פסק-דין בתיק ברע 1159/07

: | גרסת הדפסה
בר"ע
בית המשפט המחוזי נצרת
1159-07
24.2.2008
בפני :
הנשיא מנחם בן-דוד

- נגד -
:
עאמר עתאמלה
:
1. מוסא גרכד
2. הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

ביום 15/2/2004 נפגע המבקש בתאונת דרכים ואושפז בביה"ח פוריה. ביום 17/11/2005 הוא הגיש תביעת נזיקין על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה - 1975( להלן ייקרא "החוק"). עם התביעה הגיש המבקש, כנדרש על פי החוק, בקשה למינוי מומחים רפואיים בתחומים באים: אורטופדיה, ריאות, אורולוגיה ובתחום "המיני והפוריות ו/או הנפשי". בית המשפט קמא, מפי כב' הש' סרחאן, נעתר לבקשת המבקש, באופן חלקי, ומינה את ד"ר סמורזי'ק - מומחה למחלות ריאה ( להלן ייקרא "המומחה למחלות ריאה") , ואת ד"ר דקל - מומחה בתחום הכירורגיה האורולוגית (להלן ייקרא "האורולוג"), לתת חוות דעתם בענינו של המבקש. שני המומחים בדקו את המבקש ובעוד המומחה למחלות ריאה קבע כי למבקש לא נגרמה כל פגימה, בגין התאונה, הרי האורולוג, לאחר שסקר בהרחבה את מצבו קבע כי "...מקור הבעיה אינו פיזיולוגי אלא בתחום רפואת הנפש" (חווה"ד בעמ' 4).

ביום 18/6/2007 ובעקבות האמור בחוות דעתו של האורולוג ביקש המבקש מביהמ"ש קמא, כי יאמץ את המלצת המומחה וימנה מומחה בתחום הפסיכיאטריה. המשיבים התנגדו לבקשה וטענו כי אין ראשית ראיה למינוי בתחום זה. ביהמ"ש קמא אימץ את טענות המשיבים ובהחלטתו מיום 9/7/2007 דחה את בקשת המבקש. על החלטה זו הגיש המבקש את בקשת רשות הערעור שלפני. המבקש חוזר על טענותיו, כפי שטען בביהמ"ש קמא, ומוסיף ומרחיב בנוגע לתלונותיו במישור המדובר - תלונות שלא היה להן זכר לפני התרחשות התאונה. ב"כ המשיבים מתנגד לבקשה וטוען כי התלונות, במישור זה, נולדו " בגלל התביעה ולצורכי התביעה".

לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה לה, בתיק בית המשפט קמא ולרבות בבש"א 5414/05, ובחומר הרפואי המתייחס למבקש, ולאחר בחינת כלל נסיבות העניין ולפי תקנה 410 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אני מחליט לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור על פי הרשות שניתנה. עשיתי כן לאחר שניתנה למשיבים ההזדמנות להביע עמדתם בנושא זה. מעתה נכנה את המבקש בשם " המערער".

מסקנתי בסוגיה שהועמדה כאן לדיון הינה כי יש מקום למנות מומחה לפסיכיאטריה כבקשת המערער.

מתוך חוות דעת האורולוג והמסמכים שצורפו עולה כי סמוך לאחר התאונה החל המערער להתלונן על פצע שפשוף על איבר המין שדימם במהלך נסיונות לקיום יחסי מין. בהמשך התלונן על הפרעה בזקפה וירידה בחשק המיני והפחתה בתדירות קיום יחסי מין. המערער טען בפני המומחה כי בעת קיום יחסי מין פוקדות אותו מחשבות סביב הדימום שפקד אותו בעבר באיבר המין. על פי תוצאות הבדיקות האורגניות שנערכו למערער, לא מצא האורולוג כל פגיעה פיזיולוגית במנגנון הזיקפה אצל המערער ומבחינה זו לא נותרה אצלו כמובן נכות, אלא שהמומחה אינו שולל קיומה של בעיה אצל המערער בתחום יחסי המין ומעלה את האפשרות שקיימת אצלו בעיה בתחום רפואת הנפש. את חוות דעתו מסיים האורולוג במילים אלה:

                        "לאור זאת אני ממליץ להפנות את מר עאמר עתאמללה

            לבדיקה פסיכיאטרית כדי שניתן יהיה לאבחן במדויק

            את הבעיה ולטפל בה במידת הצורך".

משאנו משלבים את הממצא ולפיו  נפגע המערער לכאורה בתאונה באיבר המין, עם תלונותיו על ירידה מאז בתפקודו המיני, שיתכן שהינה תולדה של בעיה נפשית שנולדה עקב התאונה, ומצרפים לאמור את המלצת האורולוג, הרי הונחה התשתית הרפואית והמשפטית למינוי מומחה נוסף בתחום הנפש. לא למותר יהיה להביא כאן את דבריו של המשנה לנשיאה, כב' השופט ריבלין, בברע"א 6626/99 - עזבון המנוח צסטה ז"ל נ' הררי (טרם פורסם) שם קבע כי גם במקרי ביניים ובמקרים שבהם קיימת עמימות מסויימת יש להעדיף מינוי מומחה בתחום המבוקש, ובלשונו:  

"גם כאשר נתקל בית המשפט בקושי להכריע בעצם שאלת קיומה של נכות בתחום מסוים, בטרם מינוי מומחה, נמנע הוא בדרך כלל מלסגור בפני התובע את הדרך להוכחת השאלות הרפואיות שבמחלוקת". [שם בסעיף 3]

הערעור מתקבל, החלטת בית משפט קמא, מיום 22/2/2006, מתבטלת. על בית משפט קמא יהיה למנות עתה מומחה בתחום הפסיכיאטריה לבחינת תלונותיו של המערער בתחום התפקוד המיני על רקע נפשי ועל הקשר הסיבתי בין פגיעה זו אם תימצא ותיקבע, לבין התאונה הנדונה.

בנסיבות הענין אני מורה כי הצדדים ישאו בחלקים שווים בהוצאותיו של המומחה שיתמנה כאמור.

אני מחייב את המשיבים לשלם למערער את הוצאותיו של הליך זה אשר נקבעים לסך של 2,000 שקלים חדשים בצירוף מע"מ כחוק.

המזכירות תעביר העתקים מהחלטה זו לב"כ הצדדים.

ניתנה היום י"ח  באדר א', תשס"ח (24 בפברואר 2008) בהעדר.

מנחם בן-דוד, נשיא

001159/07ברע054 ורד+פרח התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>