חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 49922/03

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
49922-03
16.6.2008
בפני :
חנה ינון

- נגד -
:
מפעיל בע"מ
עו"ד בנימין לבנטל וניב סופר
:
1. סנמאר מחשבים מיכון וציוד משרדי (1994) בע"מ - ניתן פסק דין
2. ס.נ. לצילום בע"מ
3. סעדי מוחמד - ניתן פסק דין
4. עאבד סעיד - ניתן פסק דין

עו"ד עבוד אלי
פסק-דין

1.         זוהי תובענה על סך 2,342,596 ש"ח שעניינה דרישה לתשלום עבור סחורה שסופקה לנתבעים, אשר היוותה מלאי מכונות צילום, מכונות שכפול וטונרים למשרד.

רקע עובדתי

2.         התובעת הינה חברה פרטית בע"מ הנותנת שירותי מיכון משרדי.

3.         הנתבעים הינם שתי חברות פרטיות בע"מ ומנהליהן, המחזיקים במניותיהן, אשר עסקו במכירת ציוד משרדי ובהשכרתו, לרבות מכונות צילום.

4.         מנהלי החברות הנתבעות ערבו באופן אישי לחובות החברות כלפי התובעת.

5.         התובעת הגישה תביעתה דנא בטענה כי סיפקה מזה 25 שנה סחורה לנתבעים, לרבות מכונות צילום, והללו נותרו חייבים לה הסך של 3,465,436 ש"ח.

6.         התובעת ניסתה לגבות חובה, אולם הנתבעים, אשר העבירו ציוד לצדדים שלישיים, לא פרעו חובם, ושיקים שמסרו חוללו באין פרעון.

7.         הנתבעים גורסים כי במהלך שבע השנים האחרונות התייחסה התובעת אליהם בהעדר תם לב וחייבה אותם בסכומי כסף אשר לא הגיעו לה.

8.         כן טוענים מנהלי החברות טענה להעדר יריבות שכן, לטיעונם, חתמו על כתבי ערבות אישיים לטובת הנתבעת מס' 1, בתנאי שתסופק סחורה לאחרונה, אך התובעת חדלה לספקה לזו.

            (להלן: "חברת סנמאר").

9.         כנגד הנתבעים מס' 3,1 ו - 4, ניתנו פסקי דין במעמד צד אחד  - ולפיכך, נותרה התובענה דנא כנגד הנתבעת 2 בלבד, "חברת ס.נ. לצילום בע"מ".

            (להלן: "חברת ס.נ.").

דיון

10.      מטעם התובעת העיד מנהלה מר גד שכנאי בתצהירו ת/1 כי התובעת שיווקה סחורה אשר היוותה ציוד משרדי לנתבעות מס' 1 ו - 2 כשהנתבעים מס' 3 ו - 4 הינם בעלי מניות ומנהלים בפועל של הנתבעת מס' 1, חברת סנמאר, אשר ערבו באופן אישי לחובותיה של זו.

11.      חובם המצטבר של הנתבעים עמד ערב הגשת התביעה על סך של 3,465,436 ש"ח, אך הועמד על סך 2,342,596 ש"ח, משיקולי תשלום אגרה.

12.      לעדותו, במהלך עסקיהם המשותפים של הצדדים בשנת 2002, סיפקה התובעת לנתבעים מלאי סחורה עצום, לדבריו, לאמור, מכונות צילום וציוד נלווה בשווי של למעלה משלושה מיליון ש"ח, אשר הנתבעים, משווקים עצמאיים, שיווקו בעצמם לאחרים, בעיקר למגזר הערבי.

13.      התובעת ניאותה לפרוס התשלומים בגין הסחורה הרבה שסופקה וליתן תנאי תשלום נוחים נוכח היקף העסקה ונוכח האמון האישי ששרר אותה עת בין הצדדים.

14.      הנתבעים לא שילמו חובם תוך הטעייה, תוך שידעו, לדידו, בעת בה נטלו הסחורה כי לא יעמדו בתשלומים להם נתחייבו בגינה.

15.      התובעת מציגה פרטי החוב בכרטיס גיול חיובים מס'  461073 יתרת חוב בסך של 2,778,335 ש"ח המשקפת חוב הנתבעים בגין כל החשבוניות שלא שולמו ושיקים שנמסרו וחוללו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>