פסק-דין בתיק א 1472/99

: | גרסת הדפסה
א
בית המשפט המחוזי חיפה
1472-99
6.6.2007
בפני :
סגן הנשיא גדעון גינת

- נגד -
:
1. עו"ד אליעזר לויט כונס נכסים לשעבר
2. עו"ד הרצל כספי כונס נכסים
3. רו"ח יחיאל בורוכוף כונס נכסים

:
1. קו-אופ צפון אגודה שיתופית לשרותים בע"מ אג"ש 7-000389-57
2. קו-אופ זבולון אגודה שיתופית לשרותים בע"מ אג"ש 9-000114-57
3. משה ארגוב ת.ז. 0-0068556-0
4. יצחק בן שלח פסקל ת.ז. 0-4372497-0
5. שמעון גרינבאום ת.ז .001603000
6. דן חרס ת.ז. 050103670
7. לאה לפלר ת.ז. 051372837
8. אילנה חימוביץ ת.ז. 006405989
9. אגנש הופמן ת.ז. 063650626
10. שמעון דובקס ת.ז. 02465672
11. שרה דובקס ת.ז. 06462246
12. רשם האגודות השיתופיות
13. כונס הנכסים הרשמי - מחוז חיפה

עו"ד רנן גרשט
עו"ד איילה פיילס-שרון פמ"ח (אזרחי
עו"ד הילה קרליץ
פסק-דין

כספי:

בהמשך לבקשות שהגשתי,  7334/04 מס' 16 ו - 8630/07 (צרוף נספח ג' של הבקשה הקודמת, אני מבקש לציין:

בבקשה מס' 16 לפי הנחיות שקיבלנו מביהמ"ש נתנו תמונה מדוייקת ככל האפשר בנושא מצב הכינוס כיום, מה נשאר לעשות וכיצד אנו רואים את סיום תפקידנו.

הסעדים המתבקשים מביהמ"ש:

לא הביעו הערות לעתירה ב' , ג', ד', ה'.

לגבי הנושא של ה', יש נקודה שלא תהיה במחלוקת, אני מניח: הצענו להשאיר קרן של 2 מליון ש"ח למקרים שיתעוררו לאחר שאנו נותנים את הפרסומים הנוספים ולאחר שעבר המועד לפרסומים. אם יתגלו עוד כאלה שרשומים, באיחור, הם יוכלו לקבל תשלום מאותה קרן.

לפי הערכה גסה שלנו זה יכול להספיק ל - כ- 330 פונים חדשים שיבואו.

היתה הערה של האגודות שהם רוצים להשאיר רזרבה לרשומים שלא באו לגבות תשלום.

לכאורה, אם אנו הולכים בצורה סכמטית יש היום יותר מ - 3000 חברים רשומים שלא באו לקבל התשלום הראשון והשני. מדובר על רזרבה של כ - 20 מליון ש"ח. אין כאלה שיופיעו במימדים האלה ושיצטרכו לשלם להם הסכומים האלה. רזרבה של 2 מליון ש"ח מספקת.

לגבי עתירה ז'  - י' -   לנו שאין שום רצון לפגוע בקשר הקיים כיום בין הכונסים ובין מנכ"ל האגודות וצוותו. העבודה בינינו מתנהלת כשורה, אין לנו טענות.

אנו כתבתו שאנו מבקשים לאפשר לנו פיקוח שזה היה בהמשך למה שביהמ"ש אמר, איך אנו רואים את סגירת הנושא. היות והכוונה היא מצד אחד לאתר את כל החברים שניתן, ומצד שני לשלם להם פידיון ובזה לסיים את נושא הכינוס, חשבנו איך אנו ככונסים יכולים שתהיה לנו עין פקוחה על מה שמתנהל באגודות.

הקשר שלנו הוא עם מנכ"ל האגודות ולכן ביקשנו פיקוח כדי שנוכל לזרז את גמר הפעולות, שחרור כספים מעוכבים וחלוקתם.

אנו מבינים פיקוח כך: הכוונה לקבל דיווח, להעיר הערות, לייעץ עצות שאנו יכולים לתת. מעבר לזה אנו לא רוצים שאנו נחליט מה הם צריכים לעשות.

הערות ועדכון: מאז הגשת הדו"ח סיימנו  את מכירת אינפוט שזה היה בסכום של 850000 דולר ארה"ב שזה מביא את הסכום של מימוש הנכסים שהכונסים ביצעו להיום בערך של 16 מליון ש"ח. 

יש סידרה של ערעורים  שכיום המצב הוא שכולם נקבעו לתאריך אחד: 17/9/07.

השארנו רזרבה של כ - 40 מליון ש"ח לצורך ערעורים אלה. השארנו רזרבות מתאימות שיאפשרו לנו ציות לכל פס"ד שיינתן בערכאת הערעור.

אם הערעורים יסתיימו כפי שכונסי הנכסים ימליצו, נוכל גם להגדיל את התשלום הקרוב.

מפנה בבקשה שלנו לעמ' 13, מקורות ושימושים.

בקופה, של כונסי הנכסים,  יש כיום יותר מ - 50 מליון ש"ח. זה מעבר לכספים שבקופת האגודות ואצל הנאמן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>