עת"מ 27240-05-14 בית גבריאל קריית גת נ' המים ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע
27240-05-14
8.9.2014
בפני השופט:
ברוך אזולאי

- נגד -
העותרת:
בית גבריאל קריית גת ח.פ 513073403
עו"ד אסף רון
המשיבים:
1. רשות המים
2. מי ק.גת (2008) בע"מ

עו"ד נחמה ברוק
עו"ד נתי אגמון ועדי גליצמן
פסק דין
 

 

1.העותרת מבקשת להורות למשיבה 1 ליתן לה הנחה ו/או הקלה בתשלום מים בהיותה בית חולים פרטי, בהתאם לסעיף 4(2)(ב) ו-(ד) לכללי המים (תעריפי מים שמספקים ספקים מקומיים), תשנ"ד – 1994, (להלן – כללי ספקים מקומיים), להורות למשיב 2 להפחית את חיובי המים בהם חויבה להשיב כספים שנגבו ביתר מהעותרת, ולבטל את העיקולים שהוטלו על חשבונה ועל חשבון מנהלה.

 

2.לטענת העותרת:

א.העותרת נרשמה כבית חולים זמני מיום 31.7.11 עד 1.2.12.

בעקבות דרישות תשלום עבור כמויות מים גבוהות פנתה העותרת אל משיבה 1 במכתב מיום 15.1.12, בהם ביקשה להפחית את חובותיה עבור מים ולהקצות לה מכסת מים בתעריף מוזל בהתאם לחוק.

במכתב תשובה של משיבה 1 מיום 1.4.12 נאמר כי התעריפים המופחתים נקבעו לצורך הסתגלות לעליית התעריפים בין השנים 2009 ל-2010, וכי תעריפים אלו הינם זמניים עד ליום 31.12.12, ואינם חלים על העותרת.

בתגובה לכך טענה העותרת במכתב מיום 1.4.12 שהתעריפים המופחתים כן חלים עליו, וכן שהעותרת חויבה ביתר בהשוואה למוסדות זהים ובכך יש הפלייה פסולה.

בנוסף, טענה העותרת כי לבית החולים בית גבריאל בחיפה השייך לאותה רשת של העותרת, ניתן תעריף מופחת (נספח ו' לעתירה).

בעקבות המשך קבלת דרישות חיוב גבוהות פנתה שוב העותרת ביום 20.5.12, באמצעות עו"ד טולדנו, ובתשובה לכך נאמר לו במכתב מיום 11.7.12 כי העניין הועבר למחלקה המשפטית במשיבה 1.

בתאריך 13.11.12 פנתה העותרת למשיבה 2 ביחס למחירי המים הגבוהים שנדרשה לשלם, והצביעה על כך שיש חריגה משמעותית בצריכת המים.

בתאריך 28.11.12 פנתה שוב העותרת בבקשה להקצות לה מכסת מים בהתאם למספר הנפשות (נספח ט' לעתירה), אך לא הייתה היענות לכך.

במהלך כל התקופה שבין 5.11 עד 15.8.13, מועד בו בוצעה החלפת מד מים, לא בוצעה קריאת מונה והעותר חויב על סמך הערכות.

בקשר לכך, שילמה העותרת שני סכומים שלא היו שנויים במחלוקת, בהתאם לתעריף המופחת.

בתאריך 6.3.13 קיבלה העותרת דרישה לתשלום חוב בטרם נקיטת הליכים על סך 79,630 ש"ח (נספח יא'), בעוד שביולי 2011 עמדה הצריכה לחודשיים על כ-400 קוב בממוצע, עת היו לעותרת 36 מיטות, עמדה הקריאה באפריל 2012 על מעל 1000 קוב וחצי שנה לאחר מכן קפצה הקריאה ל-2397 קוב עבור 102 מיטות, כאשר החיוב היחסי היה אמור לעמוד על 1169 קוב עבור 102 מיטות, בהשוואה לבית גבריאל בקריות, שם הצריכה הממוצעת ל-70 מיטות הינה 580 קוב.

לאחר התראות חוזרות החליף המשיב 2 את מד המים, ובדו"ח של נציג המשיב 2 מיום 15.8.13 נאמר כי אף שלא נמצאה חריגה בצנרת או בשעוני המים לא ניתן לשלול נזילה או חיבור מוצלב, וכי צריך להזמין איש מקצוע שישלול חיבור לצנרת של בית האבות.

בעקבות החלפת מד המים, ירדה הצריכה בממוצע של 25%, והעותר זוכה בסכום מסוים, אם כי לא ברור על יסוד מה נעשה הזיכוי.

בעקבות בירור שנערך ביום 2.12.13 סוכם כי המשיב 2 יעקוב אחר מד המים במשך חודשיים, וכי העותר ישלם מחצית מגובה החוב (נספחים טו1 – טו2).

מעיון בתדפיסים עולה כי בעקבות החלפת מד המים מיום 15.8.13 קטנה הצריכה התקופתית בכ-1500 קוב.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>