חפש עורך דין לפי תחום משפטי
- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פס"ד בתביעת לשון הרע של חבר מועצה נגד ראש עירייה
:
| גרסת הדפסה
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
45804-10-17
29.6.2022 |
|
בפני השופט: אביים ברקאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: דוד אוחנה עו"ד רון לוינטל |
הנתבעים: 1. רון אהרון קובי 2. אפרים קובי 3. רונית קובי |
| פסק דין | |
חלק ראשון – פתח דבר; מי ומי בהליך – בעלי הדין והעדים; תמצית פסק הדין (תוכן עניינים)
- פתח דבר
- עניינו של פסק דין זה הוא תביעה על סך של 400,000 ₪ שהוגשה בגין נזקים נטענים שנגרמו לתובע בעקבות סדרה של פרסומי לשון הרע שפורסמו ע"י הנתבעים אודות התובע בקבוצת פייסבוק בשם "מרימים את טבריה מהקרשים" (להלן: "קבוצת הפייסבוק"). התובע התייחס ללמעלה מעשרים וחמישה פרסומים שונים כפי שעוד יפורט בהמשך.
- יודגש שנתתי דעתי לטענות לפיהן הפרסומים נעשו במסגרת מחלוקת פוליטית ואף התייחסתי לבחירות לראשות עיריית טבריה –בחירות שעמדו ברקע טענות הצדדים. לצד זאת, העובדה שמדובר בשטף רב של פרסומים מכפישים , העובדה שההכפשות ייחסו לתובע מעשים פליליים, והעובדה שאין מדובר ב"פליטת פה" במהלך ויכוח או שיחה אלא במהלך ייזום ובו סדרה של פרסומים בכתב. כל אלה הביאו לקבלת התביעה.
- תוצאת ההליך - יש לקבל את התביעה בחלקה. הנתבע 1 עוול בעוולת לשון הרע ולא קמה לו כל הגנה מההגנות הנטענות. בנסיבות אלו הנתבע 1 חויב בסך של 40,000 ₪ וכן בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 12,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל. גם ביחס לנתבעים 2 ו- 3, התביעה התקבלה באופן חלקי תוך חיובם בתשלום הסך של 10,000 ₪ ביחד ולחוד עם הנתבע 1. ובמילים פשוטות נקבע כי סך הפיצוי הכולל אשר נפסק לתובע הוא 40,000 ₪, מתוכו חיוב בסך של 10,000 ₪ חל ביחד ולחוד על כל הנתבעים.
- הצדדים להליך- בעלי הדין והעדים בהליך
- התובע - מר דוד אוחנה הציג עצמו כאיש ציבור המכהן כחבר מועצה בעיריית טבריה אשר נבחר על ידי הציבור.
- הנתבע 1 - מר אהרון רון קובי, ראש עיריית טבריה לשעבר הציג עצמו כפעיל חברתי מוביל בעיר טבריה, אשר עומד בראש קבוצת הפייסבוק "מרימים את טבריה מהקרשים". הנתבע 1 ציין לגביו כי הוא יליד העיר טבריה ובשנים האחרונות משמש כקול האופוזיציה העיקרי והמהותי ביותר בעיר .עוד הוסיף כי הוא מקדיש את עיקר זמנו לפעילות חברתית ופוליטית וכי היה המועמד המוביל לתפקיד ראש עיריית טבריה בבחירות אשר עתידות להתקיים בחודש נובמבר 2018.
- הנתבעים 2 ו- 3 – הנתבע 2 , מר אפרים קובי הוא אחיו של הנתבע 1 ואילו הנתבעת 3, הגב' רונית קובי היא אשתו של הנתבע 2 וגיסתו של הנתבע 1. הנתבעים 2 ו- 3 הוצגו כמנהלי העמודים בהם הופיעו הפרסומים בגינם הוגשה התביעה, יחד ובצד הנתבע 1.
- העדים בהליך - במסגרת ההליך נשמע רק התובע בלבד. תצהירה של הנתבעת 3 נמשך בדיון מיום 24.3.2021 ואילו חקירתם של הנתבע ו ו-2 נקבעה למועד 26.12.2021.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
