עת"א 23083-06-15 בוסקילה(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח

: | גרסת הדפסה
עת"א
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לעניינים מנהליים
23083-06-15
21.6.2015
בפני השופט:
סג"נ רון שפירא

- נגד -
העותר:
יורם אלברט בוסקילה (אסיר)
המשיבים:
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר
2. מדינת ישראל

פסק דין
 

 

עניינה של עתירה זו, על פי הכותרת לעתירה, היא באי שילובו של העותר בהליך טיפולי, וכפועל יוצא מכך דחית בקשתו להיות משולב בסבב חופשות. עם זאת יוער כי בגוף העתירה אין כל התייחסות של ממש לנושא יציאת העותר לחופשה והעתירה מתמקדת בטענות בדבר אי שילובו של העותר בהליכי שיקום.

 

מעיון בתגובת שב"ס עולה כי העותר נשפט למאסר בניגוד להמלצת שירות המבחן שהמליץ להעמידו בפיקוח ארוך טווח. בית המשפט שהרשיעו בעבירות רכוש קבע כי מדובר בנאשם בעל דפוסי התמכרות לסמים ולהימורים והמליץ לשלבו במסגרת טיפולית. כאשר נקלט העותר לשב"ס הוא אישר רקע בעייתי של התמכרות. הוצע לו להשתלב בטיפול בכלא צלמון ולאחר שסירב שובץ בכלא כרמל. בכלא כרמל הוצע לו להשתלב בטיפול ואולם העותר סירב להשתלב בטיפול במסגרת שנקבעה ע"י הגורמים המקצועיים. סירובו נובע מהדרישה כי יחל בהליך טיפול בחדר ל"ב.

 

העותר מאשר בפני את עיקרי תגובת שב"ס. לטענתו הוא מוכן ואף מעונין להשתלב בהליך טיפולי ואולם אינו מעונין בחדר ל"ב מאחר ואינו משתמש כעת בסמים וחושש ששילובו עם משתמשי סמים ידרדר את מצבו. לטענתו רופאת הסמים של הכלא אישר כי הוא נקי מסמים ולכן אין מקום לחייבו בטיפול שבחדר ל"ב.

 

דין העתירה להידחות.

 

ראשית, יודגש כי הטיפול בהתמכרויות אינו מסתיים עם הגמילה הגופנית. הטיפול ממשיך ומתמקד בשינוי דפוסי התנהגות וגמילה נפשית מאוח החיים של המכור לסמים או להימורים. לכן העובדה שהעותר נקי כעת מסמים אין בה די ולא ניתן ללמוד מכך כי אינו זקוק עוד לגמילה.

 

מעבר לאמור – העותר מבקש כי בית המשפט יתערב בממצאים ובהחלטות מקצועיות של גורם שיקום מקצועי. הגורם המקצועי שקל את כל נתוני של העותר, לרבות אלו שהובאו בפני בית המשפט שגזר את דינו. העותר עצמו הופיע בפני ועדת מיון. דבריו נשמעו ונשקלו. עם זאת, ועל רקע עברו כמתמכר לאורך שנים, מצאו גורמי השיקום לנכון לשלבו בהליך טיפולי הכולל חדר ל"ב. לא ניתן לומר שהחלטות גורמי השיקום בעניינו של העותר הן החלטות שהתקבלו ללא כל תשתית עובדתית ומקצועית, החלטות החורגות ממתחם הסבירות. אשר על כן גם לא מצאתי לנכון להתערב בהחלטות.

 

העתירה, כפי שהוגשה, נדחית.

עם זאת, ומאחר והעותר הביע רצון (לפחות בדיון בפני) להשתלב בטיפול, יש להורות לגורמי השיקום בכלא בוא הוא מרצה מאסור לבחון שוב את האפשרות לשלב את העותר בהליך שיקומי.

 

בשולי האמור אציין כי לא נזקקתי לדון בשאלת שילובו של העותר בסבב יציאה לחופשות. עם זאת, וככל שישולב העותר בהליך טיפולי/שיקומי, כי אז יהיה מקום לבחון גם את בקשתו לעניין זה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>