- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"א 24628-09-14 ב' (אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר ואח'
|
עת"א בית המשפט המחוזי שבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
24628-09-14
3.10.2014 |
|
בפני השופט: רון שפירא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: ש.ב. |
המשיבים: 1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר 2. מדינת ישראל |
| פסק דין | |
עתירה זו מופנית כנגד החלטת שב"ס שלא להוציא את העותר לחופשה. ההחלטה מבוססת על חוות דעת ועדת אלמ"ב שהתקבלה בעניינו של העותר. יוער כי העותר סווג כבעל פרופיל אלמ"ב הגם שאינו מרצה מאסר בעבירות אלמ"ב. סיווגו נקבע ככזה על בסיס נתונים משנת 2013.
ענינו של אסיר זה חוזר לבית המשפט לאחר שבעתירה קודמת כבר דן בית המשפט בבקשת העותר לצאת לחופשה. ביום 27/4/14 ניתן פסק דין בעת"א 23870-04-14 הורה בית המשפט לבחון את עדכניות הנתונים בעניינו של העותר. ועדת האלמ"ב דנה שוב בעניינו ונותרה בעמדה כי קימת מסוכנות מהוצאתו לחופשה כלפי גרושתו ובנו.
מעיון בדו"ח הוועדה עולה כי למעשה לא הובא כל מידע חדש בפני הוועדה. הוועדה קיבלה החלטתה על בסיס העדרו של מידע עדכני וחוסר יכולת לקבל מידע חדש, מטעמים שפורטו בהחלטה. סבור אני כי החלטתה של וועדת האלמ"ב אינה מבוססת דיה באופן המאפשר קבלת החלטה מנהלית כפי שהתקבלה.
החלטה הוועדה למעשה מסיקה מחוסר שיתוף פעולה של גורם מסוים כי קימת מסוכנות מיציאת העותר לחופשה בקרב משפחתו. מסקנה זו, לכשעצמה, אינה נקיה מספקות. מעבר לחוסר שיתוף הפעולה עם אותו גורם לא הובאה כל ראיה המצביעה על רצון או כוונה של העותר לפגוע בגרושתו. לא הוצג כל מידע של מודיעין שב"ס או משטרה על מעשה או ניסיון לבצע מעשה כל שהוא. בנסיבות אלו החלטת ועדת אלמ"ב כי בהעדר מידע, בנסיבות כפי שתוארו, המסקנה המתבקשת היא קיומה של מסוכנות מהעותר היא מסקנה אפשרית ואולם אינה המסקנה האפשרית היחידה ובוודאי שאינה מסקנה מבוססת דיה באופן שרשות מנהלית יכולה להשתית עליה בלבד החלטה.
מעבר לאמור – גם אם קיימת עילה שלא לאפשר לעותר לצאת לחופשה בבית משפחתו, לא ברור האם נשקלה האפשרות להוציא את העותר לחופשה בתנאים שיגבילו את הגעתו לבית גרושתו. ענין זה כלל לא נבחן ולא נשקל. בכך נפל פגם בהחלטות שב"ס.
אשר על כן אני מורה כי עניינו של העותר יוחזר לשב"ס כדי שיבחן תוך 21 ימים מהיום את האפשרות להוציא את העותר לחופשה בתנאי פיקוח מתאימים, לרבות תוך הרחקה מהעיר נשר, ובאופן שיאפשר לו לצאת לחופשה קצרה בעיקר לקראת המועד הקרב של סיום מאסרו.
אדגיש כי מאחר והחלטת שב"ס התקבלה רק על בסיס חוות דעת ועדת האלמ"ב הרי שלא נבחנו כל נתונים נוספים כגון התנהגות בכלא, מידעי שב"ס ומשטרה בנושאים אחרים וכד'. בפרק הזמן שקצבתי יבחנו כל אותם נושאים שיש לבחון לצורך הוצאת אסיר לחופשה, תוך שיודגש כי בנסיבות אלו לחוות דעת ועדת האלמ"ב יש לתת משקל קטן עד אפסי.
יש לשלוח החלטה לב"כ הצדדים וכן לעותר באמצעות מח' האסיר בשב"ס.
ניתן היום, ט' תשרי תשע"ה, 03 אוקטובר 2014, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
