פסק-דין בתיק א 21295/05

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום חיפה
21295-05
29.7.2007
בפני :
ר. למלשטריך-לטר

- נגד -
:
1. עיזבון המנוח חנא עמאד
2. חנא אמל
3. חנא אליאס
4. חנא בוטרוס
5. חנא סיזאר

עו"ד גלזר חיים
:
הראל חברה לביטוח בע''מ
עו"ד חיות חיים דוד
פסק-דין

1.         התובעים, תלויי המנוח  ויורשיו, הגישו תביעה לפיצויים  בגין פטירת המנוח בתאונת דרכים מיום 25.9.04.

2.         עובדות הרקע

2.1        ביום 25.9.04 ארעה למנוח תאונת דרכים, והוא נפטר באופן מידי. המנוח  הינו יליד 1963.

2. 2       במועד פטירתו היה המנוח נשוי לתובעת מס' 2, ילידת 1971 , ואב לשלושה ילדים :

תובע 3 - יליד 7.8.92

תובע 4 -  יליד 10.8.94

תובע 5 -  יליד 1.3.00 .

3.         שכרו של המנוח

3.1        המנוח הועסק כצבע אצל לטיף פראג' , קבלן עבודות בניה  מאז מרץ 1995. בחודש ינואר 2004 פוטר המנוח  מעבודתו בשל קשיים כספיים של הקבלן רפאג' לטיף. בחודש ספטמבר 2004, חודש התאונה, נטען כי חזר המנוח לעבוד אצל הקבלן לטיף.

3.2        מינואר 2004 ועד ספטמבר 2004 רשום המנוח כמובטל, וקבל דמי אבטלה מהביטוח הלאומי.

3. 3       תלוש משכורת שנתי של המנוח אצל הקבלן לטיף לשנים 2000-2003 (נספחי ג' לת/5, טפסי 106) מלמד על משכורת חודשית ברוטו ממוצעת של 4346 ש"ח (כ- 3950 ש"ח נטו ). במונחי שערוך להיום (הצמדה בלבד ) סכום נטו של  4137  ש"ח.

3.4        על שגרת עבודתו של המנוח אצל הקבלן לטיף ספרה אלמנתו כי היה יוצא בשעה 05:30 בבוקר לעבודה, וחוזר בשעה 16:00.  (ס' 6 לתצהיר ת/5).

3.5        נטעו כי בחודש ספטמבר 2004 שב המנוח לעבוד אצל  הקבלן לטיף.  בחודשים ינואר וספטבמר 2004, היתה משכורתו הכוללת ברוטו סכום של  4890 ש"ח  (נספח ג' 1 לת / 5 ). הצהרת המעביד מולאה ביום 3.5.05.  עולה לכאורה כי משכורת המנוח בעבור עבודה של  כ-2 חודשים, הינה בסדר גודל של משכורתו בחודש דצמבר 2003. בדווח למוסד לביטוח לאומי נרשם כי המשכורת של חודש ינואר 2004  (שהיא בסדרי גודל ששל משכורת בעבור חודש עבודה אחד) כבר כוללת גם את התשלום בעבור חודש ספטמבר 2004. לא הוצגו תלושי השכר של חודש ינואר 2004 ושל חודש ספטמבר 2004 שיכלו לשפוך אור על ענין זה.

3.6        האם למנוח היתה עבודה נוספת באופן קבוע כמלצר אצל "אבו מאהר " בנצרת ?

א.         אלמנת  המנוח טענה כי  במקביל לעבודת המנוח כצבע, עד השעה 16:00 מדי יום, היה יוצא 5 ימים בשבוע בשעה 18:00 לעבוד כמלצר אצל אבו מאהר. (ס' 6 לתצהיר ת/ 5 ).  בעדותה הוסיפה שעבודה  זו נהג המנוח לעשות בימים רביעי עד ראשון, וכי היתה עונתית. (עמ' 14 לפרטיכל).אלא שלענין זה הוצג תלוש שכר אחד בלבד, לחודש ספטמבר 2004 , לפיו עבד 40 שעות אצל אבו מאהר, ושכרו נטו היה 685 ש"ח. לפי הרישום בתלוש השכר המנוח החל עבודתו אצל אבו מאהר ביום  10.9.04. ביום 5.9.04 נפטר המנוח.

ב.         לא הובהר ,אם אכן קבל המנוח תלושי שכר ממקום עבודה זה,כפי שראינו את תלוש ספטמבר,  מדוע לא הוצגו תלושי שכר לחודשי עבודה אחרים. אלמנת המנוח לא ידעה להסביר מדוע לא בקשה תלושים קודמים  אם המנוח אכן עבד שם קודם לכן. (עמ' 15 לפרטיכל).

ג.          עדות אלמנת המנוח לענין זה היתה עדות הנסתרת מגוף התלוש שהוצג, שם נרשם כי מועד תחילת העבודה הוא חודש ספטמבר 2004. אלמנת המנוח לא ידעה להסביר את הסתירה וכשנחקרה כדי הפרטים השיבה בסופה של החקירה " לא זוכרת, לא יודעת ולא מעניינת אותי". (עמ' 15 לפרטיכל).

ד.         גם בדיווחי מעסיקים למוסד לביטוח לאומי עולה כי לראשונה דווח על כך שהמנוח עבד אצל אבו מאהר רק בחודש ספטמבר 2004. (נ / 2 ).

ה.         לא הובא לעדות מנהל אולמות אבו מאהר, על מנת שיעיד על העסקתו של המנוח. אי הבאת העד, יש בה כדי להקים חזקה הנוגסת בעדות התביעה.

ו.          העיד עו"ד איאד דחלה אשר טען בתצהירו כי ראה את המנוח ממלצר בארועים אליהם הוזמן, בבתים פרטיים ובאולם הארועים אבו מאהר בנצרת.  (ס' 2 לת / 4 ).  העדות הינה עדות בעלמא, לבקשת אלמנת המנוח,(עמ' 10 לפרטיכל), שאיננה נתמכת במסמכים כלשהם, ונסתרת במסמכים  אחרים שהוגשו. תמוה מה ראתה התביעה צורך להביא  עד, שכן של המנוח עוד מתקופת ילדותו המכיר היטב את המשפחה,(ס' 1 לתצהיר ת / 4) שהוא עורך דין המתארח מדי פעם בארועים, ולא להביא את העד   החשוב באמת, שהוא  המעסיק של המנוח. מכל מקום עד זה לא מסר פרט כלשהו על שכרו של המנוח.

ז.          אין ראיה על כך שהכנסתו הנטענת של המנוח אצל אבו מאהר היתה מדווחת למס הכנסה. העובדה שהמנוח לא דווח על שכר כלשהו  מאבו מאהר קודם לספטמבר 2004 מהווה ראיה המקימה חזקה כנגד המנוח. חזקה זו ניתן לסתור באמצעות ראיות משכנעות בלבד, (ע"א 5794/94 אררט חב' לביטוח בע"מ נ. בן שבח  פד נא 3 עמ 489 ) ראיות שהן נעלות מכל ספק (ע"א 200/63 צוף נ. אושפיז  פד יז 2400 בעמ' 2404 ). על ההוכחות במקרה כזה להיות חזקות וברורות. (ע"א 2099/94  חיימס נ. איילון חב' לביטוח בע"מ  פד נא 1 עמ 529 , פסקה 21 ). וראו לענין זה גם דברי בית המשפט העליון בע"א 8639/96 אריה חב' לביטוח בע"מ נ. מרדכי קרדוניס (פדאור (לא פורסם) 98 (3) 687], פסקה 5 )-

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>