- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק א 1542/00
|
א בית המשפט המחוזי חיפה |
1542-00
9.1.2005 |
|
בפני : ש' וסרקרוג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: קוגן אלברט ת"ז 317277051 עו"ד גסאן טנוס |
: 1. מטל און תעשיות (1994) בע"מ 2. כלל חברה לביטוח בע"מ עו"ד עדנה בונשטיין |
| פסק-דין | |
1. התביעה היא לנזקי גוף, לפי פקודת הנזיקין, בגין תאונת עבודה שאירעה לתובע ביום 12/8/99.
2. התובע יליד 1952, עלה לארץ ב-1996. התובע רתך ומסגר במקצועו והוא החל לעבוד אצל הנתבעת מס' 1 (להלן: חב' און תעשיות או הנתבעת ) בספטמבר 1997. הנתבעת עוסקת במוצרי תעשייה ומסגרות. בעת התאונה עבד התובע עם עובד נוסף בשם אלכסיי פרוסטרובסקי (להלן: אלכסיי ), בפירוק ברגים מפלטה. במהלך ביצוע העבודה נכנס גוף זר לעינו הימנית וגרמה לו נכות רפואית בשיעור של 35%.
המחלוקת נוגעת הן לשאלת החבות והן לשיעור הנזק.
נסיבות התאונה :
3. על פי האמור בכתב התביעה, ביום התאונה (12/8/99) עבד התובע במפעל אצל חב' און תעשיות בתור מסגר. בשעה 14:15 לערך, ובסמוך לעמדת התובע, במקום התאונה, עבד פועל אחר של הנתבעת בשם אלכסיי על מקדחה, אשר קדח חור בתוך בורג ישן, לצורך הוצאת הבורג מפלטה גדולה. תוך כדי עבודתו של אלכסיי על המקדחה, כאשר האחרון ניסה להוציא בורג מהמקדחה, הכה לצורך כך במקדחה באמצעות פטיש, ניתז הבורג ו/או חלק מהמקדחה וחדר לתוך עינו הימנית של התובע, ששהה שם בסמוך לאלכסיי. כתוצאה מכך נחבלה עינו הימנית בצורה קשה.
בסיכומי התובע חזר על גרסתו העובדתית.
התובע טען לרשלנותה של הנתבעת בכך שלא נקטה אמצעי זהירות למניעת התאונה ולא נקטה בשיטת עבודה בטוחה ו/או לא סיפקה ציוד בטוח ומתאים לביצוע העבודה, לא השגיחה ולא פיקחה על העבודה לא נתנה הוראות והדרכות כנדרש.
בתצהירו של התובע, בהתייחס לנסיבות התאונה, הסביר התובע כי מדובר היה בפירוק ברגים גדולים וישנים מתוך פלטה גדולה, כאשר שיטת העבודה הייתה לחמם את בורג עם ברנר, ולאחר מכן היה על אלכסיי לקדוח חור בתוך הבורג באמצעות המקדחה. אל הבורג היה מחדיר חתיכת ברזל שניתן עמה לפרק את הבורג. אם הבורג לא היה יוצא, היה תובע ממשיך לחמם את הבורג שהיה יוצא מהצד השני.
בשיטת עבודה זו טוען התובע, כי כלל לא היה צורך בשימוש בפטיש, שכן הוצאת הבורג לא נעשתה בכוח, אלא ע"י חימום בלבד.
עוד מדגיש התובע שכאשר הוא מדבר על מקדח, כוונתו לחלק המתכתי הקדמי של המקדחה - הפין החודר לעצמים בהם מתבצע הקידוח. גרסה זו נתמכת גם בעדותו שנמסרה בבית המשפט.
4. התובע מפנה גם להודעה על פגיעה בעבודה - (נספח א/2 לתצהיר התובע ת/1), שם נכתב:
"תוך כדי עבודת אחד הפועלים בשם אלכסיי הפעיל מקדחה שנשברה
וניתז חלק ממנה לתוך עין הימין של הפועל.
אלכסיי רצה להוציא בורג מהמקדחה בעזרת פשיט, אחרי
שנתן מכה בפטיש ניתז חלק מהמקדחה ו/או הבורג ונכנס
לעין".
טופס זה חתום על ידי המעביד שהיא הנתבעת.
חתימה זו שהיא הצהרת מעביד למוסד לביטוח לאומי (להלן: המל"ל ) בקשר ל"פגיעה בעבודה", ומאחר שהנתבעת חתמה על הטופס ללא כל הסתייגויות או הערות לגבי הפרטים המפורטים שם, לכן, לעמדת התובע, יש לראות באמור בו "הודאת בעל דין".
על-פי גרסה זו, הוצאת הברגים הייתה בשילוב עם חימום וקידוח , ללא צורך בהכאה על-ידי פטיש. ההכאה חרגה מנוהל עבודה רגיל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
