עת"מ 11250-09-14 עומרי ואח' נ' מועצה אזורית הגלבוע ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי שבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
11250-09-14
8.9.2014 |
|
בפני השופטת: אסתר הלמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותרים: 1. סיהאם עומרי 2. מוחמד עומרי 3. מוחמד רדא עומרי 4. מונא עומרי 5. תרוות עומרי 6. ריפעאת עומרי 7. מייסון עומרי 8. יוסף עומרי 9. נבאל עומרי 10. חסן עומרי 11. מיסא עומרי 12. כמאל עומרי 13. מוחמד עבדאלחאלק עומרי 14. עביר עומרי 15. לילא עומרי 16. סעיד עומרי |
המשיבים: 1. מועצה אזורית גלבוע 2. משרד החינוך 3. מחוז צפון 4. אחמד עבדאללה זועבי |
| פסק דין | |
|
1.העותרים הינם הוריהם של 8 תלמידים, תושבי היישוב סנדלה, המתחילים בשנת לימודים זו את לימודיהם בכיתה ז'.
2.עד לשנה זו למדו תלמידי היישוב סנדלה בחטיבת ביניים בבית הספר אורט ""אחווה" גלבוע" (להלן: "בית הספר "אחווה"), שהוא בית ספר מקיף שש שנתי, יחד עם תלמידים מחמישה כפרים בתחום המועצה האזורית גלבוע (להלן: "המועצה"): מקיבלה סנדלה, נאעורה, טייבה ותמרה. בחודש מאי 2014 אישר משרד החינוך איחוד שני בתי ספר יסודיים בכפר מוקיבלה והקמת חטיבת ביניים במבנה שהתפנה. (ראה מכתבה של מנהלת המחוז, דר' אורנה שמחון מיום 27/07/14).
3.בעתירה שבפני קובלים העותרים על ההחלטה לרשום את בניהם לבית הספר "העמק הירוק - מוקיבלה" (להלן: "בית ספר "העמק הירוק""), חטיבת הביניים החדשה שהוקמה בכפר מוקיבלה, ואשר קלטה אליה את תלמידי היישובים מוקיבלה וסנדלה.
4.העתירה הוגשה ביום 04/09/14 יחד עם בקשה למתן צו ביניים שימנע העברתם של התלמידים מבית הספר "אחווה" לבית ספר "העמק הירוק", ויורה על רישומם בבית ספר "אחווה". הדיון בבקשה נקבע בדחיפות ליום 07/09/14; המשיבים הגיבו בקצרה ובדוחק הזמן על טיעוני העותרים. למרות האמור, הוסכם על הכול, כי לאחר הדיון בבקשה למתן צו הביניים, ועל סמך הטיעונים שהועלו על ידי הצדדים במהלכה ובכתובים, יינתן פסק דין בעתירה עצמה.
טענות העותרים בתמצית:
5.טענתם העיקרית של העותרים הינה כי המשיבים פעלו בדרך סותרת, כאשר מחד אפשרו להם לרשום את ילדיהם לבית הספר "אחווה", שם הונפקו להם כרטיסי תלמיד, הם עברו מכינה של כשבועיים בחופש הגדול, והכל מתוך מטרה להתקבל לכיתה מדעית.
6.העותרים טוענים, כי רק בשלהי חודש אוגוסט 2014, ימים ספורים עובר לפתיחת שנת הלימודים, זיהו "לזות שפתיים" והערות בנוגע למורת רוחה של המועצה מרישומם לבית ספר "אחווה", לכן פנו למועצה ונפגשו עם סגן ראש המועצה - מר עיד סלים. לטענתם, הבינו משיחתם עם מר סלים כי המועצה השלימה עם הרישום בבית הספר "אחווה", אולם מפקח משרד החינוך מר סבאח סבאח, מביע התנגדותו לכך. בעקבות הבטחותיו של מר סלים לטפל בעניין, התייצבו התלמידים ביום 01/09/14 בבית הספר "אחווה", אולם מנהל בית הספר הודיע להם כי המפקח מפעיל עליו לחצים ועליו להוציאם מבית הספר. ביום 02/09/14 קיבלו העותרים מכתבים, בהם נאמר כי ילדיהם רשומים בבית ספר "העמק הירוק" ונבצר יהא לקבלם בבית ספר "אחווה". העותרים מתקשים לקבל גזירה זו והם מבקשים, כאמור, להתערב בה.
7.העותרים טוענים בהרחבה, כי המועצה קיפחה את זכותם וזכות ילדיהם לבחור את המסגרת החינוכית בה הם חפצים. לעמדתם, המערכת החוקית (חוק לימוד חובה, תשי"ט - 1949, חוק חינוך ממלכתי, תשי"ג - 1953 והתקנות על פיו, חוק הפיקוח וחוק מוסדות חינוך תרבותיים וייחודיים, התשס"ח – 2008), מקנים להורים ולילדים את הזכות לבחור את החינוך ולהשפיע על תכניו, וזכות זו הינה זכות חוקתית.
8.העותרים מוסיפים, כי בשל העיתוי בו הוחלט להפסיק את לימודיהם של התלמידים, נפגעה זכותם של העותרים וילדיהם לבחור בין לימודים בבית ספר ממלכתי לבין לימודים בבית ספר פרטי, ובכך נמחקה כל אלטרנטיבה חינוכית לחטיבת הביניים החדשה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|