עת"מ 32924-11-16
|
עת"מ בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע |
32924-11-16
17.11.2016 |
|
בפני השופטת: רחל ברקאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: סאלם אבו קרינאת עו"ד סאלם אלמדעמה |
המשיב: עידן כהן – מנהל הבחירות למועצה האזורית נווה מדבר עו"ד אורית קרץ |
| פסק דין | |
בפני עתירת העותר המבקש לצאת כנגד החלטת המשיב, מיום 9.11.16, לפיה החליט לפסול את מועמדותו של העותר מרשימת "אלוחדה" לבחירות למועצה האזורית נווה מדבר (להלן: "המועצה").
טענתו העיקרית של העותר הינה כי המשיב, בהיותו מנהל הבחירות למועצה לא קיים הליך פרוצדוראלי של התייעצות עם חברי וועדת הבחירות, בו הוא מחוייב על פי חוק, והחלטתו בדבר פסילת מועמדותו של העותר נעשתה באופן שרירותי ובניגוד לדין ועל כן דינה פסלות.
דיון
1.העותר הינו תושב הישוב אבו קרינאת שבתחום שיפוטה של המועצה האזורית נווה מדבר, ומבקש להתמודד לבחירות למועצה, אשר יתקיימו ביום 29.1.16, באמצעות רשימה בשם "אלחודה".
2.ביום 2.11.16 החליט המשיב לפסול את מועמדותו של העותר, בהתאם להוראת סעיף 163 (א) לצו המועצות המקומיות (מועצות אזוריות) תשי"ח – 1958 (להלן: "צו המועצות המקומיות"), בשל הרשעתו בעבר בפלילים וכי ביום הגשת מועמדותו של העותר טרם חלפו 7 שנים מהיום שהעותר סיים לשאת את עונש המאסר בפועל, כמצוות החוק.
3.מיד בסמוך לאחר מכן, שלח המשיב אל העותר הודעה ולפיה מתבקש הוא לראות בהודעת הפסילה מאותו יום כמבוטלת וכי לאחר הליך התייעצות אותו הוא מבקש לנהל עם ועדת הבחירות יודיע לו את שעליו לעשות.
4.ביום 3.11.16 פנה העותר אל המשיב בבקשה לקבל את כתובת יו"ר וועדת הבחירות המרכזית על מנת שיוכל להשיג על החלטת המשיב מיום 2.11.16. או אז נאמר לו כי אינו נדרש להשיג על ההחלטה מאחר וזו מבוטלת.
במקביל חזר וביקש העותר מהמשיב כי יפנה אל יו"ר ועדת הבחירות המרכזית על מנת שזה יקבע אם יש קלון בעבירה בה הורשע.
5.ביום 9.11.16 התכנסה ועדת הבחירות במועצה האזורית נווה מדבר, בנוכחות העותר. לטענת העותר התקיים דיון ובו הודיע המשיב על פסלות מועמדותו של העותר מבלי שהתקיים הליך היוועצות עם חברי וועדת הבחירות ומבלי שנשמעה דעתם בנדון.
באותו מועד בשעות אחר הצהרים התקשר המשיב אל העותר והודיע לו את דבר החלטתו בדבר פסילת מועמדותו.
6.העותר חזר וטען כנגד החלטת הפסילה שניתנה, לטענתו, מבלי שקיים המשיב הליך היוועצות עם חברי ועדת הבחירות ועל כן נפל פגם מהותי בהליך פסילת מועמדותו המצדיק ביטול החלטה בדבר פסילת מועמדותו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|