פסק-דין בתיק א 23316/04

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
23316-04
23.4.2006
בפני :
חנה פלינר

- נגד -
:
מלכה רחמים
:
סהר חברה לביטוח בע"מ
פסק-דין

התביעה והצדדים לה :

1.             התובע הינו שוכר מבנה ברח' הירקון 28 בתל-אביב (להלן: "המבנה"). המבנה מורכב מ- 3 קומות ובו 8 יחידות, שתיים בקומת הקרקע, ארבע יחידות בקומה א' ו- 2 יחידות בקומה ב'.

אחת מהיחידות המצויות בקומת הקרקע, משמשת להפעלת עסק, "מינימרקט 2000" (להלן: "המינימרקט" ו/או "העסק").

2.             בזמנים הרלוונטיים לכתב התביעה, היו בידי התובע פוליסות ביטוח אשר ערך  אצל הנתבעת, באמצעות סוכן הביטוח מר משה גומל (להלן: "סוכן הביטוח"), כדלקמן:

פוליסת ביטוח בשם "אדירה לדירה", המעניקה כיסוי ביטוחי למבנה (להלן: "פוליסת המבנה"); ופוליסת ביטוח תכולת העסק, בשם מכלול לעסק (להלן: "פוליסת התכולה").

3.             ביום 31.3.01 פרצה דליקה בעסק ו/או בסמוך אליו. הדליקה הסבה נזקים למבנה ולתכולת העסק.

אין מחלוקת בין הצדדים כי בזמן פרוץ הדליקה שתי הפוליסות הנ"ל היו בתוקף: הצדדים חלוקים בשאלה האם פוליסת המבנה מעניקה כיסוי ביטוחי גם למבנה המינימרקט, היות ומדובר בעסק, וכן מה היקף הנזקים שנגרם  לתכולה ואילו מהפריטים הניזוקים נהנים מכיסוי ביטוחי במסגרת פוליסת התכולה.

להלן עמדות הצדדים :

טענות התובע בכתב התביעה :

4.             לטענת התובע, בדליקה נגרמו נזקים למבנה אשר הוערכו על ידי שמאי בסך של 16,657 ש"ח; ולתכולת העסק נזקים בסך של 11,950 ש"ח, סה"כ  28,607 ש"ח.

5.             התובע הפנה דרישה זו לנתבעת, אולם זו האחרונה התכחשה כליל לנזקים אשר ארעו למבנה המינימרקט, באשר לטענתה פוליסת ביטוח המבנה מתייחסת במפורש למבנה הכולל יחידות מגורים בלבד, שאינן משמשות לעסק,  ואילו בנזקי התכולה הכירה בסך של 7,000 ש"ח בלבד.

6.             לטענת התובע בכתב התביעה, שוגה הנתבעת בפרשנות פוליסת הביטוח מטעמה ואין לצמצם הפרשנות למבנה המכיל שמונה יחידות מגורים בלבד. לפיכך, על הנתבעת לשלם את תגמולי הביטוח עבור הנזק במבנה ולהשלים את התשלומים בגין נזקי התכולה.

טענות הנתבעת :

7.             לטענת הנתבעת, יש לדחות את התביעה, במלואה:

ככל שנוגעת היא למבנה, טוענת הנתבעת כי פוליסת המבנה מחריגה במפורש עסק.

מצוין בפוליסה כי דירה משמעה "המבנה של הדירה..., אך לא חלקי הדירה המשמשים לעסק בלבד".

היות והמינימרקט משמש לעסק בלבד, מוחרג הוא מהפוליסה.

8.             לגבי הנזקים לתכולה, טוענת הנתבעת, בין היתר, כי לא צורפו קבלות או אסמכתאות המעידות על תשלום בגין תיקון מזגן, ואילו לגבי נזק למיכלי אשפה ואחסנת לחם לא ניתן כיסוי ביטוחי היות והרכוש נמצא מחוץ למבנה הסגור והנעול של העסק.

שלב ההוכחות :

9.             ביום 2.2.06 התקיים דיון הוכחות בתיק זה. לדיון התייצבו התובע וסוכן הביטוח. בתום חקירתם משך ב"כ הנתבעת את תצהירי הנתבעת מתיק בית המשפט  וסוכם כי פסק הדין יינתן על סמך החומר המצוי בתיק.

לאחר שהוגשו סיכומים מטעם הצדדים, יש מקום ליתן פסק דין על סמך החומר שבפני.


ההכרעה :

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>