עת"מ 43035-09-15

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים
43035-09-15
21.10.2015
בפני השופט:
ד"ר קובי ורדי

- נגד -
מבקשים:
1. מרדכי הרבט
2. שפרה הרברט
3. ישראל מאיר כהן
4. שרה כהן
5. משה שוודרון
6. חיה שוודרון
7. ישראל לינדנפלד
8. שרה לינדנפלד

משיבה:
הוועדה המקומית לתכנון ובניה בני ברק
החלטה

1. בפני בקשה לצו ביניים המורה למשיבה ליתן צו ההפסקת עבודות בניה המופנה לכל מי שבונה ברחוב הבונים 19-21 ברמת גן (חברת משה"ב) ואחראי לעבודות הבנייה ללא היתר שנעשו בתוך שטח רשות המשיבה. זאת, עד להכרעה בעתירה בה מבוקש סעד זהה וכן להורת על ביטול החלטת המשיבה מיום 28/6/15 שלא ליתן צו הפסקת עבודה.

2. לטענת המבקשים- בעלי מקרקעין בבני ברק, בפרוייקט תמ"א 38 שנעשה בסמוך לבתיהם בדרך של הריסת בניינים קיימים ובניית בניינים חדשים תחתם, התברר להם כי קבלני הפרוייקט (חברת משה"ב) החדירו עוגני בטון עצומים מתחת ליסודות בתיהם . בעקבות זאת הגישו תביעה אזרחית לסילוק יד וביקשו גם צו הפסקת עבודה בהליך אזרחי הממשיך להתנהל, כשבקשתם לצו מניעה זמני נדחתה והוגשה בר"ע שטרם נדונה.

כן הגישו המבקשים התנגדות להיתרי הבנייה שנדחתה על ידי הועדה המקומית רמת-גן וערר שהגישו לועדת הערר לתכנון ובניה מחוז תל אביב תלוי ועומד וטרם הוכרע. לטענתם מדובר בבנייה בלתי חוקית ,ללא היתר בניה שיש להפסיקה .

3. המשיבה הגישה תגובה לבקשה ובקשה לסילוק העתירה על הסף בטענות שונות ובין היתר אי מיצוי הליכים והיותו של הליך תלוי ועומד בועדת הערר, אי צירוף צדדים רלבנטיים כמו חברת משה"ב והועדה המקומית רמת-גן.

4. לאחר  שעיינתי בבקשה ובתגובות החלטתי לדחות את הבקשה לצו ביניים.

5. גם בלא להכריע כעת בבקשה לסילוק על הסף,כולל שאלת הסמכות ליתן צו הפסקת עבודה, טענות שיידונו במסגרת העתירה, אין מקום למתן צו ביניים להפסקת העבודות ,סעד זמני הזהה לסעד העיקרי המבוקש בעתירה.

אני סבור שמדובר אכן בבקשה שהוגשה הן בשיהוי והן באי מיצוי הליכים, כאשר יש להמתין ראשית להחלטת ועדת הערר בהליך התלוי ועומד בפניה, אם ועדת הערר תקבע שהיתר הבנייה ו/או ביצוע העיגונים נעשה על פי היתר בניה כדין ,אין מקום להתערבות המשיבה ואם יתברר כי העבודה אינה על פי היתר בניה ו/או שלא כדין, תפעל המשיבה בהתאם לסמכותה על פי הדין,

6. לא ניתן להתעלם כי המגרש שבו מדובר מצוי בקו התפר שבין הגבולות המוניציפאליים של עירות רמת גן ובני ברק ולאחר שועדת הערר ביקשה לקבל את תגובת המשיבה לסוגיית העוגנים והיתר הבניה השיבה המשיבה שהמקרקעין נמצאים בתחום הועדה המקומית רמת גן שהיא האחראית הבלעדית להוצאת היתר הבניה והמשיבה משאירה את ההחלטה לשיקול דעתה הבלעדי של ועדת הערר ותבצע כל החלטה שלה.

7. לכן, מן הראוי להמתין לתוצאותיו של הליך תלוי ועומד זה בועדת הערר שיכולה להיות לו השלכה של ממש על העתירה והבקשה עד כדי ייתורם, או חידוד ו/או הבהרה ו/או פישוט של ההליכים,כשאם ועדת הערר תקבע כי היתר הבניה אינו מכסה את סוגיית העוגנים יהיה צורך לבחון מי הרשות שעליה לפעול בגין עבודות הבניה ,מי הגורם שיאכוף ומה ההנחיות שיינתנו לצדדים שלישיים.

8. לא זו אף זו, העותרים לא צירפו צדדים רלבנטיים כמו חברת הבנייה משה"ב והועדה המקומית רמת גן שמן הראוי לשמוע את עמדתם והן יכולות להיפגע/להיות מושפעות מעתירה זו, ויש לבצע את הנ"ל במסגרת העתירה.

9. גם מאזן הנוחות לא מטה את הכף ,בנסיבות אלו, לקבלת הבקשה ,כשיש לציין כי העוגנים שנטען שהוחדרו לשטח המבקשים כבר הוחדרו .

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>