חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 1187/01

: | גרסת הדפסה
א
בית המשפט המחוזי בתל אביב
1187-01
23.2.2006
בפני :
רות רונן

- נגד -
:
ביטון שלמה
עו"ד קנר אילן
:
1. אייל קדוש
2. המגן בע"מ - חברה לבטוח
3. אבנר אגוד - חברה לבטוח

עו"ד מנדה אילה
פסק-דין

1. התובע, יליד 21.8.79, נפגע בתאונת דרכים ביום 30.9.00, כשנסע באופנוע בו נהג הנתבע 1 ושבוטח ע"י הנתבעות 2 ו- 3 .

המחלוקת היחידה בין הצדדים מתייחסת לגובה הנזק של התובע.

2. בית המשפט מינה כמומחה מטעמו בתחום האורטופדיה את המומחה דר. דרור, אשר קבע לתובע נכות בתחום האורטופדי בשיעור של 18.775% לצמיתות, מתוכם 10% בגין קרע של הרצועה הצולבת בברך שמאל, 5% בגין מצב שלאחר שברים של עצם הירך ועצמות שוק שמאל, ו- 5% בגין צלקות ברגל שמאל.

התובע נפגע בכתף שמאל בתאונה, אך לא נקבעו לו אחוזי נכות בגין פגיעה זו. התובע הצהיר כי הוא סובל גם מכאבים בכתף שמאל, המונעים ממנו את האפשרות לשאת משאות כבדים.

בנוסף מונה כמומחה מטעם בית המשפט בתחום הרפואה הפנימית, המומחה דר. מ. רביד, אשר קבע לתובע נכות בשיעור של 10% לצמיתות בגין כריתת הטחול.

טענות התובע:

3. התובע טוען כי ממועד התאונה ועד תום חופשת המחלה שאושרה לו, היו לו נכויות בשיעורים משתנים, וזאת בהתאם לחוו"ד של דרור:

100% ממועד התאונה ועד שנה לאחר מכן - 30.9.01;

50% במשך 3 חודשים נוספים, מיום 1.10.01 ועד 31.12.01;

24% מה 1.1.02 ועד מועד הניתוח לשחזור הרצועה הצולבת בברך שמאל (ביום 14.8.02);

100% ממועד הניתוח הנ"ל ועד 1.1.03.

נתונים אלה עולים גם מקביעותיהם של הרופאים שטיפלו בתובע, וממוצגים אליהם הפנה ב"כ התובע בסיכומיו. ב"כ התובע טוען כי אין מניעה להיזקק למסמכי הטיפול בתובע לצורך הערכת משמעותה התפקודית של הפגיעה בו.

לכן ב"כ התובע מבקש לקבוע כי התובע היה באי כושר מלא עד יום 1.1.03, קביעה התואמת גם את המועד בו השתלב התובע במעגל העבודה.

4. התובע טוען כי יש להעריך את כושר השתכרותו בגובה השכר הממוצע במשק, כמקובל לגבי קטינים וצעירים אשר טרם נקלטו בשוק העבודה.

התובע טוען, כאמור,  כי מיום התאונה ועד יום 1.1.03, נכותו התפקודית של הייתה בשיעור של 100%.

התובע טוען כי יש לקבוע את נכותו התפקודית עד גיל 35 תוך התחשבות בנכותו הרפואית המשוקללת (שהיא בשיעור של 26.89%).

כן יש להביא בחשבון כי התובע סובל מאז התאונה מכאבים והגבלה בתנועות הברך, הירך והשוק השמאלית, מצליעה, קשיים בהליכה ובעמידה ממושכות, עליה וירידה במדרגות. כן הוא סובל מכאבים בכתף השמאלית.

התובע סובל יתר מהצטננויות - לאור העובדה שעבר כריתת טחול.

כישוריו של התובע נוטים מלכתחילה לתחום המעשי ולא לתחום העיוני, ויש להביא בחשבון גם עובדה זו בקביעת ה"נכות התפקודית".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>