חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 37613/04

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
37613-04
21.2.2007
בפני :
חאג' יחיא

- נגד -
:
יחזקאל יחזקאל
עו"ד אליעזר פלדה
:
1. הראל חברה לביטוח בע"מ
2. הדר חברה לביטוח בע"מ
3. אבנר אגוד בע"מ - חברה לבטוח

עו"ד צבי יעקובוביץ
עו"ד זיגר
פסק-דין

א. מבוא

1.      יחזקאל יחזקאל [ להלן: " התובע "] יליד 1927 , היה מעורב בשתי תאונות דרכים כהגדרתם בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"א-1975 [ להלן " חוק הפיצויים"]  , הראשונה : מיום 1.4.2002 [ להלן : " התאונה הראשונה"] והשנייה : מיום 22.11.2003 [להלן : " התאונה השנייה"] .

2.      הכיסוי הביטוחי בגין התאונה הראשונה מוטל על כתפיה של הראל חברה לביטוח  [ להלן : " הנתבעת 1"] ואילו בתאונה השנייה על הדר חברה לביטוח בע"מ         [להלן : " הנתבעת 2"] .

3.      אין מחלקות בין הצדדים בשאלת האחריות , וזאת אף ניתן ללמוד מפרוטוקול ישיבת ההוכחות מיום 18.9.2006 שבו הוצהר : " הנתבעות מודות בעצם אירוע התאונה ובכיסוי הביטוחי של שתי התאונות - עמ' 5 לפרוטוקול " .

ב. הנכות הרפואית

א.     התאונה הראשונה

כמומחה מטעם בית המשפט בתחום האורטופדי  מונה פרופ' אברהם גנאל והוא קבע :

"את שיעור נכותו אני מעריך בהסתמך על קובץ תקנות הביטוח הלאומי [ קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה ] תשט"ז 1956 להלן : " תקנות   המל"ל" ] בגלל :

1.      הגבלה קשה בתנועות עמוד שדרה צווארי לפי סעיף 37[5]ג' לתקנות המל"ל,  המקנה 30% , מתוך נכות זו מחצית יש לייחס לעברו הרפואי ומחצית לתאונות הנדונות .

2.      קרע בשרירים מסובבי הכתף, בשתי הכתפיים , הגורם להגבלה בתנועות הכתף, לפי סעיף 42[1]ד' 2  המקנה לכתף ימין 20% ולכתף שמאל 10% . כמו כן ציין המומחה כי לא קבע את נכותו לפי תת סעיף 3 מאחר וסעיף הליקוי כלשונו מדבר על נזק בשרירים נוספים בכתף שלא נפגעו . לאור סבלו בעבר מכאבים בכתף ימין,לאחר נפילה ולאור ממצאי בדיקות אולטרה - סאונד אחרי התאונה הראשונה שהדגימה רק שינויים ניווניים ללא קרע המומחה ייחס מחצית מנכותו בכתפיים לעברו ולתהליכים ניווניים ומחצית לתאונות הנדונות .

3.      לסיכום המומחה קבע כי בגין התאונות הנדונות יש לקבוע :

א.                15% לעמוד שדרה צווארי .

ב.                 10% לכתף ימין .

ג.                  5% לכתף שמאל .

ובסה"כ לאחר שקלול ועיגול אחוזי הנכות 28% .

כן ציין המומחה כי להערכתו יש לייחס את נכותו בצוואר לשתי התאונות הנדונות .

את נכותו בכתף ימין יש לייחס לתאונה השנייה ונכותו בכתף שמאל יש לייחס לתאונה הראשונה .

יוצא כי לאחר שקלול וחלוקה :

בגין התאונה הראשונה : נותרה לתובע נכות צמיתה בשיעור 12.12 % .

בגין התאונה השנייה   : נותרה לתובע נכות צמיתה בשיעור 16.75 % .

ג. שאלת הנזק

1.      כאב וסבל

אני פוסק לתובע בגין התאונה הראשונה את הפיצוי על סך 11,900 ש"ח .

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>