פ"ל
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
9909-12-15
31/05/2016
|
בפני השופט:
אהרן האוזרמן
|
- נגד - |
המאשימה:
מדינת ישראל
מדור תביעות את"ן ת"א עו"ד פקד ליהי אלדר
|
הנאשם:
דמיטרי לייזרוביץ - נוכח עו"ד דוד גולן
|
גזר דין |
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום בביצוע עבירות חמורות של נהיגה בפסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה בהיותו בלתי מורשה כלל לנהיגה, נהיגה ללא ביטוח ונהיגה ברכב כשתוקף רישיון הרכב פקע כשנתיים ו-7 חודשים.
על פי עובדות כתב האישום, ביום 27.12.15 נהג הנאשם ברכב כאמור בחולון ונעצר על ידי שוטרים שעקבו אחריו, בעקבות מידע מודיעיני.
הנאשם פסול מנהיגה על פי גזר דין שניתן על ידי בימ"ש זה ביום 02.07.14 בתת"ע 4799-01-14 (ובכתב האישום המצורף אליו) וזאת ל-48 חודשים, לאחר שהורשע בנהיגה בהיותו בלתי מורשה ובנהיגה בשכרות (320 מיקרוגרם בליטר אויר נשוף).
הנאשם נדון בנוסף באותו גזר דין לריצוי 6 חודשי מאסר בעבודות שירות, אותם סיים לרצות למעשה ביום 16.04.15 כ- 8 חודשים בלבד לפני שנתפס מבצע את העבירות בהן נדון כעת.
כנגד הנאשם תלויים ועומדים 6 חודשי מאסר מותנה בגזר הדין הנ"ל וכן חתימתו על התחייבות ע"ס 20,000 ₪ שלא יעבור העבירות בהן הורשע משך 3 שנים.
המאסר המותנה הינו בר הפעלה וההתחייבות חבת חילוט והפעלה, על פי חוק.
בעניינו של הנאשם התקבלו תסקיר שירות המבחן וכן חוו"ד הממונה על עבודות שירות בשב"ס, זאת לאחר שהנאשם הוזהר באופן ברור כי אל לו לפתח ציפיות, שכן אין בהפנייתו לתסקיר ולממונה כאמור כדי לחייב את ביהמ"ש בהמלצותיהם וכי עמדת החוק והפסיקה הנוהגת היא למאסר בפועל. הנאשם אישר כי הבין זאת.
הנאשם מצוי מיום המקרה במעצר בית מלא ובפיקוח מפקחים.
ב"כ המאשימה עותרת לעונש "מאסר בפועל מרתיע והפעלת 6 חודשי המאסר המותנה במצטבר", פסילה בפועל שלא תפחת מ- 3 שנים, מאסר מותנה נוסף, פסילה על תנאי וכן עותרת לחילוט ההתחייבות הכספית.
לשיטת המאשימה, מתחם הענישה ההולמת בעבירה של נהיגה בפסילה בפעם הראשונה, כולל מאסר בפועל בין 15 ימים ל-20 חודשים, ופסילה בפועל (מלקבל ר.נ.) לתקופה שבין 6 ל- 60 חודשים. התובעת הפנתה לפסיקת בתי המשפט, כולל פסיקת ביהמ"ש העליון התומכת במתחם שהציגה.
ועוד לשיטת המאשימה, מתחם הענישה ההולמת בעבירה של נהיגה כבלתי מורשה ללא רישיון נהיגה, בפעם הראשונה, כולל מאסר בפועל בין 15 ימים ל- 18 חודשים, ופסילה בפועל (מלקבל ר.נ.) לתקופה שבין 6 ל- 60 חודשים. התובעת הפנתה לפסיקת בתי המשפט, כולל פסיקת ביהמ"ש העליון התומכת במתחם שהציגה.
התובעת מבקשת לקבוע את עונשו של הנאשם ברף הגבוה שבמתחם הענישה ולא לתת לנסיבותיו האישיות המפורטות בתסקיר שירות המבחן, עדיפות על פני שיקולי הגמול וההרתעה שבענישה.
הוגש גיליון הרשעות קודמות של הנאשם בתעבורה, הכולל 2 הרשעות קודמות, באירוע המפורט בתת"ע 4799-01-14 הנ"ל ובעבירה של נהיגה ללא רישיון רכב (2013). לנאשם אין כל רישום פלילי.
ראיות ההגנה לעונש: