פס"ד בנושא צוואה הדדית וזכות ירושה של יורש שנפטר לפני המוריש, האם עובדת ליורשיו
|
עמ"ש בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
56936-06-22
28.5.2023 |
|
בפני השופטים: 1. סגנית הנשיאה ורדה פלאוט - אב"ד 2. השופטת יעל מושקוביץ 3. השופטת צבייה גרדשטיין פפקין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מערערים: 1. ח.ש 2. מ.ש |
משיב: ד.ש |
| פסק דין | |
|
|
לפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון שניתן ביום 8.5.2022 בתיק ת"ע 42405-01-20; ת"ע 63028-02-20; ת"ע 43505-01-20 (כב' השופטת מ' סער), במסגרתו קבע בית המשפט קמא כי המשיב הוא היורש, על פי דין, של הגב' ר.ש ז"ל, ודחה את טענת המערערים כי הם זכאים לרשת מחצית מעזבונה מכוח צוואה שערכו הגב' ר.ש ובעלה המנוח, מר ז.ש ז"ל.
הנדרש לנדון
-
גב' ר.ש ז"ל (להלן: " ר.ש" או "המנוחה") ובעלה המנוח מר ז.ש ז"ל (להלן: "ז.ש" או "המנוח"), היו בני זוג ללא ילדים.
-
מר ד.ש (להלן: "ד.ש" או "המשיב") הנו אחיה היחיד של ר.ש.
-
מר מ.ש ז"ל (להלן: "מ.ש") היה אחיו היחיד של ז.ש ז"ל. הגב' ח.ש ומר מ.ש (להלן: "ח.ש" ו-"מ.ש" בהתאמה או "המערערים") הינם ילדיו של מ.ש ז"ל, אחיו של ז.ש ז"ל.
-
ביום 23.7.89 ערכו המנוחים צוואה הדדית בפני שני עדים: עו"ד אהרון מרגלית ואסעד אבו זולוף. במסגרת הצוואה הורישו המנוחים את רכושם זה לזו ובאם ילכו לעולמם יחדיו, יחולק עיזבונם בחלקים שווים; חלקו של ז.ש לאחיו היחיד, מ.ש וחלקה של ר.ש לאחיה, ד.ש.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|