חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 105487/00

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
105487-00
18.1.2005
בפני :
גבאי דן

- נגד -
:
חלה רוני
עו"ד פלדה
:
1. חאלה אלי
2. מנורה בע"מ - חברה לבטוח
3. אבנר - אגוד לביטוח נפגעי רכב בע"מ

עו"ד קולקר
עו"ד משולם
פסק-דין

1.         תובענה זו ענינה תאונת דרכים שאירעה לתובעת ביום 26.7.99 (להלן: "התאונה").

2.         אין מחלוקת לגבי הכיסוי הביטוחי ועלי איפוא לקבוע את גובה הנזק.

המצב הרפואי

3.         לאחר התאונה הועברה התובעת לבית חולים השרון וסבלה מחבלות גוף, ברכיים, ושבר בעצם הבריח, וחבלות בצוואר והיתה מאושפזת במשך 4 ימים עד ליום 29.7.99 ושוחררה עם מעקב בקופת חולים.

4.         לאחר שחרורה מצבה החמיר ולא היתה עצמאית לחלוטין במשך מספר חודשים ונזקקה לטיפול בתחנה לבריאות הנפש בנוסף לכאבים שסבלה מהשבר בעצם הבריח, נעשתה עצבנית ורגזנית, מתרגזת וצועקת על כל דבר קטן.

5.         בית המשפט מינה את ד"ר עמיהוד בשטח האורטופדי ואת פרופסור נוימן בשטח הפסיכיאטרי להיות  מומחים רפואיים.

6.         ד"ר עמיהוד בדק את התובעת והגיש חוות דעת (מ/3)  בה קבע בסיכום כדלקמן:

"בת 43 שנפגעה בתאונת אופנוע, חבלות בברכיים ושבר בעצם הבריח מימין וטופלו והחלימו. ללא כל הגבלה תפקודית, אין הסבר לתחושה בשוק ימין כפי שתוארה ע"י הנפגעת, ואין ממצאים אוביקטיביים.

קבלה חופשת מחלה ארוכה (עד 12.1.00) לדעתי הגיוני להעניק במקרה זה לא יותר מ- 3 חודשי חופשת מחלה, נכות לא נותרה החל מיום 1.12.99".

7.         אני מקבל את חוות דעתו של ד"ר עמיהוד וקובע שלא נותרה לתובעת נכות בתחום האורטופדי כתוצאה מהתאונה.

8.         פרופ' נוימן בדק את התובעת בתחום הפסיכיאטרי הנפשי פעמיים, והגיש שתי חוות דעת (מ/1 + מ/2).

9.         בחוות דעתו הראשונה (מ/1) מיום 19.12.01 קבע המומחה כי התובעת סבלה מאירוע טראומטי והגיבה בסימנים המתאימים להפרעת דחק פוסט טראומטית וירידה בולטת בסף הגירוי, עצבנות, מתח והתפרצות עם רגישות לרעש, דיכאון, נדודי שינה, מחשבות חודרניות  וטורדניות.

10.       המומחה בסיכום חוות דעתו קבע לתובעת נכות בתחום הנפשי בשיעור של 10% לצמימות.

11.       פרופ' נוימן בדק את התובעת פעם נוספת לאחר שעיין בחומר  נוסף שנשלח אליו לעיון והגיש נספח לחוות דעתו הראשונה (מ/2) בה קבע כדלקמן:

                        "מסקנות:

            החומר הרפואי של הפסיכולוגית המשתרע על כ- 6 חודשים (מיוני עד

דצמבר 2001) המטפלת מצביע על תסמונת פוסט טראומטית שנמשכת, כמעט ללא הטבה, על אף הטיפול. התובעת מתמידה בטיפול הפרטני וחשה שהוא מקל עליה, אך לא ממש עוזר לה.

אני מייחס חלק גדול ממצבה הנפשי לעובדה שהתובעת לא עובדת, מתרכזת ומתמקדת בהפרעותיה ובבעיותיה בלי שעושה מאמץ אמיתי להתגבר על מצבה ולהשתקם בעבודה.  לדעתי אינה לוקחת את התרופות שד"ר מורגנשטיין רשמה לה. בכך היא מפחיתה את סיכויי החלמתה.

            סיכום:

על סמך החומר הרפואי הנוסף שהגיע אלי, אני מעריך את הנכות הנפשית הזמנית של רוני חלה, כתוצאה מהתאונה ביום 26.7.98 ב- 20% לפי סעיף 34 ג' של תקנות הביטוח הלאומי לתקופה של 6 שנים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>