פלוני נ' נ.ע.ט. להובלות בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
28881-04-16
14.9.2021 |
|
בפני השופטת: סיגל דומניץ סומך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: פלוני |
נתבעים: 1. נ.ע.ט. להובלות בע"מ 2. אילון חברה לביטוח |
| פסק דין | |
מבוא
-
התובע, יליד 1987, נפגע בתאונת עבודה שארעה ביום 10.6.2015. התובע עותר, במסגרת תביעה זו, לפיצויים בגין נזקי הגוף שנגרמו לו כתוצאה מתאונה זו.
-
בהתאם לנטען, ביום 10.6.2015 במסגרת עבודתו של התובע כנהג משאית המורכבת ממוביל ונגרר, הגיע התובע לפארק המחזור "ברקת" בראש העין. כאשר לחץ התובע על המתג על מנת לפתוח את כיסוי הברזנט המכסה את הנגרר, הכיסוי נתקע. התובע עלה על גבי הנגרר במטרה לנסות תקן את התקלה ותוך כדי כך, נפל מהנגרר ונחבל (להלן: "התאונה") .
-
נתבעת 1 העסיקה את התובע והייתה מעבידתו במועד התאונה (להלן – "הנתבעת"). נתבעת 2 ביטחה בזמנים הרלבנטיים לתביעה את המשאית המעורבת.
-
ביום 18.1.2018 ניתן על ידי פסק דין חלקי בשאלת סיווג התאונה. במסגרת פסק הדין קבעתי כי התאונה אינה בבחינת תאונת דרכים כהגדרת מונח זה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 וכפועל יוצא התביעה כנגד נתבעת 2 נדחתה.
-
לטענת התובע הנתבעת נהגה כלפיו ברשלנות ובחוסר זהירות תוך הפרת חובותיה שבדין כאשר, בין היתר, לא הנהיגה שיטת עבודה בטוחה הקשורה בפתיחת כיסוי הברזנט, לא הזהירה מפני עלייה על הנגרר שגובהו כ – 4 מטרים, לא הדריכה כיצד לנהוג במקרה של תקלה בגלגלת הברזנט והעסיקה אותו מבלי שסיפקה הדרכה, רתמת בטיחות או אמצעים אחרים לעבודה בגובה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|