עת"מ 38970-10-15 יזרעאלוב נ' משרד הבריאות/המשרד הראשי ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לעניינים מנהליים |
38970-10-15
4.7.2016 |
|
בפני השופט: ד"ר יגאל מֶרזל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
עותר: ד"ר ארתור יזרעאלוב עו"ד פיליפ רוסטהולדר |
משיבים: 1. משרד הבריאות 2. מנכ"ל משרד הבריאות 3. ד"ר אמיר שנון 4. משרד הבריאות 5. האגף לרישוי מקצועות רפואיים 6. ההסתדרות הרפואית לישראל עו"ד משה וילינגר |
| פסק דין | |
|
בעתירה שלפניי תוקף העותר את החלטת המשיבים שלא לאפשר לו הזדמנות נוספת לבצע סטאז' ברפואה, הנדרש לשם קבלת רישיון לעסוק ברפואה, לאחר שהעותר נכשל פעמיים בביצוע סטאז'. הטענה המרכזית שבעתירה היא שהמשיבים אינם מוסמכים להגביל את האפשרות לביצוע סטאז' לשתי פעמים בלבד.
רקע רלבנטי
העותר, מר ארתור יזרעאלוב, למד לימודי רפואה ברוסיה. הוא מבקש לעסוק כרופא בישראל. במקרה כזה, בהתאם לסעיף 4 לפקודת הרופאים [נוסח חדש], תשל"ז-1976 יש לעמוד בתנאים הבאים לשם קבלת רישיון לעסוק ברפואה: הכרה של המשיבים באוניברסיטה בה למד העותר; הכרה של המשיבים בדיפלומה שניתנה לעותר; סיום תקופת סטאז' שהמשיבים הכירו במשכה ובתנאיה; ומעבר בחינה שקבעו המשיבים. לפי הדין, כאשר מבקש הרישיון לא ביצע תקופת סטאז' בחו"ל עליו לעבור את הבחינה בטרם תחילת ביצוע הסטאז' בישראל (סעיף 17ב לפקודה).
לאחר סיום לימודיו פנה העותר למשיבים בבקשה שיכירו בלימודיו ויאפשרו לו להיבחן בבחינה הנדרשת בטרם ביצוע סטאז' בישראל. ביום 7.12.2001 ניתן לעותר אישור על הכרה בלימודיו ונקבע שהוא רשאי לגשת לבחינה. העותר ניגש לבחינה מספר רב של פעמים עד שהצליח לבסוף לעבור את הבחינה.
לאחר מעבר הבחינה ניתנה לעותר ביום 13.6.2012 הרשאה לביצוע סטאז'. העותר הופנה לבית החולים רמב"ם לביצוע הסטאז'. ניסיונו של העותר להשלים את דרישת הסטאז' לא צלח, מכיוון שבהתאם לחוות הדעת של הרופאים המעריכים בבית החולים, העותר נכשל בביצוע הסטאז' במספר מחלקות.
נוכח הכישלון במעבר הסטאז' בבית החולים רמב"ם, הופנה העותר לביצוע סטאז' חוזר (שני) במחלקה הכירורגית (שהיא אחת המחלקות שבהן נכשל העותר בניסיון הראשון) בבית החולים "הלל יפה". גם ניסיון זה לא צלח לפי חוות הדעת שניתנה בעניינו.
לאחר הכישלון בסטאז' החוזר (השני) הודיע המשיב 3 (ד"ר א. שנון, מנהל האגף לרישוי מקצועות הבריאות) לעותר, שנוכח תוצאות הסטאז' הוא אינו זכאי לרישיון ברפואה, וזאת בהתאם לסעיף 17ג פקודת הרופאים, המסמיך את המשיבים "לסרב לתת רישיון למי שאין לגביו חוות דעת חיובית על עבודתו כסטז'ר..." (מכתב מיום 17.12.2013). החלטה זו של המשיבים התקבלה בהתאם למדיניות המשיבים בנוגע לביצוע סטאז', אשר מעוגנת ב"תקנון הסטאז'", שהוא מסמך שגיבשו המשיב 1 – משרד הבריאות, דיקני הפקולטות לרפואה בישראל והסתדרות הרופאים בישראל. בתקנון זה נקבע שסטז'ר שנכשל במקצוע חובה במסגרת הסטאז' יחויב לחזור על אותו מקצוע; ולסטז'ר שנכשל פעמיים באותו מקצוע – לא תינתן המלצה למתן אישור לעסוק ברפואה. יצוין שהוראות אלה הקבועות בתקנון הופיעו גם בהרשאות לביצוע סטאז' שקיבל העותר – והוא ידע עליהן.
לאחר החלטה זו של המשיב 3, שבה סורבה כאמור הבקשה לרישיון, התנהלה חלופת מכתבים בין העותר ובאי כוחו לבין המשיבים. במסגרתה ביקש העותר שיאפשרו לו לבצע סטאז' פעם נוספת (שלישית במספר). המשיבים מצדם חזרו על עמדתם שהעותר אינו זכאי לרישיון מכיוון שנכשל פעמיים בביצוע הסטאז' ושאין מקום לתת לו לבצע סטאז' נוסף. תשובתם האחרונה של המשיבים בעניין נשלחה ביום 2.9.2015, במענה לפניית בא כוח העותר למנכ"ל משרד הבריאות. בעתירה תוקף העותר החלטה אחרונה זו.
טענות העותר בעתירה
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|