פלוני נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט העליון ירושלים
4751-17
17.7.2018
בפני הרכב השופטים:
1. נ' סולברג
2. י' אלרון
3. י' וילנר


- נגד -
המערער:
פלוני
עו"ד בני ברקי
המשיבה:
מדינת ישראל
עו"ד חיים שוייצר
פסק דין

                                          

מתורגמנית:

גב' ורג'ינה ארמלי

  

השופט נ' סולברג:

 

  1. ערעור על גזר הדין של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופטת ש' דותן, השופט מ' לוי והשופט י' לוי) בתפ"ח 11452-01-16 מיום 26.4.2017, בגדרו נגזר על המערער לרצות עונש של 7 שנות מאסר בפועל ומאסר על-תנאי. בנוסף, חויב המערער לשלם פיצוי כספי למתלוננת.

 

רקע ועיקרי כתב האישום המתוקן

  1. המערער הורשע על-פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון, בעבירות של מעשים מגונים (מספר רב של עבירות), עבירות לפי סעיף 351(ג)(1) בנסיבות סעיפים 348(א) ו-345(א)(3) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); שימוש ברעל מסוכן, עבירה לפי סעיף 336 רישא לחוק; פגיעה בפרטיות, עבירה לפי סעיף 5 בנסיבות סעיף 2(1) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 (להלן: חוק הגנת הפרטיות); גניבה, עבירה לפי סעיף 383(א)(1) לחוק; איומים, עבירה לפי סעיף 192 לחוק; היזק לבעל חיים, עבירה לפי סעיף 451 לחוק; היזק בזדון, עבירה לפי סעיף 452 לחוק; פגיעה בפרטיות, עבירה לפי סעיף 5 בנסיבות סעיפים 2(3) ו-2(4) לחוק הגנת הפרטיות.

 

  1. המערער הוא דודה של המתלוננת, ילידת שנת 1998. במהלך שהותו בישראל, נהג המערער להתגורר בסופי שבוע בבית אמה של המתלוננת, שבו התגוררו גם המתלוננת ואחיה.

 

           על-פי עובדות האישום הראשון, במהלך שנת 2008, בכ-10 מקרים, ביצע המערער מעשים מגונים במתלוננת בעת ששהה בביתה. במקרים אלה, התיישב המערער ליד מיטתה בעת ששכבה, ליטף את גופה, ונגע באיבר מינה מעל ומתחת לתחתוניה.

 

           על פי עובדות האישום השני, ביום 18.3.2013, החדיר המערער תרופה מסוג "בונדורמין" המיועדת לטיפול בבעיות שינה, למשקאות ששתו המתלוננת ואחיה. לאחר שנרדמו, גנב המערער מכשיר טלפון סלולרי ומחשב נייד השייכים למתלוננת ולאחיה, וביים פריצה לדירה כדי להסיר מעליו חשד לגניבה. בהמשך, חדר לטלפון הסלולרי שגנב, וחילץ מזכרונו תמונות עירום של המתלוננת.

 

           האישום השלישי עסק בנסיונו של המערער לאיים על המתלוננת, כדי לגרום לה להפסיק להתראות עם נערים. ביום 26.5.2013, ביים המערער פריצה לביתה של המתלוננת וגרם נזק למכשירים בבית. המערער ערף את ראשו של תוכי שגידלו בני המשפחה בבית, הניח את גופתו בחדרה של המתלוננת ונעץ לידו, באמצעות סכין מגואלת בדמו של התוכי, תמונה של המתלוננת, עליה רשם "next your head". לצד זאת, פיזר המערער בדירה פתקים עם איומים על חייה של המתלוננת, במידה ותמשיך להתרועע עם נער שאיתו היתה בקשר.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>