- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ברקובסקי נ' עיריית חיפה ואח'
|
עת"מ בית משפט לעניינים מנהליים חיפה |
25807-06-18
12.6.2018 |
|
בפני השופטת: עפרה ורבנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותרת/המבקשת: קרין ברקובסקי עו"ד הדר רז |
המשיבות: 1. עיריית חיפה 2. מדינת ישראל - משרד הבריאות ומשרד החקלאות עו"ד מוריס יעקובי[בשם משיבה 1] עו"ד יסמין אבו סיף אבו פול מפרקליטות מחוז חיפה (אזרחי)[בשם משיבה 2] |
| החלטה | |
1.העותרת/המבקשת הגישה עתירתה, וכן בקשה לסעד זמני, בכל הקשור להחלטה המורה לה להסגיר את כלבתה המכונה "ג'וי" למאורת הרשות של עיריית חיפה עד לחלוף 10 ימים מתאריך 7/6/18, מועד בו נטען כי הכלבה נשכה.
לטענת העותרת/המבקשת, ניתן להסתפק בחלופה שהינה הסגר ביתי, והווטרינר של הרשות לא הפעיל שיקול דעת כראוי בעת שהורה על הסגרת הכלבה למאורת הרשות.
רקע עובדתי
2.בתאריך 7/6/18 שהתה הכלבה ג'וי בפארק כלבים בשכונת שער העלייה, ובמהלך השהות התפתחה סיטואציה של מריבה בין הכלבה ג'וי לבין כלב נוסף שהינו כלבו של המתלונן שננשך, והמתלונן ניסה להפריד בין הכלבים.
המתלונן ננשך ולטענתו הכלבה ג'וי היא זו שנשכה אותו.
העותרת בעתירתה טוענת, כי לא אלה הם פני הדברים, וכי המתלונן ננשך על-ידי כלבו שלו.
אין בחומר הראיות, כפי שהובא לפני, כדי לקבוע על-ידי מי במדויק ננשך המתלונן, וגם העותרת בתכתובת מייל עם הפיקוח הווטרינרי העירוני (מייל מ-10/6/18), ציינה כי ברגע הנשיכה לא היה ברור מי הכלב שנשך, אולם לטענתה, כפי שזו מפורטת בעתירה, הנשיכה לא היתה על-ידי הכלבה שלה.
3.המתלונן פנה למשרד הבריאות, וקיימת תרשומת של השירותים הווטרינריים בעיריית חיפה כי בתאריך 10/6/18 ניתנה הודעת הסגרה טלפונית לעותרת ולבעלה במסגרתה הורו להם להסגיר את הכלבה עד לתאריך 11/6/18.
כמו כן, קיימת תרשומת כי ב"כ העותרת התקשר לשירותים הווטרינריים, וביקש לעכב את הליכי ההסגרה, שכן בכוונתו לפנות לבית המשפט.
בחומר שהוגש לבית המשפט, גם מצויה הודעה של משרד הבריאות - נפת חיפה מתאריך 11/6/18, על פיה על העותרת ו/או בעלה חלה חובה להסגיר את הכלבה בתוך 24 שעות מהמועד בו נודע להם כי הכלב שברשותם נשך, וזאת בהתאם להוראות פקודת הכלבת, 1934.
בהודעה צוין מיקום תחנת ההסגר ברחוב אופיר 42 בחוף שמן בחיפה, וכן צוין כי יש להביא את תעודת החיסון של בעל החיים בעת ההסגרה ולהביאו קשור ברצועה, וכאשר על פיו מחסום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
