פסק-דין בתיק א 119606/01

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
119606-01
23.6.2005
בפני :
אחימן יעל

- נגד -
:
שגב רונן
:
מגדל הזוהר לבניין בע"מ
פסק-דין

בפני הונחה תביעה לפיצויי בגין הפרת הסכם אשר נחתם ביום 20.9.2000 (להלן: "ההסכם") בין  שגב רונן  (להלן:"התובע"), לבין החברה הקבלנית "מגדל הזוהר לבניין בע"מ" (להלן: "הנתבעת") ועניינו במכר דירת שלושה חדרים בפרויקט גני אביב בלוד (להלן: "הדירה").

טענות הצדדים 

לטענת התובע הוטעה זה לחשוב כי הדירה אותה רכש מאת הנתבעת הינה דירת "יד ראשונה" בעוד שבפועל  המדובר בדירה שנמכרה בעבר לדייר אחר והלה אף  התגורר בה. 

לדידו, מקנה לו ההטעיה זכות לפיצוי שכן שוויה של הדירה שנרכשה נמוך מהמחיר שנגבה עבורה על ידי הנתבעת, לפי חוות דעת שמאית שצירף. 

בהקשר זה של הדברים ראוי לחדד ולהסיר עירפול מסוים שנוצר ביחס לטענת התובע. מרכז הכובד של טענת התרמית המוצגת על ידי התובע הינה להעלמת המידע בדבר מגוריו של דייר קודם בדירה ולא ל"גילה" של הדירה. מילולית מתייחס אמנם התובע להיות הדירה "חדשה"  ואולם מתוך הקשר הדברים נראה כי טענתו מתמקדת בהסתרת מגורי הדייר הקודם בדירה ותו לא.

הנתבעת מצידה הכחישה את התרמית המיוחסת לה וטענה בכתב הגנתה כי לנתבע ידוע היה כי אין המדובר בדירה מ"יד ראשונה".


ראיות הצדדים:

ראיות התביעה כוללות את עדותו של התובע וכן את חוות דעתו של  השמאי בועז קוט (להלן: "קוט").

בעדותו טוען התובע כי במהלך החודשים יולי - אוגוסט ביקש לרכוש דירה והגיע לשם כך  למשרדי הנתבעת בשכונת גני אביב בלוד. לטענתו הוסבר לו על ידי נציגי הנתבעת כי הדירה נשוא תביעה זו הינה דירה חדשה ובהסתמך על מידע זה, נערך בין הצדדים  הסכם  אליו צורף מפרט טכני כמקובל במכירת דירה חדשה מחברה קבלנית.

בניגוד לכך, לאחר שבועות מספר הסתבר לתובע,  להפתעתו כדבריו, כי הדירה שרכש אינה חדשה וכי לפניו התגוררה  בדירה דיירת אחרת.

חוות הדעת שצירף תומכת את טענתו לקיום של הפסד כספי בסך של 33,000 ש"ח.

ראיות ההגנה  כוללות את עדותו של מר דוד אשכולי עובד מחלקת  האיכלוס של הנתבעת (להלן: "דוד") וכן חוות דעת שמאית של השמאי עמיקם יציב (להלן: "יציב").

דוד טוען בעדותו כי התובע היה מודע למצבה של הדירה ערב רכישתה ומכל מקום בהסתמך על חוות הדעת שצורפה לא הוכח קיומו של כל נזק.

דיון:

מרבית העובדות המרכזיות העומדות ביסוד ההכרעה שבפני אינן שנויות במחלוקת ולנוחות המעיין בפסק הדין תובאנה אלה כסדרן:

1. התובע רכש את  הדירה בתאריך הנזכר בעדותו לפי הסכם.

2. הבניין שבו נקנתה הדירה נבנה על ידי הנתבעת ובנייתו הסתיימה עוד בשנת 1996.

3. הדירה נמכרה לרוכשת אחרת אשר לאחר שנת מגורים אחת מכרה את הדירה בחזרה לתובעת במסגרת מבצע "טרייד אין".

4. הדירה נרכשה על ידי התובע תמורת הסך של 90,000 $  ורכישתה מומנה במלואה באמצעות משכנתא לאחר הנחה  בשיעור של 20% ממחיר המחירון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>