פסק-דין בתיק א 35457/04

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
35457-04
3.5.2005
בפני :
תמיר מיכאל

- נגד -
:
אורגד המכללה למלונאות בע"מ
:
דגני דליה
עו"ד חממי
פסק-דין

פסק דין זה ניתן בהמשך לדיון הוכחות אשר התקיים במעמד הצדדים במסגרת תובענה שטרית אשר הוגשה על ידי התובעת כנגד הנתבעת בגין שיק מס' 700078 ע"ס 50,000 ש"ח מיום 20/5/03 שיק של הנתבעת אשר נמשך לפקודת התובעת.

טענות ההגנה של הנתבעת כפי שמופיעות בכתב הגנתה (התצהיר אשר הוגש בתמיכה לכתב ההתנגדות לביצוע השטר) הינן כדלקמן:

  1. הנתבעת פתחה חשבון בנק עבור מר שמעון בר אור שהכירה ונהיה בן זוגה, וזאת מאחר ולא יכול היה לפתוח חשבון בנק עבור עצמו.
  2. הנתבעת נפלה קורבן למעשי נוכלות של מר שמעון בר אור, נוכל מקצועי.
  3. כלל הפעולות בחשבון הנ"ל לצורך הפעלת עסקו של מר בר אור היו אמורות להתבצע על ידי הנתבעת בלבד.
  4. הנתבעת פעלה בחשבון ונהגה למשוך שיקים עבורו כנגד שיקים שמסר לה ואשר הופקדו בחשבון הנ"ל.
  5. בדיעבד הסתבר לנתבעת, כי שמעון גנב לאחר חודשיים פנקס שיקים ובו השיק נשוא כתב ההתנגדות כאשר נודע לנתבעת על כך בעקבות פניית הבנק לקבל אישור לפירעון השיק, וכשנודע לה על כך נתנה הוראה לבנק לבטל את השיק שכן דובר בזיוף חתימתה.
  6. התובעת פנתה לנתבעת ואיימה, כי בהעדר פירעון השיק, היא תמסור אותו לגובים.
  7. עוד התברר לנתבעת, כי שמעון רשם משאית על שמה, ונודע לה על כך לאחר פניה של בעל השיעבוד על המשאית.
  8. הנתבעת מעולם לא הוציאה את השיק נשוא התביעה, חתימתה איננה מופיעה על גבי השיק והיא מעולם לא נתנה את הסכמתה או הרשאתה לאחר בגין השיק.

נקבע מועד דיון כאשר התובעת לא שילמה אגרה כנדרש ואף לא הגישה תצהיר עדות ראשית כמתחייב. לא הוגש תצהיר עדות ראשית מטעם הנתבעת אלא מסמך מיום 25/10/04.

לאור זאת ועל מנת לקיים דיון במועד שנקבע הוסכם על ידי הצדדים כי גב' חני שני התובעת תעיד את טענותיה בדיון, והתצהיר של הנתבעת אשר הוגש בתמיכה לכתב ההתנגדות ישמש כתצהיר עדות ראשית במסגרת דיון ההוכחות.

בהמשך להסכמת הצדדים הוסכם כי כל האמור במסמך מיום 25/10/04 הנ"ל יהוו עדות מטעם התובעת, למעט האמור בפרק ב' באותו מסמך.

לאור זאת, להלן טענות התובעת:

  1. הנתבעת בעלת ניסיון עשיר בבנקים, ויודעת היטב כיצד לחמוק מתשלום שחבה לתובעת.
  2. הנתבעת פתחה חשבון הבנק עבור קייטרניג של "כפות תמרים" והתעקשה לנהלו לבד.
  3. הנתבעת חתמה על המחאות אשר ניתנו לספקים של העסק.
  4. כלי הרכב אשר שימשו את העסק היו על שמה.
  5. הנתבעת ישבה במשרדי החברה ברח' תובל 16 רמת גן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>