חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 25993/03

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
25993-03
7.7.2005
בפני :
ד"ר דפנה אבניאלי

- נגד -
:
בנק דיסקונט לישראל בע"מ - סניף הרצליה פיתוח
עו"ד שרה אביבי
:
1. ר.לוי אלמר בע"מ - בפירוק
2. לוי רונן

עו"ד אורן צורן
פסק-דין

עסקינן בחברה ובמנהלה, הנדרשים לשלם חוב כספי, שנצבר בחשבונה של החברה.

במהלך שמיעת העדויות ניתן צו פירוק כנגד החברה. ב"כ התובע הודיעה בסיכומיה, כי בנסיבות אלה תיוחד הדרישה הכספית לנתבע 2 בלבד (הנתבע).

העובדות בקצרה

בתאריך 15.1.91 פתחה החברה חשבון אצל התובע. בתאריך 18.1.96 חתם הנתבע, שהיה מנהל החברה ובעל המניות העיקרי בה, על כתב "ערבות מתמדת לכל חוב שאינה מוגבלת בסכום" (נספח ב' לתצהיר מנהל הסניף, מר טל סלומון).

הבנק הקצה לחברה מסגרות אשראי ונתן לחברה הלוואות בסכומים שונים, עד למועד בו מצא, כי החברה חורגת ממסגרת האשראי המוסכמת וחדל לכבד שיקים שלה. הדבר אירע לראשונה בתאריך 2.12.02, ונמשך עד לתאריך 4.3.03 - מועד בו הוברר לבנק, כי החברה קרסה והפסיקה את פעילותה. הנתבע אישר כי החברה חדלה מלשלם חובותיה ואף ציין, כי במועד זה נבזז רכושה על ידי ספקים ונושים של החברה (ע' 47).

טענות ההגנה

הנתבע העלה שתי טענות הגנה כנגד התביעה:

ראשית, כי הבנק ביטל שלא כדין ובניגוד להסכמות הצדדים את מסגרת האשראי של החברה, ובכך גרם לקריסתה;

שנית, כי הערבות עליה חתם היא ערבות מוגבלת בסכום.

מסגרת האשראי המוסכמת

ע/ת מר טל סלומון העיד, כי מסגרת האשראי המאושרת של החברה הועמדה על סך 450,000 ש"ח, החל מתאריך 22.8.02 (סעיף 9 לתצהירו).

ב"כ הנתבע טוען בסיכומיו, כי הבנק יצר בהתנהגותו מסגרת אשראי גבוהה יותר, למרות שלא היו בידי החברה בטחונות מספיקים, וזאת ללא קשר למסגרת האשראי עליה הוסכם בכתב. כראיה לכך, מפנה ב"כ הנתבע למסמך (ת/4), ממנו עולה, לטענתו, כי הבנק איפשר לחברה לבצע משיכות יתר עד כדי סך של 584,000 ש"ח, ואף כיבד שיקים שלה בסכום העולה על מסגרת האשראי המוסכמת של  450,000 ש"ח.

ב"כ הבנק משיבה על טענה זו ואומרת, כי החברה ידעה היטב שמסגרת האשראי הוגבלה לסך של 450,000 ש"ח, והדבר אף עולה ממסמכים שהוצגו כראיה במהלך הדיון (ת/2,ת/3,

ת/4). לטענתה, מדובר במסמכים שנשלחו לבנק ע"י מנהלת החשבונות של החברה, אשר בכולם מצוין הסכום הנ"ל כמסגרת האשראי המוסכמת.

בהתייחס למסמך ת/4 טוענת ב"כ הבנק, כי מדובר במסמך שהועבר על ידי מנהלת החשבונות לבנק. במסמך נזכרת מסגרת האשראי ונתונים כספיים נוספים של החברה,   כחלק מניסיונה של זו האחרונה להראות כי היא פועלת לאיזון חשבונה.

עיון במסמך ת/4 מלמד, כי מדובר בסכומים שפורטו על ידי מנהלת החשבונות של החברה, על גבי נייר הנושא את הלוגו של החברה. בנסיבות אלה, טענתו של ב"כ הנתבע, לפיה יש ללמוד מהמסמך, כי הבנק הסכים להעניק לחברה אשראי מעבר לסכום המוסכם, אינה מתקבלת על הדעת ויש לדחותה.

ביטול מסגרת האשראי

ביטול מסגרת האשראי אירע ביום 4.3.03, שכונה על ידי הצדדים "יום השבר".

במועד זה נשלח מכתב לחברה ע"י הבנק, המודיע על אי-חידוש קו האשראי (נספח ח' לתצהיר מנהל הסניף).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>