עת"א 4983-12-14 אלהרר(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'
|
עת"א בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לעניינים מנהליים |
4983-12-14
22.12.2014 |
|
בפני השופט: בנימין ארבל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: ליאור אלהרר (אסיר) |
המשיבה: מדינת ישראל |
| פסק דין | |
|
עתירה כנגד החלטת וועדת השחרורים (בהרכב חברי הוועדה כב' הש' בדימוס א. הבר, נ. גנזר, י. מילוא וא.חלפון) מיום 24.11.14, שדחתה בקשת העותר לשחרור על תנאי.
השופט יונתן אברהם:
רקע:
העותר שפוט למאסר (שלישי) של 22 חודשים (כולל מאסר מותנה שהופעל).
העותר שוחרר בעבר שחרור על תנאי פעמיים, לראשונה בשנת 2009 ואחר כך בשנת 2011.
לפי דו"ח גורמי טיפול, העותר ניהל בעבר אורח חיים עברייני ענף וקיימת גם מעורבות נוספת בפלילים מצד משפחתו. כן צויין בדו"ח הנ"ל כי במאסרו הנוכחי "עבר תהליך טיפולי משמעותי בו עיבד את תהליך חייו ומערכות יחסיו עם בני המשפחה והצליח להבין את הגורמים שהובילו אותו לעבריינות ולקחת אחריות על העבירה שבגינה שפוט. בפעמים הקודמות ששוחרר ממאסר לא הצליח להתנתק בעולם העברייני ומבין עתה שזקוק לתוכנית טיפול ופיקוח הכוללת איזוק אלקטרוני ושיחות. נבנתה עבורו תוכנית טיפול במסגרת הפיקוח התורני.".
וועדת השחרורים ציינה כי מדובר באסיר רצידיביסט ששחרורו הקודם אף נעשה על יסוד תכנית שיקום פרטית בשנת 2011 שככל הנראה לא הועילה. כן ציינה הועדה כי למעט שתי עבירות משמעת, התנהגות העותר תקינה הייתה בדרך כלל בתקופת מאסרו.
הוועדה נתנה דעתה לתכנית הטיפול הנוכחית שהוכנה לעותר מטעם רש"א, הכוללת שילוב בשיעורי תורה במקום מגוריו של העותר פעמיים בשבוע, שילוב בקבוצה תורנית ברש"א פעם בשבוע וכן שיחה טיפולית פרטנית אחת לשבוע בחיפה, עם עו"ס מטעם רש"א.
כמו כן נתנה דעתה הוועדה לחוות דעת משטרת ישראל בעניין מקום מגוריו של העותר והשפעתו על הסיכונים הצפויים בעת שחרור העותר. כן ציינה הוועדה כי לפי חוו"ד המשטרה, לעותר סכסוכים רבים באזור מגוריו והוא אף הוזהר בעבר בשל חשש לפגיעה בו .
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|