חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ברע 2314/07

: | גרסת הדפסה
בר"ע
בית המשפט המחוזי חיפה
2314-07
26.5.2008
בפני :
ת. שרון-נתנאל

- נגד -
:
גמיל חלף
עו"ד דקה רסמי
:
1. פלאפון תקשורת
2. סודקי סואלחה
3. עירית בקה
4. בנק אוצר החייל
5. מחאמיד אחמד
6. סולטא פרחאת
7. בנק ערבי ישראלי
8. בזק בע"מ
9. עויסאת זוהיר
10. ביאדסה סמיר
11. ישראכרט בע"מ
12. מגדל חברה לבטוח
13. כלל חב' לבטוח בע"מ
14. בנק מרכנתיל בע"מ
15. די.בי.אס
16. מתב מערכות תקשורת בע"מ
17. מגדל חב' לבטוח בע"מ
18. הפניקס חברה לבטוח
19. סמינר מכללה לחינוך
20. טלגרף תקיות בע"מ
21. בנק לאומי לישראל
22. זייד מחמיד חליל
23. בנק הפועלים בע"מ
24. בולבול זכי
25. ענוז מואיד
26. אבו מוך מוחמד עזאת
27. מועצה מקומית בקה אל גרביה
28. קעדאן מחמוד
29. עתאמנה מחמוד
30. הייכל מאג'דה
31. אחים עבד אללטיף בע"מ
32. זייד מוחמד
33. דרובי נאג'ח

עו"ד גב' סנדלר
פסק-דין

הבקשה ;

בקשת רשות ערעור על החלטת כבוד ראש  ההוצאה לפועל בחדרה (כבוד הרשם שמעון רומי), מיום 10.12.07, לפיה דחה כבוד ראש ההוצאה לפועל את בקשת המבקש להכריזו כחייב מוגבל באמצעים, לאחר שנדחתה בקשת החייב להכריזו כפושט רגל.

לחייב  44  נושים להם הוא חייב כ- 8 מליון ש"ח (!).

שלושה נושים השאירו את ההחלטה לשיקול דעת ביהמ"ש ושאר הנושים לא הגיבו ולא התייצבו לדיון, למעט המשיב מס' 25 ו- 41, שהוא בנק הפועלים בע"מ (להלן: " המשיב").

טענות המבקש ;

למבקש היה תיק איחוד, אשר פוזר, ביום 20.7.04, בשל כך שהוא לא עמד בצו התשלומים שנקבע לו. לאחר מכן פנה המבקש בבקשה להכריזו כפושט רגל, אולם בקשתו נדחתה.

לטענתו, הוא מתקיים מגמלה חודשית בסך 3,700 ש"ח, ממשרד החינוך ועל שולחנו סמוכים אשתו וילדיו. המבקש מציע לשלם תשלומים בסך של  300 ש"ח בחודש.

בקשתו היא, להורות לראש ההוצאה לפועל לזמנו לחקירת יכולת ולקבוע את יכולתו לאחר חקירתו ע"י הנושים.

טענות המשיב ;

המשיב טוען, כי סמכותו של ראש ההוצאה לפועל, על פי סעיף 69ג(א) לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967 (להלן: " חוק ההוצל"פ"), להכריז על חייב כחייב מוגבל באמצעים, הינה סמכות שברשות וכי צדק כבוד ראש ההוצאה לפועל בדחותו את הבקשה, לאור כך שהמבקש לא המציא את כל המסמכים הדרושים לדיון בבקשתו.

כן טוען ב"כ המשיב לחוסר תום לבו של המבקש, כפי שעולה מפסה"ד אשר דחה את בקשתו להכריזו כפושט רגל ומכך שהמבקש טען שבשני התיקים בהם הוא חייב למשיב, הוא חייב כערב בעוד שבאחד מהם הוא החייב העיקרי.

דיון ;

החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות לערער והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.

בטיעונו בפניי לא התייחס ב"כ המבקש לאחד הנימוקים של כבוד ראש ההוצאה לפועל, לדחיית הבקשה, היא הימנעות המבקש מלהמציא את כל המסמכים אשר הוא מחויב להמציא בצירוף לבקשה להכרזה כחייב מוגבל באמצעים.

ב"כ המבקש טוען שכבוד ראש ההוצאה לפועל מתעלם מפסקי דין אשר ניתנו ע"י ביהמ"ש המחוזי ומפנה לפסה"ד שניתן ע"י כבוד השופט כהן, בבימ"ש זה, בבר"ע (מחוזי חיפה) 1763/07 ציון קרטה נ' משה שליט (2007).

בפס"ד זה קבע כבוד השופט כהן, במקרה דומה, כי העובדה שיכולתו של חייב דלה והוא מכביד על לשכת ההוצאה לפועל, אינה יכולה לשמש נימוק לדחיית בקשתו לחקירת יכולת, שכן אם אמנם יכולתו דלה לא ניתן לחייבו לשלם  סכומים העולים על יכולתו, למרות שאין בכך תועלת רבה לנושים אולם, מאידך, כאשר מדובר בחייב שבקשתו לפשיטת רגל נדחתה, לא ניתן יהא לפטור אותו מתשלום חובותיו.

לכן, קובע כבוד השופט כהן:

"התוצאה היא איפוא, שבמצב החקיקה הקיים היום, עלול להיווצר מצב שהחייב יחויב לשלם סכומי כסף קטנים, שאין בהם תועלת ממשית לנושיו והם מכבידים על לשכת ההוצאה לפועל, וממצב זה אין מוצא."

הפתרון, אשר מציע כבוד השופט כהן, תוך שהוא מודע למגבלותיו של פתרון זה, הוא הנושים, אשר "יניעו את גלגלי האכיפה והגבייה" ויבררו היכן, אם בכלל, טמן החייב את נכסיו. לדבריו, אם אינם עושים כן ואף, לעיתים, אינם מופיעים, כלל, לחקירות היכולת, אין להם אלא להלין על עצמם, על שננקבים תשלומים נמוכים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>