פסק-דין בתיק ברע 1163/06
|
בר"ע בית המשפט המחוזי נצרת |
1163-06
25.3.2007 |
|
בפני : אסתר הלמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מועצה מקומית כפר קמא |
: חברת מובילי נטופה בע"מ |
| פסק-דין | |
זוהי בקשה למתן רשות ערעור על החלטת ראש ההוצאה לפועל, כב' הרשמת נסרין בשארה כרייני (להלן: "ראש ההוצאה לפועל"), אשר ניתנה במסגרת תיק הוצל"פ 8-05-02297-05 (להלן: "תיק ההוצל"פ") ביום 27/06/06, לפיה נדחתה בקשת המבקשת להקטנת חוב ולמתן הוראות לתיקון החישוב (להלן: "ההחלטה").
המבקשת הינה החייבת בתיק ההוצל"פ אשר נפתח לשם ביצועו של פסק דין חלקי ומוסכם של בית המשפט השלום בטבריה (כב' הרשמת נסרין בשארה כרייני) מיום 10/10/2005. בפסק הדין החלקי חוייבה המבקשת לשלם למשיבה סך של 226,374 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מחודש דצמבר 2003 ועד לתשלום המלא בפועל וכן הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום שנקבע שם. (להלן: "פסק הדין החלקי").
המשיבה הגישה לביצוע את פסק הדין החלקי, במסגרת תיק ההוצל"פ.
באזהרה שהומצאה למבקשת היא נדרשה לשלם סך של 376,374 ש"ח, בצירוף ריבית והפרשי הצמדה מיום 01/12/03, ובתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד.
בעקבות זאת הגישה המבקשת בקשה להקטנת החוב ולמתן הוראות לתיקון החישוב. בבקשתה טענה המבקשת כי תיק ההוצל"פ נפתח שלא על פי פסק הדין החלקי.
ראש ההוצאה לפועל דחתה את הבקשה, לאחר שסקרה את פרטי פסק הדין החלקי וקבעה: "לאחר חישוב הסכומים הנ"ל והשוואתם לנתוני התיק, עולה כי החוב בתיק אינו עולה על סכומי החיוב ולכן דין בקשת החייבת להדחות".
על החלטה זו הוגשה הבקשה למתן רשות ערעור.
בהחלטה שניתנה ביום 07/09/06 נתבקשו הצדדים להתייחס לאפשרות כי בית המשפט יבקש לפעול על פי סמכותו לפי תקנה 120(א) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"מ - 1979 (להלן: "התקנות").
למרבה הצער, המשיבה לא טרחה להתייחס לאפשרות זו, לא בתגובתה הראשונה וגם לא בסיכומי טיעוניה, למרות שבהחלטה מיום 04/01/07, שניתנה בהעדר התייצבות המשיבה, היא נתבקשה שוב להתייחס לאפשרות זו.
תקנה 120(א) לתקנות קובעת כי:
"(א) בית המשפט שהוגשה בפניו בקשת רשות לערער, רשאי הוא לדון בה כאילו ניתנה הרשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה, לאחר שנתן לצדדים הזדמנות להשמיע טענותיהם ולאחר שהיה סבור שלא תיפגע זכותו של צד מעונין באותו ערעור".
לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, שוכנעתי כי דין הבקשה להתקבל, וכי יש לקבל את הערעור גופו.
כאמור, לצדדים ניתנה הזדמנות להתייחס לאפשרות שבית המשפט יעשה שימוש בסמכותו לפי תקנה 120(א) וכן שוכנעתי כי הם שטחו בפני מלא טיעוניהם בעניין זה, ולא יגרם להם עוול.
דיון :
ביום 29/09/05 הופיעו הצדדים בפני כב' הרשמת כרייני, במסגרת דיון בבקשת רשות להגן.
בסיומה של הישיבה, נתן בית המשפט תוקף של החלטה להסכמתם שהובאה בפרוטוקול באופן הבא:
"הצדדים: מבלי שהדבר יהווה הודאה בטענות של מי מהצדדים, מוסכם כי ינתן פסק דין חלקי על סך 226,374 ש"ח. תנתן למבקשת רשות להתגונן על יתרת סכום התביעה. לצדדים שמורה הזכות לטעון בהמשך האם יש לזקוף את הסך של 20,000 ש"ח על חשבון התביעה".
בהחלטתה, קבעה כב' הרשמת בנוסף, כי המשיבה תגיש פסיקתא לחתימתה.
בעקבות זאת, הגישה המשיבה לבית המשפט נוסח של פסק דין חלקי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|