חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 26733/06

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
26733-06
4.2.2008
בפני :
י. קורן

- נגד -
:
כלל חברה לביטוח בע"מ
עו"ד רם צרפתי
:
אנגל דבורה
עו"ד חמוד חדיג'ה
פסק-דין

בפני תביעה להשבת תגמולי ביטוח על סך 25,406 ש"ח, אשר שולמו לנתבעת ביום 12/07/05, בגין גניבת רכב ביום 01/06/05 מחניית ביתה.

התובעת (להלן " התובעת" או " המבטחת") ביטחה את הרכב, מסוג סוזוקי סוויפט. אשר היה בבעלות מר בני חג'ג' ובחזקתה ובשימושה של הנתבעת, היא המבוטחת.

לטענת המבטחת, לאחר תשלום תגמולי הביטוח, הובא לידיעתה החשד כי האירוע בויים על ידי הנתבעת, על כן הגישה תביעתה.

התובעת מבססת תביעתה על ס' 25 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981 (להלן " חוק הביטוח") לפיו, במקרה של מרמה, פטורה חברת הביטוח מחבותה לתשלום תגמולים.

טענות התובעת:

התובעת טוענת כי לאחר תשלום תגמולי הביטוח, יצרה עימה קשר הגב' אושרית חג'ג' (להלן: " אושרית" או " המודיעה"), והודיעה כי גניבת הרכב בוימה על ידי הנתבעת ו/או מי מטעמה. בעקבות המידע החדש, שכרה התובעת חוקר פרטי, מר עוזי שפיגל, אשר ממסקנתו עלה, כי הנתבעת מסרה דיווח כוזב בעניין הגניבה.

המודיעה סיפרה לחוקר, כי בעלה, סוחר מכוניות (להלן " בני חג'ג'"), ניהל רומן עם הנתבעת ומסר לשימושה את הרכב ללא העברת בעלות. המודיעה סיפרה, כי הרכב נשוא התביעה, נשרף תוך כדי נסיעה ביום 14/03/05, משם נגרר לשכונה בנתניה, ונותר עומד שרוף ללא שימוש כחודשיים, עד שהגישה הנתבעת תביעתה. עוד הוסיפה המודיעה כי עובדה זו התגלתה לה במקרה, לאחר שקיבלה לביתה את הדרישה לתשלום ממכבי האש.

כן נטען, כי הנתבעת החליפה את פוליסת הביטוח (צד ג' בלבד) שהיתה  לרכב, בסמוך לארוע השריפה, בפוליסת ביטוח מקיף אצל התובעת, טלפונית, על ידי סוכן ביטוח מחיפה, המרוחק ממקום מגוריה.

החוקר העיד, כי על אף חשש שדבריה של המודיעה, מונעים מנקמה, אין בכך כדי לפגוע באמינותם. כן העיד, כי הנתבעת לא שיתפה עימו פעולה וכי לאחר שביקש ממנה להמציא פירוט של שיחות הטלפון, על מנת להוכיח כי אכן נערכה שיחה למשטרה לאחר הגניבה, סרבה הנתבעת בטענה כי מצוי בידה מכשיר מסוג "טוקמן" שלא מאפשר זאת.

התובעת מבקשת להסיק כי פוליסת הביטוח המקיף נרכשה לאחר שהרכב נשרף, מבלי שתוקן, באמצעות סוכן ביטוח שלא ידע על שריפת הרכב, ולאחר זמן דיווחה הנתהעת על אירוע גניבה שלא היה, על מנת לקבל תגמולי ביטוח במרמה.

טענות הנתבעת:

הנתבעת טוענת כי מעולם לא מסרה דיווח שקרי, וכי רכבה אכן נגנב מחניית ביתה בכפר יונה.

כן מוסיפה הנתבעת, כי בטרם קיבלה את הפיצוי מחברת הביטוח, שכרה התובעת חוקר פרטי שיבדוק את נכונות הצהרתה ורק לאחר בדיקה מקיפה שערך ביום 08/06/05 (כשבוע לאחר הארוע) החליטה התובעת להעביר לה את הפיצוי על נזקיה.

בענין אירוע השריפה - הנתבעת טוענת כי בזמן נסיעה ברכב, החל לצאת עשן מחלקו הקדמי של רכבה, וכי חששה, שהרכב עולה באש, ועל כן הזמינה את מכבי האש. עם זאת, לאחר מכן התברר, כי מדובר אך בתקלה. לאחר הארוע האמור, השאירה את ענייני תיקון הרכב בידי בן זוגה, בני חג'ג', אשר  תיקנו במוסך בטייבה.

באשר להחלפת סוכנות הביטוח, מסרה הנתבעת כי לאחר אירוע השריפה, ולמרות התיקון, חששה ממקרה חוזר, שנטלו הכלכלי, יהא עליה, והחליטה לבטח את הרכב בביטוח מקיף. לטענתה, סוכנויות הביטוח שפנתה אליהן סרבו לבטח את הרכב בשל השנתון (שנת 1991), ועל כן ביטחה בעזרת סוכן מחיפה.

הנתבעת טענה, כי דברי המודיעה, נובעים ממניעים אישיים, ומונעים מנקמנות ושנאה. וכי אין בהם אמת. עוד הוסיפה בתצהירה, כי המודיעה הנ"ל, הגב' אושרית חג'ג' נוקטת באמצעים נוספים למרר את חייה.

דיון:

לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובראיות שבפני החלטתי לדחות את התביעה.

נטל ההוכחה במקרה שבפנינו מוטל במלואו על התובעת, בהיותה "המוציא מחברו עליו הראיה". זאת, מבלי להיזקק להלכות שנקבעו בנושא חלוקת נטלי ההוכחה ביחסי מבטח-מבוטח, אשר אף הן פועלות לחובת התובעת. (ראה: ע"א 78/04, המגן חב' לביטוח בע"מ נ' שלום גרשון הובלות בע"מ).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>