עת"א 2372-08-16 עוף(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"א
בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים
2372-08-16
21.9.2016
בפני השופטת:
דבורה עטר

- נגד -
עותרים:
מוחמד עוף (אסיר)
משיבים:
1. שרות בתי הסוהר
2. משטרת ישראל

החלטה
 
  1. בעתירה שלפני מלין העותר על סירובו של המשיב 2 לשנות את תנאי חופשותיו , באופן המונע ממנו השתלבות בשיקום, חרף המלצתו לשילובו כאמור.

  2. העותר מרצה 11 שנות מאסר ו-5 חודשים בגין עבירות של ניסיון לרצח ואיומים, מיום 4.10.08 וצפוי לסיים לרצות את מאסרו ביום 16.3.2020.

    זהו מאסרו הראשון של העותר והוא מסווג לקטגוריה ב1 אלמ"ב.

  3. בהחלטה מיום 24.11.15 הורה בית המשפט על המשך שילובו של העותר בסבב חופשות בתנאים מגבילים, בין היתר בפיקוח צמוד של שני ערבים ובתנאי הפקדה כספית. המשיב העמיד את גובה ההפקדה הכספית על סך של 50,000 ₪.

  4. העותר הלין על גובה ההפקדה בעתירה שהגיש וביום 27.1.15 הורה בית המשפט על דחיית העתירה. עם זאת ועל מנת ליתן מענה לקושי הכלכלי שהביע העותר למלא אחר תנאי ההפקדה, קבע בית המשפט כי היה והעותר יפקיד סך של 25,000 ₪ וימציא שני ערבים נוספים, יוכל לצאת לחופשה.

     

    העותר קיים תנאים אלה ומאז יצא ל-15 חופשות.

  5. בעניינו של העותר התקיים ביום 3.1.16 דיון בוועדת קטגוריות. במהלכו הוקלו תנאי החופשה באופן שמספר הערבים הופחת ל-3.

  6. ביום 26.7.16 התכנסה וועדת הקטגוריות בעניינו של העותר פעם נוספת. במועד זה נדונה בקשת העותר לשנות את הקטגוריה שלו ל-ב/2, להסיר שניים מהערבים, לבטל את מעצר הבית וכן לבטל את ההרחקה ממקום מגוריו.

    בהחלטתה קבעה הוועדה כי טרם בשלה העת להקלות נוספות בתנאי חופשותיו של העותר, נוכח יתרת מאסר ומסוכנות. בד בבד עם זאת צוין כי המשיב 2 אינו מתנגד לשילובו של העותר בשיקום קבוצתי בתנאים הנוכחיים, תוך מתן דגש כי לא יהא בשילוב בשיקום משום נסיבה למתן הקלה נוספת בתנאי חופשתו בשלב זה (להלן: "ההחלטה").

  7. במסגרת העתירה שלפני הדגישה ב"כ העותר כי מאז שילובו של העותר בסבב חופשות, יצא ל-15 חופשות ועמד בכל התנאים ללא סייג. כמו כן עמד העותר בהצלחה בכל ההליכים הטיפוליים והומלץ על ידי וועדת האלמ"ב להעברתו לאגף השיקום.

    עוד לדברי ב"כ העותר, המשיב 2 התנגד אמנם לשינוי תנאי חופשותיו של העותר נוכח מסוכנותו ואולם בד בבד עם כך לא התנגד להעברתו לאגף השיקום, במסגרתו יצא העותר מידי בוקר לעבודה עם נהג הסעות אזרחי וישוב בתום יום העבודה לבית המאסר, בלא פיקוח שב"ס.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>