עת"מ 15414-06-15 פ' נ' עמי גור ניהול נכסים בעמ ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
15414-06-15
7.12.2015 |
|
בפני השופט: רון סוקול |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: ה' פ' עו"ד בנימין קצוב |
המשיבים: 1. עמיגור ניהול נכסים בע"מ 2. משרד הבינוי והשיכון-מחוז חיפה עו"ד שי קגן עו"ד ואלא קסיס מפרקליטות מחוז חיפה (אזרחי) |
| פסק דין | |
1.העותרת ובעלה המנוח, א' פ' ז"ל, התגוררו בשכירות בדירה ציבורית והוכרו כזכאים לרכישת הדירה בהתאם לחוק הדיור הציבורי (זכויות רכישה), התשנ"ט – 1998. בני הזוג חתמו והגישו בקשה לרכישת הדירה מעמיגור ניהול נכסים בע"מ, בהתאם לתנאי הרכישה הקבועים בחוק עבור בני זוג. בטרם הושלמו הליכי הרכישה, הלך בעלה המנוח של העותרת לעולמו. בנסיבות אלו, סירבו המשיבים לאפשר לעותרת לרכוש את הדירה במחיר הקבוע בחוק הדיור הציבורי לרכישת דירה על ידי בני זוג, כלומר בהנחה לבני זוג, והכירו בזכותה לרכוש את הדירה במחיר הקבוע בחוק לרכישה על ידי זכאי יחיד. על קביעה זו הוגשה העתירה שבפני.
2.המחלוקת בתיק זה עניינה בשאלה מהו המועד הרלבנטי לקביעת תנאי הרכישה ושיעור ההנחה ברכישה על פי חוק הדיור הציבורי, והאם העותרת זכאית להשלים את הרכישה על פי תנאי ההנחה ברכישה על ידי בני זוג.
רקע
3.מיום 19.3.2007 התגוררו העותרת ובעלה המנוח, מר א' פ' ז"ל, בשכירות ציבורית בדירה המצויה ברח' הפרטיזנים 9/16 בקרית ביאליק (להלן: הדירה). הסכם השכירות נחתם ביום 1.2.2007 בין בני הזוג לעמיגור ניהול נכסים בע"מ (להלן: עמיגור) (נספח 1 לעתירה).
לאחר כניסתו לתוקף של חוק הדיור הציבורי (זכויות רכישה), התשנ"ט – 1998 (להלן: חוק הדיור הציבורי), הגישו בני הזוג פ' בקשה למשרד הבינוי והשיכון להכיר בהם כזכאים לרכישת הדירה על פי החוק. ביום 22.12.2014 אושרה בקשתם של העותרים ונמסרה להם תעודת זכאות שתוקפה עד 21.12.2015 (נספח 2 לעתירה).
4.עם קבלת תעודת הזכאות, ביום 22.3.2015 הגישו בני הזוג פ' בקשה לעמיגור לרכישת הדירה בתנאים הקבועים בחוק (נספח 3 לעתירה). הבקשה לרכישה הוגשה על ידם מתוך ציפייה כי יוכלו לרכוש את הדירה במחיר הכולל הנחה לבני זוג.
כבר כאן נציין כי בהתאם לחוק הדיור הציבורי ניתנת למי שהוכר כזכאי, אפשרות לרכישת דירה ציבורית בתנאים מיוחדים. על פי סעיף 3 לחוק הדיור הציבורי, ניתנת לזכאי אפשרות לרכוש את הדירה במחיר שהיה מתקבל בעסקה ממוכר מרצון ולקונה מרצון (כלומר מחיר שוק), בניכוי הנחה שהופכת עם מילוי התנאים שבחוק למענק. ההנחה ניתנת בשיעורים משתנים, הלוקחים בחשבון את מספר הנפשות המתגוררות בדירה הציבורית ואת הוותק במגורים.
לענייננו, חשוב לציין כי קיים הפרש משמעותי בין ההנחה הניתנת לזכאי יחיד המתגורר לבד בדירה לבין זכאי המתגורר עם בן זוג. לזכאי יחיד ניתנת הנחה- שלא באזור עדיפות לאומית- בשיעור של 20% משווי השוק של הדירה ואילו לזכאי המתגורר עם בן זוג ניתנת הנחה בשיעור של 40%.
5.בהתאם להנחיות משרד הבינוי והשיכון, המחיר הסופי של דירה ציבורית, מחיר השוק, צריך להיקבע לאחר קבלת שתי הערכות שמאיות. בהתאם, נבדקה הדירה על ידי שמאי שמונה וביום 1.4.2015 התקבלה הערכת השווי הראשונה. שמאי נוסף נדרש לקבוע שווי הדירה והערכת השמאי השנייה התקבלה ביום 19.4.2015. בין לבין, ביום 17.4.2015, הלך המנוח א' פ' לעולמו.
6.ביום 19.4.2015, לאחר קבלת שתי הערכות השווי, אושרה בקשת בני הזוג פ' לרכישת הדירה ומחיר הרכישה, לאחר חישוב השווי והפחתת ההנחה, הועמד על סך של 185,640 ₪ (נספח "ה" לתשובת המשיב 2) (המחיר הכולל הוצאות ודמי רישום היה 187,440 ₪).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|