חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 29812/06

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
29812-06
21.11.2007
בפני :
י. קורן

- נגד -
:
אלכס דרימר
עו"ד גיא שחק
:
מנורה חברה לביטוח בע"מ
עו"ד זיו כהן
פסק-דין

א.             תביעה על סך כ-128,000 ש"ח בגין תגמולי ביטוח.

התובע ביטח את דירתו אצל הנתבעת משך מספר שנים.

בתקופה הרלוונטית, 1/1/04 - 21/12/04, היתה הדירה מבוטחת בפוליסה מסוג "רימון 2000 לדירה". הפוליסה כוללת כיסוי בגין נזקי פריצה.

ביום 26/12/04 נפרצה הדירה, נגרם לה נזק, ונגנבו ממנה פריטים שונים, ובעיקר תכשיטים.

בין הצדדים היה דין ודברים ובסופו, ביום 7/2/06, שילמה הנתבעת לתובע תגמולי ביטוח בסך כ75,000 ש"ח, כסכום שאינו שנוי במחלוקת.

ב.             התובע טוען כי סכום הנזק שנגרם בפריצה עומד על כ-179,000 ש"ח (מהם כ-2,600 ש"ח נזק למתקנים שונים בבית, כ-2,000 ש"ח מזומן, והיתרה בגין תכשיטים שנגנבו), וכי על הנתבעת לשלם לו סכום זה בניכוי הסכום ששולם על חשבון תגמולי הביטוח, ובצירוף פיצויים בגין עגמת נפש בסכום של 10,000 ש"ח, והפרשי הצמדה וריבית.

ג.              הנתבעת טוענת כי שילמה לתובע את כל תגמולי הביטוח המגיעים לו על פי הפוליסה, ואף זאת עשתה לפנים משורת הדין משלא נמצאו סימני פריצה וחדירה לדירה.

הנתבעת טוענת כי בהתייחס לביטוח תכולת הדירה מפני סיכון של פריצה הותנה הכיסוי לתכשיטים שאינם נמצאים בענידה בהמצאם בכספת קיר מבוטנת מוסתרת ונעולה.

כמו כן, בהתייחס לביטוח כל הסיכונים נקבע כי כיסוי ביטוחי לתכשיט שערכו מעל סכום של 10,000 ש"ח מותנה בענידה או בהיותו בכספת.

אין חולק כי התכשיטים שנגנבו לא אוחסנו בכספת אלא במגירות בארון הבגדים שבבית התובע, ובמקומות אחסון נוספים בבית התובע.

לדברי הנתבעת שולמו לתובע תגמולי ביטוח בגין תכשיטים שערכם אינו עולה על 10,000 ש"ח, למרות שלא אוחסנו בכספת. כמו כן, שולמו תגמולים בגין הפריטים שנזוקו והכסף המזומן.

הנתבעת טוענת כי התכשיטים היו מבוטחים בביטוח חסר הואיל וסכום הביטוח עמד על סכום נמוך מן התביעה שהוגשה על ידי התובע.

ד.             התובע השיב לטענות הנתבעת וטען שהנתבעת אינה יכולה להסתמך על תנאי המיגון הקבועים בפוליסה מן הטעמים הבאים:

1.             התובע הודיע לנתבעת באמצעות סוכן הביטוח כי אינו מסכים לתנאי של הפקדת התכשיטים בכספת, הואיל ומדובר בתנאי לא סביר ולא ישים בתנאי ביתו.

2.             התובע לא נתן הסכמתו לתנאי זה של הפוליסה ואף כלל לא ידע כי נכלל בתנאי הפוליסה בפועל. הנתבעת הכניסה תנאי זה לפוליסה באופן חד צדדי וללא ידיעתו או הסכמתו.

3.             היה על התובעת לוודא כי התובע עומד בתנאי המיגון ומשנמסר לה באמצעות סוכן הביטוח כי תנאי הכספת לא קויים היה עליה לבטל את הפוליסה. משלא עשתה כן יש לראותה כמי שויתרה על תנאי זה.

4.             הנטל על הנתבעת להוכיח כי קיומה של כספת כנדרש בפוליסה היתה מונעת את קרות מקרה הביטוח.

5.             סוקר שנשלח על ידי התובעת לא מסר לתובע כי הוא נדרש להגנות נוספות כלשהן על אלה שנמצאו בבית התובע.

6.             על הנתבעת להוכיח כי אלמלא תנאי המיגון לא היתה מתקשרת בחוזה הביטוח, ואף לא בדמים מרובים. בכל מקרה אחר עליה לשלם את החלק היחסי הנובע מהיחס שבין דמי הביטוח ששולמו לה לדמי הביטוח שהיו נדרשים על ידה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>