עש"א 46569-04-14 השלי-לוי ואח' נ' בנק מזרחי טפחות-סניף 403 הלני המלכה
|
עש"א בית משפט השלום ירושלים |
46569-04-14
29.3.2015 |
|
בפני השופטת: אנה שניידר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מערערים: 1. יחזקאל השלי-לוי 2. אברהם השלי- לוי |
משיב: בנק מזרחי טפחות |
| פסק דין | |
הרקע והשתלשלות ההליכים המשפטיים
1.לפנינו הליך לפי חוק שיקים ללא כיסוי, התשמ''א- 1981 (להלן- החוק).
2.למערערים אב ובנו, שעיסוקם בעבודות בניה ושיפוצים, חשבונות אצל המשיב, שהם, לטענתם, שלובים זה בזה תוך שהמשיב העביר כספים מחשבון לחשבון כדבר שבשגרה.
כתבי הטענות מנוסחים, משום מה , בגוף יחיד - ככל הנראה מתוך כוונה להתייחס למערער 1 בלבד, אביו של המערער 2 כבעלים העיקרי בחשבון (להלן- יחזקאל).
3.ליחזקאל הוצאה ביום 4.2.2014 הודעה על הגבלה בנסיבות מחמירות, על פי סעיף 3 לחוק, לתקופה החל ביום 20.2.2014 ועד ליום 5.2.2016 (להלן- הודעת ההגבלה).
4.ביום 29.4.2014 הגיש ב''כ המערערים בקשה להארכת מועד להגשת ערעור לפי סעיף 10 לחוק, ובמקביל - הוגש הערעור עצמו (להלן- ההליך העיקרי).
הבקשה להארכת מועד הוגשה הואיל ועל פי תקנה 5 לתקנות שיקים ללא כיסוי (סדרי דין), התשמ''ב- 1981 (להלן- התקנות) יש להגיש את הערעור תוך 20 ימים מיום ההמצאה של הודעת ההגבלה, דהיינו במקרה דנן - היה על המערערים להגיש את הערעור במהלך חודש פברואר 2014, דבר שלא נעשה על ידם.
5.על אף שבבקשה להארכת מועד לא הייתה הנמקה ממשית לסיבות לאי הגשת הערעור במועד, ולא הייתה למעשה הצדקה לקבל את הבקשה - הרי לאור התוצאות הקשות של ההגבלה על פי החוק, ניתנה ביום 23.5.2014 החלטה, לפנים משורת הדין, לפיה הבקשה התקבלה וניתן צו עיכוב ההליכים עד להכרעה בהליך העיקרי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|