פלוני נ' גינדי החזקות דירות מפוארות 2006 בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
41481-09-14
2.10.2018
בפני השופטת:
אידית קליימן-בלק

- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד ליאור ששון ו/או עו"ד רפאל ציק
הנתבעות:
1. גינדי החזקות דירות מפוארות 2006 בע"מ
2. א. דורי חברה לעבודות הנדסיות בע"מ

עו"ד עומר צ'פניק ואח'
פסק דין

 

 

צדדי ג' :  1) נתון תפעול ואחזקות מבנים באמצעות ב"כ עו"ד שי שירי

                2) דן צור ליאור וולף אדריכלי נוף בע"מ באמצעות ב"כ עו"ד יגאל ליטוין ואח'

 

רקע כללי

בפניי תביעה לנזקי גוף שנגרמו על פי הנטען לתובע יליד XX/X/1947 אשר נפגע ,לטענתו, בתאונת נפילה מיום 6/2/2012 שארעה בלובי של מגדל G ברחוב שדרות שאול המלך 1 פינת רחוב אבן גבירול בתל אביב (להלן: "הבניין"). במועד התאונה היה התובע בן 65 וכיום הינו בן 71.

 

על פי הנטען, התאונה ארעה עת התובע הגיע עם מכר שהתעניין ברכישת דירת מגורים בבניין במטרה להראות לו את הדירה. לובי הבניין בנוי ברובו מקירות זכוכית כאשר בהיקף הפנימי והחיצוני שלהם קיימת בריכת שיקוף דקורטיבית הן בתוך הלובי והן מחוצה לו, בצמוד לקירות.

בריכת השיקוף הפנימית הינה ברוחב של 60 ס"מ ובעומק של 35 ס"מ ומקיפה את כל קירות הלובי מבפנים למעט פתחי הכניסה ומלאה במים (להלן: "בריכת השיקוף"). בעת ששהה התובע בלובי הבניין, התקרב תוך כדי הליכה לקיר הזכוכית על מנת להניח את חפציו על פס אלומיניום אשר מהווה חלק מקיר הזכוכית, כאשר לפתע החליק ומעד לתוך בריכת השיקוף אותה חשב בטעות כהמשך של משטח הריצוף המיועד לדריכה. (להלן: "התאונה").

 

הנתבעת 1 (להלן: "גינדי") הינה הבעלים והמחזיקה של הבניין במועדים הרלוונטים לתאונה והחברה היזמית של הפרוייקט להקמת בניין המגורים ואילו הנתבעת 2 (להלן: "דורי") הייתה מבצעת הבניה בעת הקמתו של הבניין והמחזיקה בו בצוותא עם גינדי, בטרם הועברה ההחזקה בבניין לדייריו.

 

צד ג' 1 הינה חברה לניהול, תפעול והחזקת פרוייקטים, לרבות בבתים משותפים, ושימשה במועדים הרלוונטיים לתאונה כחברת הניהול של הבניין מטעם גינדי. (להלן: " חברת הניהול").

 

צד ג' 2 הינה חברה לאדריכלות נוף ומי שתכננה את סביבת הנוף של הבניין הכוללת את צידה החיצוני של בריכת השיקוף ובהתאם לבקשת אדריכל הפרוייקט מטעם גינדי, התבקשה לתכנן גם את החתך הפנימי של הלובי קרי בריכת השיקוף שבתוך בלובי, ובמסגרת זו הגישה את התוכנית ההנדסית של הלובי הכוללת, בין היתר, את תכנון בריכת השיקוף (להלן: " אדריכל הנוף").

 

הצדדים חלוקים ביניהם הן בסוגיית החבות והן בסוגיית הנזק. הנושאים ידונו להלן כסדרם;

 

סוגיית החבות

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>