- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק א 433/97
|
א בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו |
433-97
27.7.2006 |
|
בפני : גדות שרה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אבנר נטר עו"ד ברייער דב |
: 1. י. בירנבוים חברה לבנין ולהשקעות בע"מ 2. אינהורן מרדכי 3. בירנבוים יצחק 4. פרנקל מאיר 5. גבע דיאנה דזירה 6. גבע עמירם 7. בן ריתן בוני 8. קורצ'יק אריה 9. ראובני ציפי 10. ראובני יהודה 11. תגרי (אל-עמי) דליה 12. עו"ד זיו אביגדור עו"ד בירן ש.פ עו"ד אנושי רות |
| פסק-דין | |
זוהי תביעה שעניינה, בעיקר, להצהיר על בעלותו של התובע בחניה הפנימית מבין שתי חניות טוריות, כאשר זו החיצונית כבר נמצאת בבעלותו וצמודה לדירתו.
לחילופין, מבקש התובע, כי הנתבעת 1, הקבלן ממנו רכש את הדירה (להלן: "הנתבעת"), מנהלה (נתבע 3) ובא כוחה אשר פעל לרישום הבית המשותף (נתבע 12), יפצו אותו בגין נזקיו.
הנתבעים 5-11, שכניו של התובע (להלן: "הנתבעים השכנים"), מתנגדים למתן הסעד ההצהרתי והם גם הגישו תביעה שכנגד לצו מניעה כנגד שימוש התובע בחניה הפנימית.
הנתבעים 1-4 הגישו הודעת צד ג' כנגד הנתבעים השכנים, אשר עקב התנגדותם, כך על פי הודעת צד ג', לא נרשמה החניה הפנימית על שמו של התובע.
פירוט העובדות:
1. בשנת 1980 היו המקרקעין שברח' בזל 1 פינת דיזינגוף בתל-אביב, הידועים כחלקה 72 בגוש 6956, בבעלות שלושה: הגב' תגרי דליה (הנתבעת מס' 11), מר מרא אל-עמי וגב' מרגלית שרה (ר' נספח ד'1 לתצהיר נתבעת 11).
על המקרקעין היה בנוי אותה שעה בנין הרשום כבית משותף, ובו שתי דירות.
2. בעלי המקרקעין ניהלו משא ומתן למכירתם לנתבעת במסגרת עסקת "קומבינציה", בה ייהרס הבניין הישן ותחתיו תבנה הנתבעת בניין חדש.
3. במהלך המו"מ הגישה הנתבעת לרשות המוסמכת תכנית בניה להקמת בניין מגורים בן 5 קומות ( ת/7). תכנית בנייה זו נושאת תאריך 28.8.80 וביום 6.4.81 ניתן לה היתר בניה ( ת/8).
4. ביום 13.4.81 וביום 17.4.81 נחתמו בין בעלי המקרקעין לנתבעת חוזים המהווים את עסקת הקומבינציה (נספחים ד'3 וד'4 לתצהיר נתבעת 11).
להלן ייקרא החוזה מיום 17.4.81: "הסכם הבנייה", שני החוזים יחדיו ייקראו להלן: "חוזי הקומבינציה".
5. ביום 19.4.82 הגישה הנתבעת תכנית בניה חדשה המתקנת את קודמתה ( ת/10). התכנית החדשה אושרה ע"י הרשות המוסמכת וניתן לה היתר בניה ביום 11.4.83 ( ת/9).
6. ביום 8.7.82 נחתם חוזה מכר במסגרתו מכרה הנתבעת את יחידת המגורים שבקומה החמישית (חלקה 72/6) לתובע ולאחותו, רות פקר (להלן: "דירת התובע") (ת/11, נספח ג' לתצהיר התובע).
בחוזה המכר צוין כי "לדירה יוצמדו: שטח הגג מעל לדירה... וכן חניה לפי התוכנית המצורפת לחוזה מסומנת כנספח א'".
לטענת התובע, בתכנית אשר צורפה כנספח א' להסכם, ניתן לראות שתי חניות טוריות, בחצר המזרחית של הבית (התכנית צורפה כנספח ד' לתצהיר התובע והוגשה גם כ ת/12(ב)).
כמו כן, בסעיף 4.11 למפרט (אשר צורף לחוזה המכר) צוין: "חניה למכוניות: חניה ל 2 מכוניות לפי תכנית. מקומות מכוסים --- מקומות לא מכוסים --- החניה צמודה לדירה" ( ת'12(א)).
לטענת התובע, בין היתר על יסוד אלה, נרכשו ביחד עם הדירה שתי חניות טוריות עוקבות, חניה פנימית וחניה חיצונית.
7. ביולי 1986 נרשם הבנין כבית משותף, עפ"י צו רישום בתים משותפים ותקנון מוסכם.
לחלקה 72/6 (אשר נרכשה כאמור ע"י התובע) הוצמד שטח חניה של 12.5 מ"ר, המהווה על פי התשריט חניה אחת (ר' נ/5 ו נ/6).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
