חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ברע 1781/06

: | גרסת הדפסה
בר"ע
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
1781-06
1.11.2006
בפני :
יהודית שטופמן

- נגד -
:
1. אברהים עואד (חורי)
2. רבחי עואד חורי

עו"ד טאטור זידאן זידאן
:
1. בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ
2. עו"ד אברהם ע. גרואר (אבי עזר) - כונס נכסים
3. ריאד ניקולא עבדו
4. ראמ רבחי את אברהים מהנדסים וקבלנים

עו"ד אברהם ע. גרואר (אבי עזר
עו"ד נואל עבדו
עו"ד נפתלח נשר
פסק-דין

א.        בקשת רשות ערעור על החלטת ראש ההוצאה לפועל בתל אביב מיום 11.5.2006 (כב' הרשמת ל' בן-שמן), אשר דחתה על הסף את בקשת המבקשים לעיכוב הליכי מכירת זכויות המשיבה 4 במגרש הנמצא בגוש 16507 חלקה 14 בנצרת ( להלן: "הנכס"), בתמורה לסכום בשקלים שווה ערך ל- 410,000 $.

ב.         עיקרי העובדות הצריכות לעניין

המבקשים, שניהם, מצויים בהליכי פשיטת רגל.

המשיבה 4 הינה שותפות רשומה של המבקשים ( "להלן: "השותפות").

כמו כן, החזיקו המבקשים במניותיה של חברה בשם ר.א.מ. מהנדסים קבלנים בע"מ ( להלן: "החברה").

ביום 9.5.1999 ניתן צו לפירוק החברה, על ידי בית המשפט המחוזי בנצרת (כב' השופטת ד"ר נ' אפל-דנון), בתיק פש"ר 328/98.

כאמור לעיל, בבעלות השותפות מצויות זכויות חכירה על 3100/43006 חלקים ממגרש, בשטח כולל של שני דונם, בשכונת אל קישלה במרכז נצרת.

ביום 13.10.1999 מונה משיב 2, לבקשת הבנק, ככונס נכסים בתיק ההוצל"פ, על זכויות השותפות בנכס ( להלן: "כונס הנכסים" או "הכונס").

בנוסף, מונה הכונס, ככונס נכסים למכירת זכויות החברה, בחמישה מגרשים בכפר יפיע.

ביום 7.12.2003 הגיעו הצדדים בתיק פש"ר 328/98 הנ"ל ובערעור נוסף שהיה תלוי ועומד בפני בית המשפט המחוזי בנצרת, להסכם הפשרה, לפיו הוסמך בית המשפט המחוזי לפסוק את הסכום שעל החברה והמשיבים הנוספים, לשלם למשיב 1 ( להלן: "הבנק").

 וזו מקצת לשון ההסכם:

"...

2. לבית המשפט תהיה הסמכות לפסוק את הסכום המלא שעל החברה והמצטרפים לשלם לבנק, מ-0 ועד לסכום החוב המלא ליום צו הפירוק -   -.16,245,703 ש"ח. כל זאת בהסתמך על טענות הצדדים בכתבי טענותיהם והראיות שבכתב, לרבות עדויות שהוגשו במסגרת ע"א 1001/00 (פש"ר 328/98).

3. הסכום ככל שייפסק יישא ריבית שנתית בשיעור 5% והפרשי הצמדה לפי חוק פסיקת ריבית, מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל (להלן: "ריבית והפרשי הצמדה").

4. לחברה ולמצטרפים תינתן האפשרות לשלם את הסכום ככל שייפסק כאמור בתוספת ריבית והפרשי הצמדה, כאמור, תוך 12 חודשים ממועד מתן פסק הדין. במידה ולא ישולם הסכום שנפסק תוך 12 חודשים כאמור, שיעור הריבית יועמד על 7%.

5. לא שולם הסכום שנפסק במלואו, בתוספת ריבית והפרשי הצמדה תוך 12 חודשים, יהיה הבנק זכאי לממש באופן מיידי, באמצעות כונס הנכסים מטעמו ולפי שיקול דעתו המוחלט, את נכסי המקרקעין המשועבדים לטובתו, במצבם AS IS , מבלי שתהיה עליו כל חובה לבצע חלוקה של הנכסים.

...".

(עמ' 4 להחלטת בית המשפט המחוזי בנצרת מיום 7.12.2003, נספח "א1" לתגובת כונס הנכסים לבר"ע).

ביום 31.5.2004, אחר ששקל את טענות הצדדים, נחתמה בבית המשפט המחוזי בנצרת פסיקתא, לפיה חוייבה החברה בתשלום סכום של       600,000 דולר " לחיסול סופי ומוחלט של החובות שכל החייבים חבים" לבנק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>