פסק-דין בתיק א 122957/00

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
122957-00
16.10.2005
בפני :
חנה ינון

- נגד -
:
סלע חב' למוצרי בטון בע"מ
עו"ד ד. גביש
:
1. חב' ר.ג.א צרפתי בע"מ
2. צרפתי רמי
3. חב' ר.ג.ב. צרפתי בע"מ
4. חב' ר.צ.דיסקברי אחזקות בע"מ
5. גיא צרפתי בע"מ

עו"ד ש. שוטון
פסק-דין

1.         זוהי תובענה על סך של 148,351 ש"ח אשר הגישה התובעת כנגד הנתבעים בגין אספקת סחורה.

רקע עובדתי :

2.         התובעת הינה חברה בע"מ העוסקת בייצור ובשיווק מוצרי בטון וריצוף.

3.         הנתבעת מס' 1 הינה חברה בע"מ שעיסוקה בעבודות בנייה ושיפוץ בתחנות דלק.

4.         הנתבע מס' 2 הינו מנהל הנתבעת מס' 1 ובעלת המניות בה הינה חברה בשם  ENTIPRISE BARN"".

5.         הנתבעת מס' 1 הזמינה ביום 28/07/98 סחורה מהתובעת ב"הסכם הזמנה" בכתב אשר תמורתה לא שולמה לתובעת.

(להלן: "הסכם ההזמנה").

6.         הנתבע מס' 2 ערב לחובות הנתבעת מס' 1 כלפי התובעת במסגרת חתימתו על הסכם ההזמנה.

(להלן: "רמי צרפתי").

7.         התובעת סיפקה סחורה אשר חשבוניות בגינה נשלחו לנתבעת מס' 1 ולרמי צרפתי - אך החוב לא נפרע.

8.         הנתבעות מס' 5-3 הן חברות בשליטת רמי צרפתי, אביו ואחיו - יורם וגיא, העוסקות בתחום זהה, אשר צרכו אף הן הסחורה, ולפיכך נטען כי יש להורות על הרמת המסך בין החברות ולחייבן אף הן בתשלום הנטען.

9.         הנתבעת מס' 1 כופרת בקבלת הסחורה ומר רמי צרפתי גורס כי חתימתו על כתב הערבות זוייפה, ולפיכך אין עליהם ואף על שאר החברות הנתבעות לשלם עבור הסחורה נשוא כתב התביעה.

דיון

10.       מטעם התובעת העיד מנהלה מר חיים מאיר בתצהירו ת/1 כי ביום 28/07/98 הזמינה התובעת בהזמנה בכתב אספקת מוצרי בטון וחומר ריצוף באופן שוטף כשמחיריהם של המוצרים נקבעו בעת האספקה בפועל.

11.       התובעת סיפקה בהתאם להזמנות הנתבעים, מעת לעת, סחורה בגינה הוצאו חשבוניות בהתאם לתעודות משלוח עליהן חתומה הנתבעת מס' 1 באמצעות נציגיה.

12.       מר רמי צרפתי התחייב בחתימתו במסגרת הסכם הזמנת הסחורה לערוב באופן אישי לחובות הנתבעת מס' 1 כלפי התובעת במידה שאלו לא ישולמו.

13.       הנתבעת מס' 1 ורמי צרפתי נדרשו לשלם עבור הטובין שסופקו אך לא עשו כן.

14.       לעדותו, הנתבעת מס' 1 ורמי צרפתי, הפעילו את החברות הנתבעות מס' 5-3 אליהן העבירו זכויותיהם, פעולותיהם והתקשרויותיהם החוזיות.

15.       מנהלי חברות אלה ובעלי מניותיהן הינם רמי צרפתי, הנתבע מס' 2 יורם ואחיו גיא, אשר הפעילו אותן במשותף.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>