פסק-דין בתיק בשא 8508/05
|
בש"א, א בית משפט השלום חיפה |
8508-05,4943-05
29.6.2005 |
|
בפני : הרשם בנציון ברגר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מגדל חב' לביטוח בע''מ |
: לוסיה לינדה |
| פסק-דין | |
התובעת הגישה כנגד הנתבעת, מגדל חברה לביטוח בע"מ, להלן: "הנתבעת", תביעה כספית בסדר דין מקוצר, בגין סכומים שנדרשה לשלם עבור שכ"ט עו"ד שייצגה בהליך פלילי בבית המשפט לתעבורה בגין תאונה שעברה המכוסה בפוליסה ביטוח מקיף שהוצאה לה על ידי הנתבעת, הכוללת בין היתר, כיסוי בגין "הגנה" משפטית.
במועד הדיון הסכימו הצדדים כי יינתן פסק דין לפי סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט, הצדדים סיכמו טענותיהם.
העובדות הרלבנטיות:
1. ביום 16.10.02 היתה התובעת מעורבת בתאונת דרכים.
2. בעקבות התאונה הוגש נגד התובעת כתב אישום במסגרת ת.ד. 30334/03 בבית משפט לתעבורה בחיפה.
3. התובעת פנתה לקבלת ייצוג משפטי במשפט הפלילי שהתנהל נגדה בגין התאונה.
4. ביום 24.11.03 הודתה התובעת במסגרת עסקת טיעון בעבירות שיוחסו לה בכתב האישום ונגזר דינה.
5. ב"כ התובעת שלח לנתבעת חשבון שכ"ט בגין ההליך הפלילי שניהל.
6. הנתבעת אישרה לתובעת החזר שכ"ט עו"ד בסך של 1,534 ש"ח ובניכוי השתתפות עצמית בסך של 435 ש"ח שילמה סך של 1,084 ש"ח.
7. הנתבעת סירבה לשלם לתובעת את יתרת שכ"ט הנדרש על ידי בא כוחה.
המחלוקת :
התובעת טוענת כי הכיסוי הביטוחי הקיים בפרק "הגנה משפטית" על פי הפוליסה שהוצאה על ידי הנתבעת הינו עד לסך של 8,404 ש"ח ובכל מקרה הסכום הנדרש על ידה נופל מסכום זה בנוסף, הנתבעת חייבת לשלם את יתרת שכ"ט מכח התחייבות מפורשת ו/או מכללא ו/או מכח דיני החוזים ו/או מכח דיני הביטוח ו/או מכל דין אחר.
כמו כן נטען כי במידה והנתבעת רצתה לשלול את שכ"ט היה עליה לפעול בהתאם לאמור בסעיף 3 לחוק חוזה הביטוח.
מנגד טוענת הנתבעת כי אין זכות קנוייה לתובעת לבחור לעצמה עו"ד, ללא אישור מראש של חברת הביטוח לזהות עורך הדין ושכר טרחתו.
לטענתה, הוראות הפוליסה בענין הייצוג ברורות ורק מקום שהנתבעת בחרה שלא להעמיד למבוטח עו"ד מטעמה ועל חשבונה רשאי המבוטח לפנות לעו"ד על פי בחירתו.
הצדדים חלוקים איפוא בשאלה האם התובעת רשאית לפנות לעו"ד מטעמה ולדרוש את שכרו בהתאם למוסכם ביניהם, בגבולות הכיסוי הביטוחי או האם הוראות הפוליסה מחייבות פניה מוקדמת לחב' הביטוח וקבלת אישורה הן לייצוג והן לשכ"ט הנדרש.
דיון:
אין חולק כי פוליסת הביטוח שהוצאה לתובעת כוללת כיסוי להגנה משפטית עד לסכום של 8,408 ש"ח.
ביום 3.7.03 שלח ב"כ התובעת אל הנתבעת מכתב המודיע לה, כי היום 3.7.03 פנתה אליו התובעת על מנת לייצגה בתיק הפלילי בגין כתב האישום שהוגש נגדה. הדיון נקבע ליום 6.7.03.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|