פסק-דין בתיק א 48950/01
|
א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
48950-01
13.3.2008 |
|
בפני : חנה ינון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יעולה השקעות ומסחר בנדל"ן בע"מ עו"ד גלינקא שמואל |
: עמותת לוחמי צה"ל - עמותת דיור לחיילים קרביים עו"ד טופז לימור |
| פסק-דין | |
1. זוהי תובענה על סך של 205,480 ש"ח אשר הגישה חברת נדל"ן כנגד עמותה לשיכון חיילים קרביים בגין טענה להשבת כספים אותם שילמה התובעת לחברת ניהול שליוותה פרוייקט בניה משותף לצדדים.
רקע עובדתי
2. התובעת הינה חברה העוסקת ברכישת מקרקעין ובייזום פרוייקטים בתחום הנדל"ן.
3. הנתבעת הינה עמותה העוסקת בהקמת שכונות מגורים מאורגנות בעבור חיילים קרביים ובני זוגם.
4. התובעת הינה הבעלים של המקרקעין הידועים כשלב א' של היישוב גבעת אהוד שביהודה ושומרון בשיתוף עם מר גאייר וילדבאום ועם חברת האחים מ.ש.י. דולגין קבלנים בע"מ.
( להלן: " המקרקעין"; "מר וילדבאום"; "חברת דולגין").
5. השלושה יזמו פרוייקט בנייה למגורים על המקרקעין.
( להלן: " היזמים","הפרוייקט").
6. ביום 14.7.96 נחתם בין התובעת, חברת דולגין, מר אנריק מרקוס ברודשנדל בשם מר וילדבאום מצד אחד לבין חברת הניהול " .C.P.M ניהול ובנייה בע"מ" מהצד השני, הסכם לניהול ביצוע עבודות התכנון והפיתוח של המקרקעין.
( להלן: "הסכם הניהול"; ראה: נספח א' לת/2 ).
7. בשנת 2007 רכשה הנתבעת מן התובעת וממר וילדבאום ומגורמים נוספים את מרבית זכויותיהם במקרקעין והפכה לבעלים של רוב המגרשים שעל המקרקעין.
8. לטענת התובעת, מאחר שרכשה הנתבעת את מרבית זכויותיה במקרקעין והינה הבעלים של רוב המקרקעין אזי נכנסה היא בנעלי התובעת ומר וילדבאום, לעניין פיתוח וניהול המקרקעין, לרבות הסכם הניהול.
9. לטענתה, היה על הנתבעת לשלם את חלקה של התובעת בהוצאות הנובעות מהסכם הניהול, ומאחר שלא עשתה כן, נאלצה התובעת לשלם זאת וכעת תובעת היא השבת כספים אלו.
10. מנגד, טוענת הנתבעת כי אינה צד לסכם הניהול ואין לה כל התחייבות כלפי חברת הניהול ומשכך, אינה חבה לתובעת מאומה.
דיון
11. מטעם התובעת העיד מר אנריק מרקוס ברודשנדל בתצהירו ת/1 כי שימש מיופה כוח של מר וילדבאום בפרוייקט דנן.
12. לעדותו, חברת הניהול נבחרה על ידי היזמים להיות חברת הניהול של הפרוייקט.
13. ביום 28.7.97 התקיימה פגישה בינו לבין מר יפתח עינב - מנהל התובעת, לבין מר דרור הלוי - יו"ר הנתבעת, לבין עו"ד טופז הלוי - ב"כ הנתבעת ועו"ד משה גליק - ב"כ התובעת.
14. לעדותו, בישיבה זו נקבע בהסכמת כל הנוכחים כי התובעת ומר וילדבאום ישאו במשותף בתשלומים לחברת הניהול עד חודש מאי 1997, והחל מחודש יוני 1997, יתחלקו העלויות בין התובעת, מר וילדבאום והנתבעת באופן יחסי לחלקם במגרש.
( ראה: נספח ה' לת/2).
15. סעיף 3.ד. לפרוטוקול הישיבה קובע כדקלמן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|