פסק-דין בתיק א 11344/04

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום חיפה
11344-04
21.2.2007
בפני :
ב. טאובר

- נגד -
:
אהרון פינטו
עו"ד נ. תבור
:
עלי זועבי
עו"ד נ. חאיק
פסק-דין

1.         בפניי תביעה כספית אשר הוגשה על ידי מר פינטו אהרון (להלן: "התובע והנתבע שכנגד") כנגד מר זועבי עלי (להלן: "הנתבע והתובע שכנגד") וכן תביעה שכנגד שהוגשה על ידי הנתבע כנגד התובע.

התביעה:

2.         התובע, אשר הפעיל בזמנים הרלבנטיים לכתב התביעה את תחנת התדלוק הידועה בשם "פז טבעון" (להלן: "התחנה"), הידועה גם כחלק מחלקות 60, 73 בגוש 10591 וחלק מחלקות 251, 252 בגוש 10607 בשטח 2,295 מ"ר שבקרית טבעון (להלן: "שטח התחנה"), הגיש תביעה כספית על סך 143,774 ש"ח כנגד הנתבע.

התביעה הינה בגין חובות כספיים נטענים הנובעים מאי פירעון יתרת דמי שכירות ובגין חובות נטענים מכוח איחור בפינוי הפנצ'ריה שנוהלה על ידי הנתבע ואשר ממוקמת בשטח התחנה וכן מכוח הוצאות שונות שהוציא התובע, לטענתו, לצורך פינויו של הנתבע מן הפנצ'ריה, לרבות תשלום בסך של 10,000 דולר במסגרת הליך ביניים בבש"א 12646/02 וכן שכר טרחת השמאי, מר שלמה תענך, אשר מונה על ידי ביהמ"ש בהליך שם.

התביעה שכנגד:

3.         הנתבע והתובע שכנגד הגיש תביעה כספית כנגד התובע על סך 157,531 ש"ח בגין שווי זכויותיו הנטענות כדייר מוגן, או לחלופין, כבר-רשות בפנצ'ריה ובגין עבודות שונות שביצע לטענתו עבור התובע וכן בגין נזקים כספיים נטענים נוספים שנגרמו לו הנוגעים לפינוי הפנצ'ריה.

העובדות הרלבנטיות לענייננו:

4.         בתאריכים 3/2/63, 1/3/63 ו-10/11/72 נחתמו בין פז חברת נפט בע"מ (להלן: "פז") לבין הוריו המנוחים של התובע שלושה הסכמי קמעונאי (נספחים ב', ג' ו-ד' בהתאמה לתצהיר התובע) לפיהם ניתנה למנוחים זכות להפעיל את התחנה. כמו כן, על פי הסכם ד' היו המנוחים בעלי זכויות להפעיל מסעדה או מזנון כחלק מהתחנה, כל זאת לפי רישיון הפעלה הניתן לביטול עם דרישה כאמור בסעיף 18 להסכם ד'.

זכויות הקמעונאי הוגדרו בסעיפים 17, 22 ו-23 להסכמים ב' ו-ג' עוד בשנת 1963 וכן בהסכם הקמעונאי מיום 10/11/72 (נספח ד') כדלקמן:

סעיף 18:

"למטרת הקלה ביצוע השירותים על פי הסכם זה, תרשה החברה לקמעונאי באורח זמני, להשתמש בקרקע ובמבנים (תחנת דלק/שרות) ב - אך שמוש כנ"ל יהיה שמוש לפי רישיון הניתן לבטול והקרקע והמבנים (תחנת דלק/שרות) ישארו ויחשבו תמיד כשנמצאים בחזקתה הבלעדית של החברה. שום דבר בהסכם זה, שום פעולה שתעשה או חוסר פעולה מטעם החברה באיזה זמן מן הזמנים לא יקנו לקמעונאי כל זכות חזקה או זכות אחרת על הקרקע והמבנים הנ"ל. לחברה תהיה תמיד החזקה וזכות הבקורת עליהם והזכות לחזקה והבקורת בכל עת ובלי לפגוע בכלליות הנ"ל. החברה זכאית בכל עת לגישה, כניסה וחזקה בלעדית בקרקע ובמבנים וכן זכאית היא בכל עת למנוע מהקמעונאי גישה וכניסה ושהייה בקרקע ובמבנים כפי שתמצא לנכון ולפי ראות עיניה".

בסעיפים 24-23 להסכם הקמעונאי נקבע כדלקמן:

"ס' 23:הסכם זה ניתן לסיימו באחד המקרים הבאים דהיינו:

א.         על ידי החברה:

...

3.         בכל מקרה, אם תרצה החברה לרצוי, לפי שקול דעתה הבלעדי לסיים הסכם זה.

החברה לא תהיה חייבת לציין את הסיבה לסיום הסכם זה וכן לא תחול על החברה כל התחייבות בקשר לסיומו של הסכם זה בדבר מתן הודעה לקמעונאי על סיום כנ"ל".

"ס' 24:מיד עם סיום הסכם זה תחולנה ההוראות הבאות:

א.         הקמעונאי יפנה את הקרקע והמבנים בתחנת הדלק ויחזירם לחזקתה של החברה חפשיים ופנויים מכל מחזיק".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>