עת"א 21190-05-16 גאזי(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
עת"א בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לעניינים מנהליים |
21190-05-16
11.7.2016 |
|
בפני השופט: יוסף בן-חמו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: עלי גאזי |
המשיבים: 1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2. מדינת ישראל |
| החלטה | |
בפני עתירת אסיר בעניין חופשות.
העותר הינו אסיר פלילי המרצה עונש מאסר של 4 שנים ו – 9 חודשים בגין החזקת ונשיאת נשק שלא כדין, חבלה גופנית חמורה, קשירת קשר לביצוע פשע ועוד. מרצה את עונשו מיום 9/12/14, מסווג לקטגוריה ב/1.
העותר טוען כי פנה בבקשה לשלבו בסבב חופשות, לאחר שעמד בתנאי הסף אך לא קיבל כל תשובה.
העותר טוען כי התנהלות שב"ס נובעת משיקולים זרים.
עוד טוען העותר כי הוא סובל מבעיות רבות, משפחתו סובלת מבעיות חברתיות ומשפחתיות.
לטענת העותר, למרות שעבר טיפולים ומפגשים הוא קיבל לאחרונה תשובה שאין אפשרות לאשר לו חופשות.
תגובת המשיבה
החלטה הדוחה את בקשת העותר לצאת לחופשה ראשונה נדחתה בהחלטה מיום 5/5/16 לאור התנגדות משטרת ישראל אשר נקטה עמדה, לאחר שבחנה את עניינו של העותר מול יחידת השטח, ולאחר שנקבעה הערכת מסוכנות גבוהה, הן בשל שיוכו למשפחת "חמד" והן בשל פעילותו הפלילית וסכסוכיו האישיים. קיים מידע מודיעיני המצביע על כוונות פגיעה בעותר, כוונות פגיעה של העותר באחרים, פעילות שלילית מחוץ לכלא, סכסוך דמים ומידע על התנהגות שלילית. גם גורמי הטיפול בשב"ס מתנגדים ליציאתו לחופשה ומציינים כי הוא נמצא אך בתחילתו של הליך טיפולי.
דיון
עיינתי במידע החסוי בעניינו של העותר ובחוות דעת שב"ס. עמדת המשיבה מתבססת על דוח שב"ס והמידע החסוי.
עפ"י חוות הדעת המשטרתית, העותר מוכר למשטרה מתחומי פעילות רבים ומגוונים, אלימות, אמל"ח, רכוש, סמים, הוכרז פעמיים כ"יעד משטרתי". לעותר ולמשפחתו סכסוכים רבים והא נחקר ונחשד בעבירות פליליות של ירי וניסיונות פגיעה. המשטרה מפנה לתוכנו של מידע 150051843 המצביע על פוטנציאל המסוכנות של העותר, גם כאשר הוא מאחורי סורג ובריח, כלפי אחרים הנמצאים מחוץ לכלא.
עפ"י חוות דעת יחידת השטח, לעותר סכסוכים רבים המלווים באלימות רבה ללא פשרות. העותר צבר אויבים רבים. מוכר היטב ליחידות המודיעין של המשטרה. נעצר בעבר יחד עם בני משפחת חמד בגין מס' מקרי אלימות ועבירות אמל"ח. בדוח הסודי מפרטת המשטרה את המשפחות השונות שלעותר יש סכסוך איתן. המידעים בעניינו של העותר הינם בעלי דרגת מהימנות גבוהה.
קיים מידע/עדכון מיום 24/5/16 שכתוצאה ממנו המליץ קמ"ן בית הסוהר על המשך שיוכו של העותר למשפחת חמד. מס' המידעים בעניינו של העותר הינו רב.
"מידעים" הינם ראיה מנהלית שהרשות המנהלית רשאית להסתמך עליה. מהמידעים עולה מסוכנות. ההחלטה למתן חופשה נתונה לשיקול דעת הגורמים המוסמכים בשב"ס, בהתאם לסעיף 36 לפקודת בתי הסוהר [נוסח חדש], תקנה 19 לתקנות בתי הסוהר וסעיף 1ב לפקנ"צ החופשות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|