- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- הדין הסיני (China Law)
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פס"ד בעניין בקשה לקבלת מסמכים ע"פ סעיף 108 בסדר הדין הפלילי
|
בע"ח בית משפט לנוער ירושלים |
55551-02-21
23.5.2021 |
|
בפני השופטת: תמר בר-אשר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: ש"ק (קטין) עו"ד איתן להמן |
המשיבה: מדינת ישראל . בא-כוח עו"ד מיכל אזולאי (פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי)) |
| החלטה | |
|
|
החלטה בבקשת הנאשם בת"פ 10430-10-20 לקבלת מסמכים על-פי סעיף 108 בחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן – חוק סדר הדין הפלילי).
כדי להימנע מחשיפת המותב הדן בהליך הפלילי (כבוד השופטת רבקה פרידמן-פלדמן) למידע בעניין המבקש אשר נכלל בתגובת המשיבה, הבקשה הועברה לדיון לפניי. לאחר שתגובות הצדדים הוגשו בכתב, הדיון בבקשה התקיים ביום 20.5.2021.
לאחר עיון בכתבי הטענות שהוגשו מטעם הצדדים ולאחר שמיעתם, הבקשה נדחית. כך מכל הטעמים אשר הובאו בתגובתה המקיפה והמנומקת היטב של באת-כוח המשיבה וכך מטעמים נוספים אשר יובאו בהחלטה זו.
הבקשה
- בבקשה נטען כי נגד המבקש, יליד אוקטובר 2003 (בן 17 ו-7 חודשים), הוגש כתב אישום שעל-פיו הואשם בעבירות אשר נעברו ממניע גזעני (לפי סעיף 144ו(א) בחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין או החוק)), וכי מטעם זה הוגש אל בית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לנוער. זאת למרות הסמכות הנתונה גם לבית משפט השלום לנוער לדון בעבירות אלו. המבקש טוען כי עצם הגשת כתב האישום אל בית המשפט המחוזי, חלף הגשתו אל בית משפט השלום, כפי שלטענתו נעשה במקרים דומים אחרים, היא בגדר אכיפה בררנית המקימה לו טענת הגנה מן הצדק.
הטענה בדבר אותם מקרים אחרים, נסמכת רק על דברי בא-כוחו של המבקש, כי בעבר ייצג "לפחות במקרה אחד חמישה קטינים, שהואשמו בצוותא בעבירת אלימות חמורה ממניע גזעני, אך הוחלט להעמידם לדין בבית משפט השלום" (פסקה 4 בבקשה). כך, אף ללא צירוף פרטיו של אותו הליך או של נסיבותיו.
- כדי לבסס את טענתה האמורה, ביקשה ההגנה כי המשיבה תמציא לידיה את פרטי כתבי האישום אשר הוגשו בבתי המשפט לנוער בשבע השנים האחרונות בשל עבירות שהן "בסמכות בית משפט השלום שהפכו לעבירות בסמכותו של בית המשפט המחוזי בשל צירוף סעיף 144ו(א) לחוק העונשין". בכלל זה את הפרטים הבאים: העבירות שלפיהן הואשמו הנאשמים; מספר הנאשמים בכתב האישום; גיל הנאשמים; עברם הפלילי; אם הייתה פנייה קודמת לשירות המבחן לנוער.
רקע
- סעיף 3(ב) בחוק הנוער (שפיטה ענישה ודרכי טיפול), התשל"א-1971 (להלן – חוק הנוער) קובע כי "על אף האמור בכל דין, רשאי שר המשפטים בצו להסמיך בית משפט שלום לנוער לדון קטינים על פשעים לפי הסעיפים המפורטים בצו". סעיף 1 בצו הנוער (שפיטה ענישה ודרכי טיפול) (הסמכת בית משפט שלום לנוער לדון קטינים על פשעים), התש"ן-1990 (להלן – צו הנוער) קובע כי "בית משפט השלום לנוער מוסמך לדון קטין על פשע לפי החיקוקים" המנויים בצו, "אם החליט על כך פרקליט המחוז". הוראות החוק המנויות בצו כוללות גם כל עבירה מסוג פשע לפי חוק העונשין, למעט עבירות לפי פרק ז' (עבירות שעניינן בטחון המדינה, יחסי חוץ וסודות רשמיים) ועבירת רצח.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
