבקשת ומר ראול קונסטנט היו הנהנים היחידים של נאמנות זו.

המשיב מס' 1 הינו הבנק המלווה המבקש לפרוע את חובות אולינקי באמצעות מימוש המקרקעין המשועבדים (להלן: " הבנק").

המקרקעין נשוא התובענה :

ביום 8.10.91 רכש אולינקי בעבור הנאמנות את המקרקעין המצויים בבאר יעקב והידועים כגוש 4040 חלקה 18 (להלן: " המקרקעין") וביום 16.10.91 ניתנה על ידו הצהרת נאמן בהתאם להוראות מס שבח מקרקעין.

בשנת 1997 פורקה הנאמנות וכל נכסיה הועברו בחלקים שווים לשני הנהנים, קרי: למבקשת ולמר קונסטנט.

לאחר סיום הליך איחוד וחלוקה של חלקה 18, יוחדו למבקשת החלקות 313-318 ו-159, כאשר בשלב הראשון נרשמו המקרקעין על שם "אולינקי עודד (בנאמנות)" כשלטובת המבקשת נרשמה הערת אזהרה ובשלב מאוחר יותר, ביום 23.4.98, נרשמו המקרקעין על שמה.

לענייננו, רלבנטיות החלקות הבאות, אשר כולן בגוש 4040:          

313, 314, 315 - נשוא השטר הראשון

316, 317, 318 - נשוא השטר השני

159                                       - נשוא השטר השלישי.

רקע עובדתי:

ביום 30.10.98 העמיד הבנק לאולינקי הלוואת מט"ח אשר הסתכמה בערכים שקליים בסך של 1,365,813 ש"ח ואשר הוזרמה לחשבון מס' 709581 שהתנהל בבנק על שם המבקשת ואולינקי במשותף.

כבטוחה להלוואה זו חתם אולינקי על שטר משכנתא ראשונה מיום 2.9.98 לפיו שועבדו לטובת הבנק חלקות 313,314,315 (להלן: " שטר המשכנתא הראשון").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>