- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק א 39494/03
|
א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
39494-03
23.1.2007 |
|
בפני : רונית פינצ'וק - אלט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: קיבוץ שובל עו"ד ניר בורנשטיין |
: 1. דגם עוף (94) בע"מ 2. עופות גבריאל (1991) בע"מ 3. דרויש אלי 4. גבריאלי יעקב 5. גבריאלי אבי עו"ד יוסי עקיבא |
| פסק-דין | |
בפני תביעה על סך 945,722 ש"ח ותביעה שכנגד על סך 1,500,000 ש"ח לפיצוי בגין נזקים שנגרמו לצדדים, לטענתם, עקב הפרת הסכם להספקת פטמים חיים שנכרת בין התובעת לבין הנתבעת 1 (להלן: " הנתבעת") ביום 24/10/01.
עיקרי העובדות הצריכות לעניין וטענות הצדדים .
התובע, קיבוץ שובל (להלן: " הקיבוץ"), קונה אפרוחים, מגדל אותם בלולים המותאמים לגידול פטמים, ובהגיעם לגודל המתאים משווק אותם לאחרים לצורך שחיטה ומכירה לצדדים שלישיים.
ההסכם בין הצדדים נכרת לתקופה של 5 שנים מחתימתו.
ב"הואיל" הראשון לחוזה הצהירה הנתבעת כי היא בעלת משחטה וכן בעלת ידע ניסיון וקשרים עסקיים על מנת לשחוט ולשווק את הפטמים בהיקפים הנדרשים עפ"י ההסכם.
עפ"י סעיף 2 להסכם יעשה גידול הפטמים בשלושה אזורים בלולים של הקיבוץ: א', ב' ו-ד', בשטח של כ- 17 דונם, הכוללים 6 מדגרים בשנה, סה"כ כ- 250,000 פטמים במדגר.
בסעיף 2.2 להסכם התחייבה הנתבעת לרכוש, לשחוט ולשווק לפחות 6 מדגרים בשנה בהיקף המתואר לעיל.
בסעיף 3 נקבעו שני תנאים לתחילת תוקפו של ההסכם: האחד המצאת ערבות בנקאית ע"י הנתבעת והשני מתן הלוואה מהנתבעת לקיבוץ.
הנתבעת התחייבה להעמיד לקיבוץ, במועד חתימת ההסכם, הלוואה בסך 1,500,000 ש"ח שיעודה הסבת לולים של הקיבוץ ללולי פטם. הקיבוץ התחייב לשלם את החזרי ההלוואה עפ"י לוח סילוקים, נספח א' להסכם, על פני תקופה של 5 שנים.
עוד נקבע כי במידה וההסכם יופסק או יסתיים כתוצאה מהפרה יסודית של הנתבעת, יהיה הקיבוץ רשאי לקזז מההלוואה את כל הנזקים וההוצאות שיגרמו לו, והיתרה תוחזר לנתבעת עפ"י לוח הסילוקין.
כמו כן התחייבה הנתבעת להמציא לקיבוץ 5 ערבויות בנקאיות, כל אחת ל- 12 חודשים. הראשונה מיום חתימת ההסכם, וכל אחת מ- 4 הערבויות הבאות תומצא 30 יום לפני התקופה שהן אמורות להבטיח. הערבות הראשונה תהיה בסך של 800,000 ש"ח, וכל אחת מהערבויות הבאות תהיה בסך של 2,000,000 ש"ח בניכוי היתרה הבלתי מסולקת של ההלוואה כפי שתהיה במועד הוצאת הערבות הרלוונטית.
עפ"י סעיף 7 להסכם התחייבה הנתבעת לשלם לקיבוץ עבור הפטמים, בשנה הראשונה, 4 ש"ח לק"ג בתנאים של שבוע שוטף + 21 יום, בתוספת מע"מ ובתוספת כל ההיטלים לרבות אלו של מועצת הלול ( להלן: " המועצה").
עפ"י סעיף 6 להסכם רשאי היה הקיבוץ לבחור באחד משני אופני שקילה: האחד שקילה באזני גשר של הקיבוץ ובמקרה כזה תשלם הנתבעת לקיבוץ עבור הפטמים על בסיס של 97% מתוצאת השקילה, או שקילה במשחטה של הנתבעת ובמקרה כזה המשקל שיקבע יהיה המשקל לצורך חישוב בתמורה. בשני המקרים המשקל יהיה סופי לצורך חישוב התמורה ולא יבוצעו כל הורדות נוספות מכל סוג שהוא לרבות בגין פסילות, טרף, היטל מועצה וכו'.
עפ"י סעיף 9 להסכם התחייבה הנתבעת להתחיל את ההוצאה של כל להקה של פטמים מהלול לא יאוחר מאשר ביום ה- 42 ממועד תחילת הגידול ומיום זה ואילך לקבל לפחות 20,000 פטמים ביממה. כן נקבע בהסכם כי במידה והיא לא תפנה אותם במועדים האמורים היא תפצה את הקיבוץ בגין כל נזק הוצאה והפסד שיגרמו לו כתוצאה מהעיכוב.
עפ"י סעיף 7.6 להסכם בכל מקרה של אי עמידת הנתבעת בהתחייבויותיה רשאי הקיבוץ לקזז את הסכומים המגיעים לו מהנתבעת מכל סכום שמגיע ממנו לנתבעת מכל סיבה שהיא לרבות במסגרת החזר ההלוואה.
הנתבעת המציאה ערבות בגין השנה הראשונה, בתוקף עד ליום 16.10.02.
התשלום התבצע באופן שהנתבעת היתה מוציאה חשבון, מעבירה אותו לקיבוץ ומשלמת עפ"י הנקוב באותו חשבון. מובן שהחשבון היה אמור לשקף את המחיר החוזי, אלא שלטענת הקיבוץ, בפועל, לא כך היה.
המשלוח הראשון של הפטמים שווק ע"י הקיבוץ לנתבעת בתחילת פברואר 02.
לטענת הקיבוץ, לא שילמה הנתבעת את המחיר המוסכם החל מהמשלוח הראשון, בטענה שהמחיר יקר מדי, שהיא אינה יכולה לעמוד בו וכי היא תשלם את ההפרש מאוחר יותר, לכשירווח לה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
