- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק א 12495/03
|
א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
12495-03
26.9.2006 |
|
בפני : אליהו בכר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. דאיזדה דליה 2. דאיזדה נטלי (קטינה) עו"ד עופר נעמ"ת |
: 1. הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ 2. אבנר איגוד לביטוח נפגעי רכב בע"מ עו"ד ראובן יהודאי |
| פסק-דין | |
א. רקע:
בפניי תביעת התובעות לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לשתיהן בתאונת דרכים מיום 6.10.99, לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה - 1975.
מועד ההוכחות בתיק הסתיים ביום 1.3.06, כשאז ניתנה החלטה המורה לצדדים להגיש סיכומיהם, במידה והמו"מ עליו הומלץ לא יסתיים, בתוך 60 ימים מאותו מועד ע"י ב"כ התובעות, וע"י ב"כ הנתבעות בתוך 30 יום לאחריו.
בתאריך 25.4.06 הגיש ב"כ התובעות סיכומיו לתיק בית המשפט. בתאריך 26.6.06 הוגשה בקשה מוסכמת להארכת מועד להגשת סיכומי הנתבעות עד ליום 10.7.06 והבקשה נענתה בחיוב. בתאריך 13.7.06, ולאחר שהתובעות הגישו בקשה למתן פס"ד לאחר שלא הוגשו סיכומי הנתבעת, אפשרתי לנתבעות להגיש סיכומיהם בתוך 7 ימים מיום מתן ההחלטה (20.7.06), אך עדיין אלה לא הוגשו.
בתאריך 30.8.06 הוגשה בקשה נוספת למתן פס"ד על ידי התובעות. משלא הוגשו הסיכומים עד היום, יש לראות בכך כאילו הנתבעות לא התייצבו לדיון והתובעות רשאיות לזכות בפס"ד על סמך תביעתן.
עם זאת, תוצאות פסה"ד כאמור להלן נמסרות לאחר עיון מדוקדק בראיות שהובאו בפני בית המשפט ובעקבותיהם.
אין למעשה מחלקות בין הצדדים בדבר חבות הנתבעות והמחלוקת הינה בשאלת הנזק בלבד.
ב. נזקי התובעת 1 - דליה דאיזדה
1. נכות רפואית ותפקודית
התובעת 1 הינה ילידת 21.11.1951, ובמועד התאונה היתה כבת 48. בגין פגיעותיה בתאונה מינה בית המשפט לתובעת זו שני מומחים רפואיים, ד"ר פריטש בתחום האורטופדי שקבע לה נכות בת 12%, ופרופ' שדה שקבע נכותה בתחום הנוירולוגי בשיעור של 2.5%, ובסה"כ נכות רפואית בשיעור 14.2% משוקללת.
מחוות דעתו של ד"ר פרוטש שנמסרה ביום 25.1.04 עולה, כי התובעת נבדקה מיד לאחר התאונה בבית החולים מאיר והתלוננה על כאבי ראש וכאבי צוואר. בדיקתה ציינה רגישות מעל הצוואר וגב תחתון ללא פחת נוירולוגי, לא נראה שבר בצילום.
התובעת 1 המשיכה להתלונן על כאבי ראש וצוואר, יד ימין, רגל ימין וכאבי גב תחתון, ונמצאה רגישות והגבלה בעש' צווארי, רגישות מותנית תחתונה ורגישות לאורך רגל ימין. בדיקת מיפוי עצמות אותה עברה ביום 21.10.99 ציינה ריכוזים פתלוגיים בע"ש לכל אורכו ובכתפיים, בבדיקת אולטרא סאונד שערכה ביום 16.11.99 בכתפיה, נמצא קרע חלקי של גיד הסופרספינטוס מימין, ונוזל מוגבר בבורסה, ובבדיקת us נוספת מיום 25.11.99 בכתף ימין היתה תקינה, והתובעת המשיכה והתלוננה על כאבים גם במהלך שנת 2000 בע"ש צווארי וגבי מותני, וכן כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין וצליעה על רגל ימין וכן סחרחורות. ct ע"ש מותני שעברה ביום 18.3.00 היה תקני וכך גם בשנת 2001 ו- 2003. כאשר ביום 15.5.03 עברה ct ע"ש צווארי ונמצא בלט אחורי קל בc 4-5, וביום 21.5.03 עברה בדיקת e.m.g שפורשה כממצאים מתאימים לגירוי שורשי של c5 - c6 מימין.
בפני המומחה התלוננה על כאבים והגבלה בתנועה ע"ש צווארי עם הקרנות לאורך יד ימין, כאבים בכתף ימין עם הגבלה בתנועות וקושי בהרמת משאות ביד ימין, כן התלוננה על כאבי גב תחתון המקרינים לאורך רגל ימין וכן קושי בעלייה במדרגות, כשלא סבלה מכך קודם לתאונה.
לאחר שנערכה לה בדיקה ונשלחה לבדיקות משלימות על ידי המומחה, קבע המומחה כי בעברה סבלה כאב לאורך זרוע ימין ב- 94, כאבים בכתף וזרוע ימין ב- 22.10.97 וכאבי גב תחתון ב- 18.7.99.
ביום 6.10.99 היתה מעורבת בתאונה דנן.
באשר לע"ש הצווארי: נקבע כי קיימת הגבלה קלה ביישור, הגבלה קלה בהטייה לשמאל, והגבלה קלה בסיבוב לשמאל, וכן קיים ct דיפוזי, ב - C4-5, וכן שינויים ניוונים קלים. לפיכך, מבחינה אורטופדית הוערכה נכותה בע"ש צוואי עקב התאונה ב- 5% לפי מחצית סעיף 37 (5) א' לתקנות.
באשר לכתף ימין: נמצאה הגבלה בסוף תנועה של הרמה, וכן סיבוב פנימי עקב כאב, כן נמצא בצילום בליטה יחסית של greater tubgrosity וב- mri נמצא קרע חלקי עמוק בקוטר 1 ס"מ של גיד הסופרספרנטוס, לפיכך, הוערך נכותה בכתף ימין ב- 5% לפי חלקיות סעיף 42 ג.ד.1 ונוכה מנכות זו 1% בגין העבר, ולכן 4%.
באשר לע"ש מותני: בשל הגבלה קלה בכפיפה לפנים, הגבלה קלה בהטייה לשמאל, והגבלה קלה לסיבוב לימין, הוערכה נכותה ב- 5% לפי מחצית סעיף 37 (7) א. כשממנה יש לנכות 2% בגין העבר, מאחר וסבלה ב- 18.7.99 מע"ש מותני.
לפיכך, קבע כאמור, כי סך נכותה בעקבות התאונה עומד על 12%.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
