חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"א 56315-05-14 מגאדבה(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח',עת"א 56267-05-14 מגאדבה(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח',עת"א 27287-05-14 מגאדבה(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח',עת"א 16325-05-14 מגאדבה(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח',עת"א 12783-05-14 מגאדבה(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח',עת"א 34194-04-14 מגאדבה(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'

: | גרסת הדפסה
בש"פ, עת"א
34194-04-14
1.8.2014
בפני השופט:
רון שפירא

- נגד -
העותר:
מחמוד מגאדבה (אסיר)
המשיבים:
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר
2. מדינת ישראל

פסק דין

רקע כללי:

העותר שפוטו למאסר של 21 שנים ועוד חמישה חודשים בגין סדרה של עבירות אלימות, רכוש, שיבוש מהלכי משפט ועוד. זהו מאסרו השלישי של העותר. העותר סווג כטעון הגנה. בעבר ריצה מאסרו בדרום והועבר לפני מספר חודשים (ביום 30/6/14) לכלא דמון לאחר שנפתח שם אגף לטעוני הגנה.

העותר הגיש מספר רב של עתירות. חלקן כבר נדונו וחלקן קבועות לדיון בעתיד. פסק דין זה מתייחס לעתירות שמספריהן בראש הדף. מצאתי לנכון לציין עובדות אלו מאחר ומדובר באסיר הכלוא בכלא דמון שהצהיר בפני כי ימשיך ויגיש עתירות ברצף כל עוד לא מקבל שב"ס את בקשתו לעבור חזרה לכלא בדרום. העותר בחר בדרך של הגשה סדרתית של עתירות מעתירות שונות המופנות כמעט כנגד כל נהל של שב"ס. שיטת פעולה זו תובא בחשבון בהמשך.

עוד יוער כי בחלק מהעתירות הסכימה הסנגוריה הציבורית לייצגו בעוד שבחלק אחר לא מצאה הסנגוריה הציבורית צידוק בייצוגו של העותר.

מכאן אעבור לדון בכל עתירה ועתירה.

עת"א 27287-05-14

עתירה זו מופנית כנגד עצם סיווגו של העותר כטעון הגנה. יוער כי עתירה קודמת בעניין זה, עת"א 2102-08-12, נדחתה ביום 30/3/13 בבית משפט מחוזי מרכז.

לבית משפט זה הוגש קובץ של עשרות מיידעים שונים בכל הנוגע לעותר ולמשך מאסרו בשנים האחרונות. ב"כ העותר מטעם הסנגוריה הציבורית מלינה כנגד הגשת כל המידעים לעיונו של בית המשפט כאשר חלקם, כך לטענתה, אינם רלוונטיים לסיווגו של העותר כטעון הגנה. בנוסף טוענת היא כי סיווגו של העותר כטעון הגנה לא הוחלט ע"י הגורם המוסמך בשב"ס.

בכל הנוגע לעצם סיווגו של העותר כאסיר טעון הגנה – עניין זה כבר נדון והוכרע בעתירה שנדונה בבית משפט מחוזי מרכז, כאמור לעיל. אין מקום לדון בעצם סיוגו של העותר כטעון הגנה כעת, לאחר שעניין זה כבר הוכרע בעתירה קודמת.

למעלה מן הצורך אציין כי עיינתי במידעים ובטיעוני הצדדים והחלטתי כי גם לגופו של עניין יש לדחות את טענות ב"כ העותר ואת העתירה לעניין זה. הצגת כל המידעים בעניינו של העותר חיונית כדי לתת לבית המשפט תמונה מקיפה על העותר ועל מערכות יחסיו עם גורמים שונים בבתי הכלא, כולם רלוונטיים לשאלת סיווגו. לא ארחיב את הדיבור על המידעים הרבים וחוות הדעת המודיעינית שהוצגו לעיוני. אומר רק כי ריבוי המידעים מלמד על אופיו וטיב התנהגותו של העותר המרבה סכסוכים ומדון עם אסירים שונים בבתי הכלא. לא בכדי סווג העותר בעבר כטעון הגנה ומעיון במסמכים הרבים שהועברו לבית המשפט עולה כי גם כיום יש עילה להמשך סיווגו ככזה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>