אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פיראס נ' פורן

פיראס נ' פורן

תאריך פרסום : 23/06/2010 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום עכו
2322-08
23/06/2010
בפני השופט:
זיאד סלאח

- נגד -
התובע:
ואכד פיראס ע"י ב"כ עוה"ד עבדאללה ואכד
הנתבע:
אבשלום פורן ע"י ב"כ עוה"ד יעל שרגל
פסק-דין

פסק דין

התובענה:

תובענה כספית ע"ס 33,000 ₪.

נטען בכתב התביעה כי הנתבע הזמין אצל התובע, קבלן שיפוצים, ביצוע עבודות שיפוצים בביתו אשר בקיבוץ הגעתון בסך כולל של 64,680 ₪.

כן טען התובע כי במהלך ביצוע העבודות הנ"ל, הזמין הנתבע אצלו עבודות נוספות בהיקף של 20,212 ₪, אשר כללו עבודות "סידור שטח, ניקיון, בניית מסלעה, בניית פרגולה, אספקת והתקנת מזגן, הלבשת קיר גבס, ריצוף, רעפים ועוד".

מכאן טען התובע כי הגיעו לו מהנתבע, עבור העבודות הבסיסיות והנוספות סך של 84,892 ₪, מהם שילם הנתבע סך של 53,000 ₪, בצ'קים כפי שיפורט בהמשך, כך שהנתבע נותר חייב לו סך של 31,892 ₪ - הוא סכום התביעה.

התובע הוסיף ופירט כי הנתבע מסר לו, עם גמר העבודה, צ'קים ע"ס כולל של 60,000 ₪, כאשר כולם נפרעו, מלבד צ'ק אחרון ע"ס 7,000 ₪, אשר לגביו נתן הנתבע הוראת ביטול.

ההגנה:

הנתבע אישר את ההתקשרות הבסיסית, אך טען כי העלות המוסכמת של העבודה הינה ע"ס 60,000 ₪ (כולל מע"מ) כאשר צ'קים דחויים בגין כל הסכום נמסרו לתובע עם תחילת העבודה.

הנתבע אישר כי נתן הוראת ביטול לצ'ק האחרון ע"ס 7,000 ₪, זאת לאור ליקויים בעבודה כפי שיפורט בהמשך.

לגבי העבודות הנוספות, אישר הנתבע כי אכן במהלך העבודות הבסיסיות נדרשו עבודות נוספות, אך לא סוכם מחירם.

מכל מקום, טען הנתבע כי התובע לא השלים את העבודות הבסיסיות והנוספות ומה שנעשה על ידו היה לקוי וטען תיקון או החלפה.

הנתבע הוסיף וטען כי תיקון העבודות שבוצעו ע"י התובע וכן השלמתם כרוכה בעלות נוספת, מעבר למחיר המוסכם עם התובע שהוא סך של 60,000 ₪, סך של 36,000 ₪, ומכאן ביקש לדחות את התביעה ולחייב בהוצאות.

במסגרת הסיכומים ביקש ב"כ הנתבע לחייב את התובע בסכום הנוסף בגין אי השלמת העבודות והליקויים שהנתבע נידרש להוציא שהוא סך של 36,000 ₪, זאת אף כי לא הוגש כתב תביעה שכנגד ואף כי נאמר על ידו בישיבת יום 25/11/08: "אנחנו לא הגשנו תביעה שכנגד על מנת שלא להסתכסך עם הצדדים".

ראיות הצדדים:

מטעם התובע הוגש תצהיר עדות ראשית שלו, אשר אליו צורפו הצעת מחיר, חשבוניות, קבלות, העתק צ'ק שחזר וכן חשבונות.

מטעם הנתבע הוגש תצהיר עדות ראשית שלו אשר אליו צורפו הצעת קבלן אחר לשם תיקון העבודות בסך של 43,000 ₪, תעודת אחריות למזגן, הזמנת עבודה וכו'.

כן הגיש הנתבע חוות דעת של מומחה, מר יהודה ישראל, לגבי ליקויים שנתגלו בעבודות השיפוצים וכן הנדרש לבצע על מנת לתקן אותם ליקויים.

ההסכמה:

בישיבת יום 4/3/10 הגיעו ב"כ הצדדים להסכמה בהאי לישנא:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ