עת"מ 31792-04-14 Nourin Malik נ' משרד הפנים

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע
31792-04-14
11.8.2014
בפני השופט:
אליהו ביתן

- נגד -
העותר:
Abdelaziz Omer Nourin Malik
המשיבה:
מדינת ישראל - משרד הפנים
פסק דין

 

כללי

1.העותר, נתין הרפובליקה של סודן כבן 37, הסתנן לישראל דרך מצרים בתאריך 16.8.10. כעבור תקופת משמורת קצרה, ניתן לו, ביום 7.9.10, רישיון ישיבה זמני לפי סעיף 2(א)(5) לחוק הכניסה לישראל. מאז, רישיון הישיבה שלו הוארך מעת לעת, וביום 13.3.14 הוצאה לו הוראת שהייה, לפיה עליו להתייצב במרכז השהייה "חולות" עד ליום 23.4.14 .

 

2.העותר תוקף את הוראת השהייה שהוצאה לו וטוען, בעיקר, כי, לא נערך לו שימוע ראוי; החלטת המשיבה להוציא לו הוראת שהייה, איננה סבירה ואינה מנומקת; לא הוסבר לו כי זכותו להגיש בקשת מקלט; הוראת השהייה שהוצאה לו מפלה; הקריטריונים להוצאת הוראות שהייה, כלליים ואינם מתחשבים בנתוניו המסוימים של המסתנן; והסמכות הנתונה לממונה ביקורת הגבולות בסעיף 32ד(א) לחוק למניעת הסתננות להוציא למסתנן הוראת שהייה, מתאימה יותר למסתננים שקיים קושי בהרחקתם עקב אי חשיפת זהותם, ולא למסתננים שהם מבקשי מקלט.

 

3.מנגד, המשיבה טוענת, כי הוראת השהייה שהוצאה לעותר, חוקית וסבירה ואין להתערב בה. לטענתה, נערך לעותר שימוע מתאים; העותר לא הגיש בקשת מקלט וגם אם הוא היה מגיש הרי כל עוד הוא לא הוכר כפליט אין מניעה להוציא עליו הוראת שהייה; הקריטריונים שקבעה המשיבה להוצאת הוראות שהייה, סבירים ואין להתערב בהם; העותר עומד בקריטריונים להוצאת הוראת שהייה; אין בהוראת השהייה שהוצאה לעותר כדי הפלייתו; וניתן עקרונית להוציא הוראת שהייה גם למסתננים נתיני סודן שבעת הזו אין למדינת ישראל דרך להחזירם ישירות לסודן, בשל העדר יחסים דיפלומטיים בין המדינות.

 

 

 

דיון והכרעה

1.לאחר שעיינתי בכתב העתירה ובכתב התגובה, על נספחיהם, ושמעתי את טענות הצדדים, באתי למסקנה כי דין העתירה להידחות.

 

2.בפתח הדברים אציין, כי פסק דין זה ניתן בהנחה שתיקון מס' 4 לחוק למניעת הסתננות הוא חוקתי ותקף, ופסק הדין איננו דן בטענות הנוגעות במישרין או בעקיפין לחוקתיות התיקון הנ"ל – העומדות להכרעתו של בית המשפט העליון.

 

הטענה לאי חלות הוראת סעיף 32ד' לחוק הכניסה לישראל, על מסתננים נתיני סודן

1.העותר טוען, כי הסמכות הנתונה לממונה ביקורת הגבולות בסעיף 32ד'(א) לחוק למניעת הסתננות, להוציא למסתנן שיש קושי בגירושו מישראל הוראת שהייה, מתאימה יותר למקרים בהם הקושי בגירוש מישראל נעוץ בקושי בזיהוי מוצאו של המסתנן או בנסיבות דומות התלויות במסתנן עצמו, ואינה מתאימה למקרים בהם המדינה עצמה איננה יכולה לגרש מסתנן, כמו במקרה של נתיני הרפובליקה של סודן.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>