- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק א 760364/04
|
א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
760364-04
1.8.2007 |
|
בפני : קליין מנחם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סלקום ישראל בע"מ |
: ברנט אילן |
| פסק-דין | |
בפני תביעה כספית בסך 2,147 ש"ח.
חברת סלקום ישראל בע"מ (להלן: "התובעת") עוסקת במתן שירותי תקשורת טלפונית סלולרית וכן במכירת ציודי קצה לשירות דנן.
לטענתה, מר אילן ברנט (להלן: "הנתבע") קיבל את מלוא השירותים מהתובעת אולם לא שילם לה את שכרה. לאחר שכל פניותיה עלו בתוהו נאלצה התובעת להגיש תביעה זו.
הבעיה העיקרית שגרמה לחוב דנן הינה כי חשבונותיו של הנתבע חוייבו בשם פלוני אחר הנושא את אותו השם, אולם לשיטתה של התובעת אין כל ספק כי הנתבע קיבל את השירותים דנן אולם במשך למעלה מ - 18 חודשים בחר שלא להתייחס לעובדה כי איננו מחוייב כלל. בעוד התובעת ניסתה לפתור את הבעיה בשיתוף פעולה עם הנתבע, כגון פריסת החוב וכו', הנתבע עמד כסלע איתן וסירב לכל הצעה כשהוא לא רואה את עצמו שחב כל חוב.
טענתו המרכזית של הנתבע הייתה כי התובעת לא המציאה לידיו את המסמכים המוכיחים את חובו. בנוסף, וזאת על פי הודאתה של התובעת, הרי שפלוני עם אותו השם של הנתבע חוייב בטעות בסך החשבוניות שהוצאו. רשלנות זו של התובעת היא הסיבה העיקרית שלא קיבלה את שכרה ומשכך אין עליה לבוא בטענות כנגדו.
בתאריך ה - 28/09/05 אמור היה להתקיים דיון ההוכחות בתיק דנן, אולם, לא הייתה כל הופעה מטעם הנתבע. משכך ניתן פס"ד בהעדר התייצבות על אתר.
הנתבע הגיש בקשה לביטול פסק הדין דנן, וזאת עקב טעות משרדית כאשר רשם ביומנו את התאריך ה - 29/09/05. פסק הדין בוטל בהתניה כי הנתבע יפקיד בבית המשפט סך של 2,500 ש"ח.
הסכום הנ"ל אכן הופקד ומשכך, נקבע התיק לדיון הוכחות נוסף ביום ה- 03/06/07. עד הדיון דנן, מסתבר, כי הנתבע וב"כ התובעת ניהלו ביניהם דו שיח ארוך לשם סיום הסכסוך מחוץ לכותלי בית המשפט, אולם ניסיונות אלו לא צלחו.
יחד עם זאת, במהלך השיחות והמכתבים שהוחלפו התברר לנתבע כי הוא אכן חייב בסכום התביעה. עם זאת, הנתבע בחר במודע לא לסיים את ההליך אלא לקיים דיון הוכחות כולל עדות המצהירים וסיכומים. הנתבע פעל באופן מודע על פי האמרה "ייקוב הדין את ההר" (מסכת יבמות, דף צ"ב).
בדיון ההוכחות נשאל הנתבע כך -
"ש. לפחות בינואר 2006 הבנת שזה החוב שלך?
ת. כן."
לעניין זה הוגש מוצג ת/3 בו הוצג מכתב של הנתבע לב"כ התובעת בו הוא מודה בחוב ומבקש לשלם את הקרן בלבד.
הנתבע נשאל גם כך -
"ש. אתה מודה בעצמך שהחיוב תקין?
ת. בדיעבד כן."
סיכומיו של הנתבע בפני גם אינם משאירים כל ספקות לגבי הודאתו בחוב הנתבע. תחילת
בנסיבות העניין, אין לי אלא מלקבל את התביעה במלואה (בקיזוז סך של 200 ש"ח שהודתה בו התובעת).
משכך, נותרה רק השאלה לעניין חיוב הנתבע בהוצאות התובעת ובשכ"ט עו"ד. עניינים אלו קבועים בתקנות 511 ו 512 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 אשר קובעות כי בתום הדיון בכל הליך יחליט בית המשפט לעניין שלפניו, אם לחייב בעל דין בתשלום שכר טרחת עורך דין והוצאות המשפט (להלן: "הוצאות") לטובת בעל דין אחר, אם לאו. סכומים אלו, נקבע, יזקקו לשיקול דעתו של ביהמ"ש לאחר שזה שמע עיין ודייק בטענותיהם של הצדדים בדבר סכום ההוצאות או שיעורן לפני מתן הצו להוצאות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
